- 25 Aralık 2020
- 5.942
- 21.366
- 298
- 41
normal şartlarda sizin gibi düşünüyorumBende doğum için özel hastane tercih etmiştim. Ama aynı dönem devlette doğum yapan arkadaşim çok memnun kalmıştı. Riskli bir hamilelikti, özel hastanede başlarindan atmıştı doktorlar. Devlet hastanesinde çok iyi ve tecrübeli bir doktor ilgilendi. Hatta doktor demişki ben doğum için özele giden insanlara şaşıyorum, burda bedavaya alacakları hizmet için özele tonla para veriyorlar.
Tavsiye edilen doktoru ve hastaneyi araştırın bence. Bu pahalilikta o kadar para vermeyin.
devlette hele üniversite hastanesinde doğurmayı tercih ederim
özelde yapılan otelcilik hizmeti (not: sağlık sektöründe uzun süre çalıştım)
kronik bir hastalığım var mesela doğumda bir şey olsa %99 biliyorum başlarından savacaklar...
özelde bebekte bir durum olsa onu da direkt başlarından savarlar. Allah korusun tabii de sadece süs püs otel hizmeti için para vermeye gerek duymuyorum
ama belirleyici bir faktör var burada
kadın normal istemiyor yapmam diyor
(ben mesela yaşım 40 olmasına rağmen normal doğrumak isterim mümkünse)
bu kadını açılması da olmazsa devlette 12 saat bağırtırlar
suni sancı verirler epey uğraşır yani sezeryana alınana dek...bir de o anda yanında kimse olmayacak iyice panik olur...
ikinci bir faktör de şu: devlette eş genel olarak doğumhaneye yanınıza gelemiyor. bazı yerlerde doğum katına bile almıyorlar. özelde odanda kalabiliyor eşin. eş gelsin yanımda olsun faktörü isteyen de illa özelde yapmak zorunda.