Diğer adımı sildirmek istiyorum

merhabalaraq

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2019
6
0
1
34
İki adım var ve ben birinciyi kullanıyorum diğerini sevmiyorum hiç ve kimlikten sildirmek istiyorum hem çok uzun hem de hiç bir forma sığmıyor ailem buna karşı ama ikinci ismimi kullanıyorlar ben rahatsız oluyorum arkadaş ortamında ve kendi sevdiğim birinci adımı kimlikte tek bırakmak istiyorum ailem bilmeden gidip sildirebilir miyim

Profilindeki gibi 29 yaşındaysan sildir gitsin. Ailenin haberi bile olmaz yillarca. Boyle şeylere izin istersen vermezler ama oldu bittiye geldikten sonra da soylenir gecerler. benim annem de dovme yaptirmama karsiydi. Yaptirdiktan birkac ay sonra gördü, soylendi gecti.
Olmusla olmuse care yok. Sildir gitsin. Onlar da sana güzel isim koysalarmis

Profilindeki gibi 29 yaşındaysan sildir gitsin. Ailenin haberi bile olmaz yillarca. Boyle şeylere izin istersen vermezler ama oldu bittiye geldikten sonra da soylenir gecerler. benim annem de dovme yaptirmama karsiydi. Yaptirdiktan birkac ay sonra gördü, soylendi gecti.
Olmusla olmuse care yok. Sildir gitsin. Onlar da sana güzel isim koysalarmis
Sorunsal şu o yaşım gerçek değil 16 yaşındayım ama 2 sene falan bekleyemem sırf akrabaları mutlu etmek için benim hayatımı doğarken kararttılar

16 yaşında ailenden habersiz herhangi bir resmi işlem yaptırabileceğini sanmıyorum. hukukçu değilim ama reşit olmak gerekir bu gibi işler için.

16 yaşında ailenden habersiz herhangi bir resmi işlem yaptırabileceğini sanmıyorum. hukukçu değilim ama reşit olmak gerekir bu gibi işler için.
Yaaaa napıcam asla kurtulamayacak mıyım lanet olsuuunnn lütfen bıktım artıııkkk hep o akrabam olacaklar yüzünden ailem başta sadece birinci ismimi koymayı düşünmüşler akrabalar kafalarını karıştırmış karar verememişler ikisini birden koymuşlar soruyorum akrabalar mı daha önemli ben mi diyorlar ki akrabalar karışmadı hiç bence yalan söylüyorlarrrr

bir de bildiğim kadarıyla kaç yaşınıza gelirseniz gelin isim değişikliği için ailenize dava açmanız gerekiyor. eskiden böyleymiş, hukukçu arkadaşlar yorumlarsa daha doğru olur.

anne ve babanla paylas istegini onlarin onayiyla sildirebilirsin zaten gizlice yapmak cok mantikli degil. cesur ve mert olmak lazim hayatin zorluklarina karsi. gizlice yaptirmak biraz zayiflik ve korkaklik oluyor. güclü olmani ve ailenle samimi bir iletisim kurmani tavsiye ederim.

anne ve babanla paylas istegini onlarin onayiyla sildirebilirsin zaten gizlice yapmak cok mantikli degil. cesur ve mert olmak lazim hayatin zorluklarina karsi. gizlice yaptirmak biraz zayiflik ve korkaklik oluyor. güclü olmani ve ailenle samimi bir iletisim kurmani tavsiye ederim.
Kabul etmiyorlar olmaz dediler

Hukukçuyum. Normalde ergin olmadığın için yapacağın hukuki islemlerde ailenin izni gerekir ama ad değiştirme davası kişiye sıkı sıkıya bağlı bir hak olduğu için bence tek başına da bu davayı açabilirsin. Mahkeme için çağrılacağın için eve tebligat gelir, dolayısıyla ailenden gizli bu işi yapman mümkün olmayabilir. Dahası davayı açmakta sıkıntı olmaz ama hakim ailenin rızasını aramak isteyebilir bu sebeple aileni mahkemeye davet edebilir. Karar verildi, adın değiştirildi diyelim mahkeme kararı da tebliğ edilecek eve yine tebligat gidecek ve kararda şu da yazar 'bu isim değişikliğinden zarar gördüğünü düşünen kişiler 1 sene içerisinde mahkememize itiraz edebilirler' dolayısıyla ailenin olası itirazında süreç uzar çok zor durumlara düşersin. Tavsiyem ailenle düzgünce oturup konusup orta yolu bulmandir.

Back
X