- 17 Ağustos 2016
- 3.746
- 4.199
- 133
- Konu Sahibi melankolik_24
-
almanyadayim türkiyeye dönmek istemedimşu an hangi ülkedesiniz
tesekkürler biliyorum öyle olmadigini ama yalniz kalmak istemiyorm bi ailem olsun cocuklarm olsun istiyormMerhaba. Ben de bosandim. Benim de toparlanmam 3 yil surdu. Sana tavsiyem bir amacin olsun. Herseyi bir erkek uzerine kurma. Calismiyorsan kendini iyalamak icin ise gir. Arkadas edin. Hobilerin olsun. Hersey evlilik degil. Evlilik de cok matah birsey degil. Sevgiyle kal.
tek basima gezmek mutlu etmiyor daha cok yalniz hissediyorum. Bir kac erkekle denedim ama yine hayalkirikligi oldu iliskilere umudumu iyice kaybettim zaten. Bilmiyorum basarabilirmiyim tek basima mutlu olmayi cevremde herkes evli cocugu var. Herkes haftasonunu ailesiyle geciriyor. Onlari öyle görünce zoruma gidiyor
Kısmen katılıyorum fakat tüm evlilikler / ilişkiler düşündüğün yada yaşadığın gibi değil ..özgürlüğünün tadını çıkardıktan sonra kendine bir şans ver :) 45 yaş çok güzel bir yaş , yalnız ölme ..Mutluluk sadece evlilikte degil. Mutlu olmak icin evlenmeyi beklersen hayal kirikligina ugrarsin. Kismetinde varsa olur zaten. Hayatta erkekten daha onemli seyler var. Problemsiz insan yok bunu unutma. Herkesin kendine gore problemleri var. Onemli olan herseye ragmen ayakta kalabilmek.
Bosandigimda ben de evli ve hafta sonlarini esi ve cocuklariyla gecirenleri gorunce ic gecirirdim, biz de boyleydik derdim. Oglum bir gun babam da artik hayatimizda yok, biz artik mangal yakamayacak miyiz demisti. Neden yapamayalim, ille onun mu olmasi lazim dedim. Gidip bir mangal aldim. Once beceremedim. Sonra yan taraftaki beyefendiye sordum ogrendim. Mangali yaktim. Bu kucuk basari bile beni mutlu etmisti. Anladim ki benim ona ihtiyacim yok, istersem kendim de yapabilirim.
45 yasindayim. Bir oglum var. Tek basima hem annelik hem babalik yapiyorum. Huzurun en guzel mutluluk oldugunu ogrendim. Gecici hazlar degilmis mutluluk. Yalnizligin tadini cikarabilmenin ne guzel bir sey oldugunu ogrendim. Utusunu yapmak zorunda oldugum, hizmetciligini yapmak zorunda oldugum, aldatiyor mu suphelerine dusuren, annesinin kizkardesinin kaprislerini cekmek zorunda oldugum bir kocam yok. Ne istersem onu pisiriyorum. Canim istemezse disarida yiyorum. Yuruyus yapmak istedigimde nereye diye soran hesap vermek zorunda oldugum biri yok. Hayat benim hayatim. Ipler benim elimde. Tatil planlarimi kendim yapiyorum. Yilda 15 gunluk tatilimi onun annesiyle gecirmek zorunda degilim. Her bayram once kimin annesine gidiyoruz tartismalari yasamiyorum mesela. Eve gelince elinde kumanda konusmayan ilgisiz bir kocayi cekmek zorunda degilim.
Hayat o kadar da kotu degil. Senin hangi pencereden baktigin onemli. Vah vah tuh tuh dersen o hayat sana hep cehennemdir. Olsun kocasiz da nefes alabilirim dersen hayat sana baska kapilar da acar.
Simdiye kadar hep baskalarini mutlu etmek icin yasadim. Kimseyi de edemedim kendim de mutlu olmadim. 45 yasimdan sonra kendimi mutlu etmeyi ogrendim. Huzurun herseyden onemli oldugunu ogrendim. Sunu unutma kimse % 100 mutlu degil. Mutlak mutluluk diye birsey yok. Huzur onemli.
Hayat da evlenince cocuk sahibi olunca mutlu olucaz degil. Boyle bir kurali yok hayatin. Bu bizim kafamizda olusturdugumuz sacma sapan bir denklem. Mutlu olmak icin evlenip cocuk yapmayi bekleme. O guzel anlari kacirirsin. Tadini cikar ozgurlugunun ve bakis acini degistir. Sen sana da yetersin yeter ki o gucu kendinde bul.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?