Devlette doğum yapacak mışım

Türkiye’de kadın doğum kısmına eşler aşınmıyor. Sancı odasında tüm kadınlar beraber sancı çekiyor. Odalar da özel oda seçeneği kısıtlı.
Yani yalnız kalmamak eşin de yanında olması için tercih ediyoruz.
Ben tek kişilik odadaydım. Eşim de yanımdaydı sorun çıkarmadılar. Ama sonra bi yakınımız aynı hastanede doğum yaptığında eşini almadılar içeri. Bilmiyorum sistem nedir nasıl çalışıyor ama bİz rahattık çok şükür

Ben tek kişilik odadaydım. Eşim de yanımdaydı sorun çıkarmadılar. Ama sonra bi yakınımız aynı hastanede doğum yaptığında eşini almadılar içeri. Bilmiyorum sistem nedir nasıl çalışıyor ama bİz rahattık çok şükür
Altı sene önce ikili test için devlet hastanesine gittim. Aynanda iki hamile kadını iki ayrı paravana alıp baktıkları için eşler alınmıyordu. Ve ultrasona bile giremiyordu eşler görüntüsü de daha kötüydü. Ben yaşadığımı söylüyorum devlet hastanesine gitmem

Aglamakla bebege bir sey olmak arasinda kurdugunuz bag enteresan. Allah korusun diyelim ki bebeginize bir sey oldu burdan nasil tespit edilebilir soylermisiniz? Biri cikip dese ki Ben cok aglamistim soyle olmustu ne isinize yarayacak? Öyle bir supheniz versa Dr kontrolu gerekli. Allah size iyi kalplisiniz de karsinizdakinin kalp durumunu Yemen anlayabiliyorsunuz.
Allahtan iyi kalpliyim ever çok şükür 🫶🏻

Hanımlar merhaba iyi akşamlar :)

5 aylık hamileyim tek duam dileğim sağlıkla kucağıma almak. Yapı olarak canı çokk tatlı ve korkak biriyim böyle biri olmak istemezdim ama 🤷🏻‍♀️

Özel bir hastaneye gidiyorum kontrollere durumumuz çok çok şükür gayeeet iyi eşim insanların aklına o kadar uyuyor ki anlatamam neymiş arkadaşının eşi devlette yapmış çok iyiymiş orda yapsaymışım ne gerek varmış bebek odası için de aynısını yaptı yapamam büyüyene kadar gerek yok dedi bu konu yüzünden 5 kere tartıştık ve her defasın da çok ağladım çünkü hayalim di bebeğime oda yapmak en son altınları bozup yapmamayı teklif etti düşünün el mecbur kabul ettim yoksa benim tek başıma yapacak gücüm yok.
Bugün de bu konu için çok kötü kavga ettik artık o kadar kırıldım ve sinirlendim ki kızlar inanın durumuz olmasa tabiki devlete giderdim olduğu halde böyle yapması çok garip ve ben Allah nasip ederse sezaryen düşünüyorum normalden çok korkuyorum devlette böyle bir seçim hakkımız da yok.
Yani en son gelip korkma korkma doğurursun özelde dedi böyle herşeyi burnumdan getirip sonra tamam yaparız demesi bilmiyorum ya aşırı stres yapıp ağladım bebeğime bişey olmuşmudur acaba çok üzgünüm ama elimde olmadan ağlıyorum :KK43:
Kimse kusura bakmasın ama işte ekonomik özgürlüğün olmamasının zararlarından bir tanesi :( kendi paranı kazanıyor olsaydın eğer kim karışabilirdi . çalışın kızlar yoksa istediğiniz yerde bile doğum yapma hakkınız olmuyor .

Bebek odası yapın ama adı bebek odası olsun
Ben montessori yatak aldım. 3 çekmeceli şifonyer ve 2 kapılı gardrop takımı şeklinde. Ortaokulda bile kullanır yani

Erkeklerde var bu ya arkadaşının karısı devlette doğurur oda sana aynısını der. Bende yeni hamile olmama rağmen eşimin arkadaşının karısı özelde doğum yaptı eşime de hemen doğum paketi alın demiş. Ama ben doktorumu çok beğendiğim için doktor bakımından devlette ilerlemek istiyorum. Korku illaki oluyor ama rabbim o gücü kuvveti verir inşallah. 🙏🏻 Allah bütün o yolda olanlara yardım etsin 🙏🏻

Valla çalışmayan tüm arkadaşlarım Acıbadem tarzı hastanede çatır çatır doğurdu. Derhans kendine kendi olduğu için değer veren insan evladı görmediğinden anlamıyor. Halbuki evlenince kazanılan para ailenin parasıdır, ortaktır. Kadının da parasıdır ama bu ayrımı o yapamaz.
Çalışmıyordum,çok iyi bi doktorla çok iyi bi hastanede doğurdum kızımı.ilk gebeliğim düşükle sonuçlanınca,kan pıhtılaşmamda olduğu için aynı şeyi yaşamaktan korkuyordum,ağlayarak girdiğim doktorumun yanından rahatlayarak çıkıyordum.ilgisi,endişelerimi bilip rahatlatması kadın doğumcu dışında psikoloğum gibiydi aynı zamanda…son 2 ay her hafta kontrole gittim..hiç doğum sancısı çekmedim,epidural sezeryanla konuşarak doğum yaptım…13 yıl önce bebek fotoğrafçısı yeni çıkmıştı,doğumhanede resimlerimiz çekildi,hemşireler doğum sırasında saçımı düzelttiler,bebeğimi göğsüme koyup resimlerimiz çekildi..iyi ki yapmışım,1 kez doğurdum,çok konforluydu.süslenmiş bi odada prensesler gibi karşılandık,tüm sevdiklerimiz yanımızdaydı..ben devlet istesem eşim istemezdi benim…canım çok tatlı bu arada 😘

Bulunduğunuz şehir vs gibi şartları bilmiyorum bende durumumuz gayet iyi olduğu halde iki cocugumu da devlette doğurdum neden derseniz çoğu özel hastane size otel konforu sunmanın dısında kuş kondurmuyor, herhangi bir komplikasyon sıkıntı vb durumlardada begenmediğiniz devlet hastanelerine sevkiniz olabiliyor ayrıca, hastaneden ziyade seçmeniz gereken hekiminiz olmalı diye düşünüyorum, dediğim gibi yaşadığınız ilde ki şartları bilmeden yazıyorum, devlette zorunlu bir normal doğum dayatmasıda yok iki cocugumda isteğim doğrultusunda sezeryan oldu, özelde 2 gün yatmak icin vereceğim parayıda yine cocuklarım icin değerlendirip kordon kanlarını saklattım, bunları özeldede yaptırabilirdim tabiki de ama bence gerek yoktu, sağlıkla gelsin bebeğiniz gerisi inanın hiç önemli değil🌺

İlk doğumu bende özel de yaptım şimdi ikinciyi yapıcam senin eşini ailesi doldurmuş tur benim eşime de diyorlar ama sağolsn asgari ücret almasına rağmen Özele götürdü hep ve doğumum orda olacak gerekirse kredi çekerim dedi eşinde bitiyor o düşünce maddiyatla alakalı değil he çok laf oluyor gündem benim doğum param. Senin durumun da gayet iyiyse bu aranızda mesele olmamalı en hassas süreçtesin şuan

Devlette de sezeryan olabiliyorsunuz nasıl seçim hakkınız yok anlamadım onun dışında beden sizin bedeniniz o şekilde doğum yapmak istiyorsanız bunu anlayışla karşılamak zorunda. Tatlı dille anlatmayı deneyin
Devlette isteğe bağlı sezaryen yasak.

Hanımlar merhaba iyi akşamlar :)

5 aylık hamileyim tek duam dileğim sağlıkla kucağıma almak. Yapı olarak canı çokk tatlı ve korkak biriyim böyle biri olmak istemezdim ama 🤷🏻‍♀️

Özel bir hastaneye gidiyorum kontrollere durumumuz çok çok şükür gayeeet iyi eşim insanların aklına o kadar uyuyor ki anlatamam neymiş arkadaşının eşi devlette yapmış çok iyiymiş orda yapsaymışım ne gerek varmış bebek odası için de aynısını yaptı yapamam büyüyene kadar gerek yok dedi bu konu yüzünden 5 kere tartıştık ve her defasın da çok ağladım çünkü hayalim di bebeğime oda yapmak en son altınları bozup yapmamayı teklif etti düşünün el mecbur kabul ettim yoksa benim tek başıma yapacak gücüm yok.
Bugün de bu konu için çok kötü kavga ettik artık o kadar kırıldım ve sinirlendim ki kızlar inanın durumuz olmasa tabiki devlete giderdim olduğu halde böyle yapması çok garip ve ben Allah nasip ederse sezaryen düşünüyorum normalden çok korkuyorum devlette böyle bir seçim hakkımız da yok.
Yani en son gelip korkma korkma doğurursun özelde dedi böyle herşeyi burnumdan getirip sonra tamam yaparız demesi bilmiyorum ya aşırı stres yapıp ağladım bebeğime bişey olmuşmudur acaba çok üzgünüm ama elimde olmadan ağlıyorum :KK43:
Oncelıkle dogum bu buzlu mu olsun buzsuz mu mantıgını normal bulmuyorum.Yanı drnuz karar verır sezeryan mı normal mı yapacagınıza?Bana drum oyle demıstı,bence de mantıklı olan drun sızın gıdısatınıza gore karar vermesı.
Bebege oda tamamen sacmalık bence,nerdeyse 2 sene cocuk sızle yatacak muhtemelen😂
Kocamla bunun pazarlgını yapmam bıle.
Cok bılıyosa yapsın bıtane kendı dogursun ıstedıgı yerde.

Ben bır sıgortacı olarak sunu söylemek ıstıyorum bırde,Artık sıgorta sırketlerınde dogum paketlerı var,sız dr uzman mı olsun,doc mu olsun,sezeryan mı olsun hepsını secıp hamıleyken bıle yaptırabılıyorsunuz.
Yanı ben 2.dusunsem gıder bı hamıle paketı yaptırırım😅9 ay taksıtle oderım.Kaynana ,koca zırıltısı cekmem😂

Bende doğum için özel hastane tercih etmiştim. Ama aynı dönem devlette doğum yapan arkadaşim çok memnun kalmıştı. Riskli bir hamilelikti, özel hastanede başlarindan atmıştı doktorlar. Devlet hastanesinde çok iyi ve tecrübeli bir doktor ilgilendi. Hatta doktor demişki ben doğum için özele giden insanlara şaşıyorum, burda bedavaya alacakları hizmet için özele tonla para veriyorlar.
Tavsiye edilen doktoru ve hastaneyi araştırın bence. Bu pahalilikta o kadar para vermeyin.
Ozelde sezeryan yapıyosa ıstege baglı gıdelım o dra.Ay ne cok bılıyosun sen.Sana kaldı kımın nerde dogum yapacagı derdım ben olsam o dra.

Bende doğum için özel hastane tercih etmiştim. Ama aynı dönem devlette doğum yapan arkadaşim çok memnun kalmıştı. Riskli bir hamilelikti, özel hastanede başlarindan atmıştı doktorlar. Devlet hastanesinde çok iyi ve tecrübeli bir doktor ilgilendi. Hatta doktor demişki ben doğum için özele giden insanlara şaşıyorum, burda bedavaya alacakları hizmet için özele tonla para veriyorlar.
Tavsiye edilen doktoru ve hastaneyi araştırın bence. Bu pahalilikta o kadar para vermeyin.
Devlette her doktor da ilgili olmuyor o kadar ama. Bi de yoğunluğa göre hizmetin kalitesi değişiyor. İstanbul 'un en çok nüfus yoğunluğu olan ilk üç ilçesinden birinde doğum yaptım, yatak yetersizliğinden özel hastanelere sevk yapılıyordu, açılma olmadan yatış da yaptırmadılar, sandalye üstünde saatlerce ağrı çektim. İkinci doğum özel hastanede oldu çok rahattım, epidural ile birkaç saatte bitti iş. Devlet hastanesinde epidural yok.

Arkadaşlar sezaryen tercihi dışında neden devlet değil de özel tercih ediliyor? Gerçekten bilmediğim, öğrenmek istediğim için soruyorum.

Oncelıkle dogum bu buzlu mu olsun buzsuz mu mantıgını normal bulmuyorum.Yanı drnuz karar verır sezeryan mı normal mı yapacagınıza?Bana drum oyle demıstı,bence de mantıklı olan drun sızın gıdısatınıza gore karar vermesı.
Bebege oda tamamen sacmalık bence,nerdeyse 2 sene cocuk sızle yatacak muhtemelen😂
Kocamla bunun pazarlgını yapmam bıle.
Cok bılıyosa yapsın bıtane kendı dogursun ıstedıgı yerde.
Doktorum çatımın dar olduğunu ve normal doğum yapamıcağımı söyledi benim isteğim de o yöndeydi ayrıca oda benim fikirim siz yapmazsınız.

Doktorum çatımın dar olduğunu ve normal doğum yapamıcağımı söyledi benim isteğim de o yöndeydi ayrıca oda benim fikirim siz yapmazsınız.
Dr dedı dememıssınız,oyle bı algı yaratılıyorkı drlar da zan altında kalıyor.Aklı basında hıc bır dr hastaya bırakmaz.Bosa mı okudu onca yıl hastaya soracaksa😒Drun dedıgıne ragmen devlte goturen adama sorarsınız o karar verır madem

Back
X