dik dik konuşmamayi nasıl başardiniz?

lalsuu

lalsu
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2007
861
104
123
arkadaslar aile okul iş derken kendi güvenimizi kazandık.hakkımızı yedirmemeyi ögrendik..ama evlenince bir tartışmada dik konuşabiliyoruz.altan almayı dik konuşmamayı zamanla oturtan arkadaslar neler yaptınız..

ya süper topik gerçekten, bunu öğrenmeye en çok benim ihtiyacım var çünkü en ufak bi olumsuzlukta nası cırlıyorum allahım cadı gibii

arkadaslar aile okul iş derken kendi güvenimizi kazandık.hakkımızı yedirmemeyi ögrendik..ama evlenince bir tartışmada dik konuşabiliyoruz.altan almayı dik konuşmamayı zamanla oturtan arkadaslar neler yaptınız..

bu konuya bu aralar bende çok takıyorum. tartışmayı geçtim arkadaş yada aile ortamında bi konuşma olsun herkes bi üste çıkma çabasında anlamış değilim aman kimse altta kalmasın. kaydirigubbakcemile
Konusuna göre değişir tabi ama genelde ben %100 haklı olsamda kiminle olursa olsun tartıştığımda hiç üstelemem çünkü karşımdakinin zaten sinirden kulakları tıkanmış beni duymuyorki.birkaç günsonra daha sakince ne demek istediğimi anlatırım Birde ben sinirlenince bi süre sonra ne için tartıştığımızı unutuyorum komik ama lülülülülülü

ben öğrenemedim öğrenemeyeceğim :dilcikar:
susuyorum aynı konusuyorum aynı susmaktansa dik dik konusmayı tercih ederim :1closedeyes:
kadın susuyorsa erkek susmaktan anlıyorsa susmayı tavsiye ederim
ama benimki başka türlü ikisinden de anlamıyor kaydirigubbakcemile

Eşim olsun çevremdeki akrabam dostum olsun, sinirlerimizin gerildiği bir anda haklıda olsam susarım. Çünkü bilirim söylediğim hiçbir şey o an için fayda etmez. Karşımdaki zaten beni duymaz duysa bile kesin yanlış anlar.
En iyisi sakinleşince konuşmak.
Bende Çok karşılık verirdim. O sinirle o kadar kötü şeyler söylüyordum ki sadece kalp kırıyordum sonra fazlasıyla vicdan azabı çekiyordum.
Ortamın gerildiğini hissedince bunlar aklıma geliyor. Daha sonra vicdan azabı çekmemek için susuyorum. Ve hemen içimde dua etmeye başlıyorum.

çok asabi bi yapim var
asla laf altında kalmam karşımdaki kim olursa olsun
ama bazen anneme karşı sabrım tükeniyor artık ve sürekli aynı şeyleri söylemekten yoruluyorum
işte o zamanlarda içimden "ha havle" cekiyorum, "asla cevap vermiyeceksin" diyorum, susmayı bilinçaltıma işliyorum (pek beceremesem de)
bazen de geyiğe vuruyorum işi
kavga cikaracak bi atak geldiyse karşi taraftan yüzsüzlük yapip dalga geçiyorum söyledikleriyle
benim hakkımda ne söylüyosa " valla haklısın, Allah sana sabir versin zor bana katlanmak, aynen convaynen, yes patates" dibi alakasız şeyler söyleyip kafa buluyorum :icecream:
karşımdaki kuduruyo bende ortalık günlük güneşlik
dinlemiyorum bile ne söylediğini hihoyyyt

herşeye ve herkese verilecek bir cevabım var şükürler olsun..kaydirigubbakcemile
bizim sektörümüzdeki bu çok bilmiş müşteriler malesef dik konuşmayı hakediyorlar,ayrıca kovmadığıma şükretsinler..:delphin:
kırıldıysam kırarım..kimse kusura bakmasın..kaydirigubbakcemile5

Cikartmam susupta kimseyi tepeme,zaten azcik kIrIgIm ben bu konudakaydirigubbakcemile3

veririm cevabimi isine gelirse..

hayat bu canım .. olumluyuda olumsuzluklarıda yaşıyarak öğreniyoruz..
insan hayatında ne görürse onu uygular bence..
ben dikmi konuşuyorum bilmiyorum ama asla haksızlığa tahammül etmem bunu biliyorum..
çevremdeki insanlar benim için hep aynı şeyi derler..dobra konuşur ama dilinde kalır kalbinde bişi yok diye..

hiç başaramadım genelde haksızlığa uğradığımda kimse beni susturamaz Çok üzgünüm çoook

yalnız karşımda anlamamakta direnen varsa anlatamıyorsam aynen öyle sen haklısın diyorum beni dah fazla sinir olduğuna garanti ederim daha çk deliriyo karşımdaki tabi bende zevkten dört köşe oluyorumm:sm_cool::sm_cool::sm_cool:

Heç dik başli degilim
keşke olsam
keşke olsammmm
herkes derki vur agzina al lokmasini
:(:(:

güzel bayanlar bence karşınızdaki kocanızda olsa hiç bizman susup sessiz kalmayın hele ki haklıysanız...sevgiler..

Valla hiç cevap vermemeyi öğrenmek aklıma gelmedi gelmez de.Ne kadar alttan alırsan daha fazlasını isterler:mymeka:

lafımı kimseden esirgemem
bıdı bıdı veririm cevabını
keşke sinirli olmasam biraz daha sakin cvp versem

ben öğrenemedim öğrenemeyeceğim
susuyorum aynı konusuyorum aynı susmaktansa dik dik konusmayı tercih ederim
kadın susuyorsa erkek susmaktan anlıyorsa susmayı tavsiye ederim
ama benimki başka türlü ikisinden de anlamıyor

sana katılıyorum lady 34. vallahi benimkide anlamıyor.Sussam susmak, cevap versem cevap verdiğim suç.Bende dinlemiyorum artık.Veriyorum cevabını.Birazda sakin olabilsem.Sinirli olduğum için ağır konuşup kırıcı olabiliyorum eşime karşı.Sonra düzeltmek zor oluyor.Ama engel olamıyorum kendime beni son sınıra kadar getiriyor bende de film kopuyor. dik dik konuşmak ne demek yani vallahi hiç birşeyi gözüm görmüyor.

Son düzenleme:
Ben de genç kızken annemle tartıştığımızda diklenirdim en son sözü ben söylemek isterdim hihoyyyt

Evlenince taktik değiştirdim tartışırken eşim sinirliyse hep o konuşur sakinleşince söylemek istediklerimi fazlasıyla söylerim o da ben haklıysam özür diler :içelim:

İş hayatındaysa kamyon altında kalırım laf altında kalmam kim olursa olsun cevabını veririm bütün günüm sinir içinde geçer o da ayrı tabii kötükedihüso -tatlicadiarzu-

:smiley-cool:

bende ters biriyimdir
sinirliyim bana bi söyle sana katlayarak veririm cevabımı
arada susmayı da öğrensem fena olmıycak ama neyse beni sevende dik sevsin ne yapalım -tatlicadiarzu-

haksızda olsam uste cıkıyorum :) haklı olsam dahada ustte cıakrım. benimde yapım cok asabi nolucak boyle hiç iyi bişi degil aslında :(

Başaramadım. Hiç başaramadım hem de. Ama uğraşıyorum. 2 taraf da çemkirirken netice alınamıyor ama insan kendini tutamıyor ki...

Back
X