- 15 Ekim 2013
- 1.254
- 2.411
- 333
- 35
Size hiçbir şey demeyeceğim daha. Böyle bir kalple yaşamak ceza olarak fazlası ile yeter. Sizin düşmanınız aynadaGözlem.günlerce süren doğumlar mı var ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Size hiçbir şey demeyeceğim daha. Böyle bir kalple yaşamak ceza olarak fazlası ile yeter. Sizin düşmanınız aynadaGözlem.günlerce süren doğumlar mı var ?
ilk doğumunuz sezeryandı dimi :)Ben özel yada devlet tercih etmektense doktor tercihini öneririm ilk bebeğimi özelde doğurdum tabi ilk hamilelik korkular endişeler oluyor devlete on yargı ile bakmıştım ikinci bebeğime ben devleti istedim eşim yine özel olsun dedi yok dedim çünkü ilki özeldi ama doktorumdan memnun kalmamıştım ikincisinde üniversite hastanesinde oldum yarı devlet sayılır coookkk memnun kaldım o yüzden doktor araştırın derim
Başka yerleri bilmiyorum ama bulunduğum il için konuşuyorum. İki doğum yaptım ikisi de normal. İlkinde şehrin en iyisi sayılabilecek bi özel hastanede doğum yaptım. İyiydi ilgilendiler sağ olsunlar, ikincide yetişemedim hastaneye evde doğurdumArkadaşlar bilmediğim ve merak ettiğim için soruyorum.
devlet ve özel hastane farki ne?
Doktorlar az eģitimlimi ,sadece assistan doktor mu giriyor?
yeterli ilgi yokmu?
odalar hastane eski olduğu içinmi?
bilmiyorum gercekten,almanyada ve çoğu avrupa ülkelerinde hep devlet hastanesini gidilir .
çok az özel yerler var oraya zenginler gidiyor.
yani bazen assistan Doktor bakiyor ,bazende çok eski bina oluyor .Bir odada şansli değilsen 3 kişi ve bir tuvalet duş var.
Türkiye’de kadın doğum kısmına eşler aşınmıyor. Sancı odasında tüm kadınlar beraber sancı çekiyor. Odalar da özel oda seçeneği kısıtlı.Arkadaşlar bilmediğim ve merak ettiğim için soruyorum.
devlet ve özel hastane farki ne?
Doktorlar az eģitimlimi ,sadece assistan doktor mu giriyor?
yeterli ilgi yokmu?
odalar hastane eski olduğu içinmi?
bilmiyorum gercekten,almanyada ve çoğu avrupa ülkelerinde hep devlet hastanesini gidilir .
çok az özel yerler var oraya zenginler gidiyor.
yani bazen assistan Doktor bakiyor ,bazende çok eski bina oluyor .Bir odada şansli değilsen 3 kişi ve bir tuvalet duş var.
Şehir hastanesidir o. Orada böyle imkanlar var ama ekstra ücret çıkıyor diye biliyorum benBaşka yerleri bilmiyorum ama bulunduğum il için konuşuyorum. İki doğum yaptım ikisi de normal. İlkinde şehrin en iyisi sayılabilecek bi özel hastanede doğum yaptım. İyiydi ilgilendiler sağ olsunlar, ikincide yetişemedim hastaneye evde doğurdumgelen ambulansla devlet hastanesine gittik. Odası özel hastaneninkinden daha büyük, ferah ve güzeldi. Temizliği zaten çok iyi. Odada duş ve lavabosu vardı. Benim doktorlarla çok işim olması açıkçası evde doğurduğum için ama ebeler de sağ olsun fazlasıyla ilgilendiler
Aglamak dusk sebebi.Hanımlar merhaba iyi akşamlar :)
5 aylık hamileyim tek duam dileğim sağlıkla kucağıma almak. Yapı olarak canı çokk tatlı ve korkak biriyim böyle biri olmak istemezdim ama
Özel bir hastaneye gidiyorum kontrollere durumumuz çok çok şükür gayeeet iyi eşim insanların aklına o kadar uyuyor ki anlatamam neymiş arkadaşının eşi devlette yapmış çok iyiymiş orda yapsaymışım ne gerek varmış bebek odası için de aynısını yaptı yapamam büyüyene kadar gerek yok dedi bu konu yüzünden 5 kere tartıştık ve her defasın da çok ağladım çünkü hayalim di bebeğime oda yapmak en son altınları bozup yapmamayı teklif etti düşünün el mecbur kabul ettim yoksa benim tek başıma yapacak gücüm yok.
Bugün de bu konu için çok kötü kavga ettik artık o kadar kırıldım ve sinirlendim ki kızlar inanın durumuz olmasa tabiki devlete giderdim olduğu halde böyle yapması çok garip ve ben Allah nasip ederse sezaryen düşünüyorum normalden çok korkuyorum devlette böyle bir seçim hakkımız da yok.
Yani en son gelip korkma korkma doğurursun özelde dedi böyle herşeyi burnumdan getirip sonra tamam yaparız demesi bilmiyorum ya aşırı stres yapıp ağladım bebeğime bişey olmuşmudur acaba çok üzgünüm ama elimde olmadan ağlıyorum![]()
İlk doğumum plasenta previa dan dolayı mecburen sezaryen oldu ikincisinde ben doktor arastirmistim hacettepe de oldu dogumum doktorum prof. tu normal istedim ama doktorum %1 bile olsa dikişlerin açılma ihtimalini riske atamam dediği için yine sezaryen oldumilk doğumunuz sezeryandı dimi :)
öyleyse devlete daha kolay gitmişsinizdir nasıl olsa buda sezeryan olacak mecbur diye
illa siz yapmışsınızdır demiyorum yapanlar var.
İş yerinden arkadaşım normal doğum istiyordu o yüzden normal doğum yaptıracak doktor buldu (normal doğum yanlısiymis asla sezaryeni tavsiye etmiyormuş) neyse doğuma girdi bebek büyükmüş illa normal dogurtacak ya doğurmuş ama o esnada da kuyruk sokumu kırılmış zorlanmadan sonuç küçücük bebek yatağa bağımlı aylarca iyileşmeye çalışan yatalak bir anne. Çok pişman oldu ama iş işten geçmişti. İnsanların bu illa normal doğum olacak diye diretmeleri akıl karı değil zamanında sezaryen olmadığı için nice kadınlar doğum esnasında öldü bebekler öldü hiç mi bunları düşünmez insanUfffff böyle saçma sapan akılları vererek bişey yaptığınızı mi saniyorsunuz? Arkadaşım ben normal doğuracağım diye bir taraflarımı yırttım, 2 kere suni sancı aldım üstelik. İnadım yüzünden 17 saat sonra 10 dk da sezaryana alındım, kordon çocuğumun boynuna dolanmış... Doktor uygun görüyorsa, hasta sezaryen istiyorsa kime ne yahu? Ayrıca benim hiç sütüm gelmedi, mama çocuğu benim oğlan, ne kilolu nede hasta. Oldukça sağlıklı büyüdü şükür.
Çalışmıyorsanız bazı isteklerinizde karşı tarafın önerilerini de dikkate alacaksınız. Sezeryan doğum seçenek değil zorunluluktur. Ben çalışıyorum özel sigortam da var ona rağmen ilk doğumumu devlet de yaptım bebekler gibi baktılar bana. İkinci doğumda eşimin zoruyla özelde yaptım hiçbir farkı yoktu. Hava atacaksanız fotoğraftı instagramdı falan onlar devlet hastaneleri için uygun değil tabi. Gerçek niyetinizi bi belirleyin konu açarken. Doğum korkusu normal Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ama öncesinde eşinize bu dayatmaları yapmanız bebeğin menfaati veya sağlığı ile ilgili değil. Türkiye de en iyi yenidoğan servisleri devlet hastanelerinde. Özelde doğum yapam arkadaşım 40 gün devlette çocuğunu bekledi yenidoğan yoğun bakımda. Konu önce bebenin ve sizin sağlığınız olmalı. Eşiniz haklı. Kusura bakmayın. Her yer instamom olmuş zaten.Hayır çalışmıyorum maalesef
Doğum normal ve doğada tüm canlıların ekstra bir çabaya ihtiyaç duymadan yaptıkları bir eylem. Sizin bu şımarıkça tavrınıza ve kayınvalide kpedere kinlenmenize inanamıyorum. Altınları satarım yine yaparım ne demek ya. Devlet hastaneleri doğum ve yenidoğan konusunda kimsenin laf edemeyeceği kurumdur. Size prenses gibi davranılmasını istiyor ve üstüne para veriyorsunuz. Ben sigortam tüm özelleri ücretsiz karşıladığı halde bin tane özele değişmem. Öncesinde ebelerle eğitim grupları bile var. Yeter şu devlet hastanelerine olan çamur atmalarınız. Burada gidemeyecek olanlar vardır özeniyorlardır diye yazıyorum. Özenilecek hiçbir tarafı yok arkadaşım. Mis gibi bakıyolar. Paranı da bebene ayırırsın hayra girersin. Kayınvalide ve kayınpederin ellerinden öperim. Size iyilik yapmaya çalışmış.Bende hamileyken k.valide kocası ve çevreleri sürekli devlete git diye baskı yaptilar hatta çevresindeki herkese anlatmış durumu her gören niye devlete gitmiyorsun diye soru yoneltiyordu..(bunu kendilerine hak görüyorlardı enteresan bir biçimde)..ayak direttim gerekirse altınlarımi bozarım devlete gitmem dedim eşimde nerede istersen oraya gideriz dedi nitekim son kontrole gittim doktor sancıların bu gün sıkılaştır yarına doğum gerçekleşir deyince hemen beni sezeryana alın dedim kimseye danışmadan..eve geldim valizi almaya k.valide geldi yanıma gittik eşim şehir dışındaydı imzası gerekmiş falan neyse hallaettik bir şekilde ama suratlar beş karış dedikleri olmadığı için ...k.peder geldi geçmiş,hayırlı olsun olsun bile demeden söylenmeye başladı terbiyesiz adam...20 yıl geçti hala unutmuyorum ne günler yasamisim...yazık şimdide bana ikinciyi doğur istediğin hastanede parasını ben vereceğim diyorçok bekler..bana öyle şeyler yaşattılar ki bidaha doğurmaya tövbe ettim resmen
Neyse sizin konunuza dönelim diretin lütfen doğum her zaman yapılan birşey değil kendinizi özel hissetmek hakkınız kimseye eşinize bile söz düşmez bu konuda
Instagram bile kullanmıyorum bilip bilmeden yorum yapmayınÇalışmıyorsanız bazı isteklerinizde karşı tarafın önerilerini de dikkate alacaksınız. Sezeryan doğum seçenek değil zorunluluktur. Ben çalışıyorum özel sigortam da var ona rağmen ilk doğumumu devlet de yaptım bebekler gibi baktılar bana. İkinci doğumda eşimin zoruyla özelde yaptım hiçbir farkı yoktu. Hava atacaksanız fotoğraftı instagramdı falan onlar devlet hastaneleri için uygun değil tabi. Gerçek niyetinizi bi belirleyin konu açarken. Doğum korkusu normal Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ama öncesinde eşinize bu dayatmaları yapmanız bebeğin menfaati veya sağlığı ile ilgili değil. Türkiye de en iyi yenidoğan servisleri devlet hastanelerinde. Özelde doğum yapam arkadaşım 40 gün devlette çocuğunu bekledi yenidoğan yoğun bakımda. Konu önce bebenin ve sizin sağlığınız olmalı. Eşiniz haklı. Kusura bakmayın. Her yer instamom olmuş zaten.
11 yıldır evliyim hiç hazır yoğurt almadım ilk bebeğim o kadar gazliydi ki bu kadar gaz olamaz normal değil diye başka hastalıklardan suphelendiler sonuçta sadece gaz çıktı ve hacettepe nin çocuk hastanesi vardır ihsan dogramaci Türkiye nin her yerinden binlerce çocuk gelir orada ki prof un dediği "yıllardır binlerce çocuk gördüm hayatımda ilk defa bu kadar gazlı bir bebek görüyorum dedi bebek gazdan resmen çatlıyor dedi" bugünde sizin asılsız tezlerinizi hep ben curutuyorum ama ...Bir defa bebeklerin kolik olmaması için hamileler süt alıp kendi ev yoğurdunu yapmalı ,bağırsak sağlığı önemli
Umarım hamileliğiniz de hiç ağlamazsınız o zaman bu kötü kalplilikte sizin cezanızAglamak dusk sebebi.
Ben onu örnek diye verdim. Amacınız doğum yapmaksa önce karnınızdaki bebeğim doğduğu andaki koşullarını iyileştirmeniz gerekir. Özeller en ufak riskli durumda anlaştığınız paranın üç katını alarak gönderiyor sizi. Benim sigortam karşıladı arkadaşım bir ekolardiyogragi için doğum parası kadar ödedi. Neymiş doktor şüphelenmiş. Erkekler bazı hesaplamaları ve öngörüleri daha iyi saptıyor. Doğurunca zamanın ve mekanın önemli olmadığını anlayacaksınız.Instagram bile kullanmıyorum bilip bilmeden yorum yapmayın
Bence sizi devleti şanssız bir şekilde deneyimlenmişsiniz ve tüm yorumlarınız özele gidin yönünde. Ne kadar seviyorsunuz prenses gibi davranılmayı. Normal doğurdum 17 saat sancım sürdü sırtımdaki atleti bile ebe çıkarıp giydirdi bebek gibi baktı bana. Bir tane dikişim olmadı. Sallayıp durmayın artık. Dikiş özelde olmuyor mu. Türkiye ye has şu durumdan fenalık geldi artık. Neyse reisçim kazandı iki katı oldu özeller devlete yol görünüyor gibi artık.Kadinlara egolu diyen o üyeye sorsaniza mesajini bulup alınti yapamadım ne yarası varmıs da bu kadar takmış özelde dogum yapılmasına ve sezaryen doğuma kendisini devlette zorla normal dogurtmuslar herhalde 1234567 dikişle
Özel hastane masrafı ortalama ne acaba?Evimiz arabamız var çok şükür maaşı da epey iyi zaten insan gibi param yok altınları bozalım dese ona da kabulüm ama böyle delirtecek insanı illa
Sende bu eşine sözünü geçiremeyen kadınlardansın belli ki, böyle davranan kadınlar sinirini bozuyorNe ilgisi var şimdi ? Devletin hizmeti ve deneyimi her zaman daha iyidir.bu arada asıl bu adamlar, bu pişkin, egolu kadınları nereden buluyor ? Hem çalışmayıp, hem de özel hastane istemek de ayrı bir pişkinlik.hadi bir artısı olsa tamam diyeceğim.doğum kadar kolay bir işlem için servet harcamaya ne gerek var ? Gideceksiniz en fazla 1 gün yatıp çıkacaksınız bu yani? Ufacık olayı abarttıkça abartmış.tamam sonra istediğin yerde yap demiş zaten.inanılmaz fuzuli bir harcamayı istememek de cimrilik olmuş.gereksiz yere ben de 15,20 bin vermek istemem yani.gerekli şeylerde cimrilik olur.