DİKKAT!!! Fiş ve paraüstünüzü kontrol edin!

Arkadaşlar bugün Şok marketten alış veriş yaptım. Fiş ve paraüstünü marketten çıkınca hemen kontrol ettim. Kasiyer 3,5 Liramı eksik vermiş. Aynı kasiyer daha önce de bir kaç kuruş eksik vermişti ancak eve gidince anlamıştım neyse.

Markete tekrar girip durumu anlatmayı düşündüm ama yapamadım :(( Hem yabancı insanlarla tartışmaktan çekiniyorum hem de parayı dışarıda kontrol ettiğim için bana yanlış bir laf söyleyebilirler diye düşündüm. Hakkımı arayamadım :(((

Bundan sonra fiş ve paraüstünü içeride kontrol edeceğim. Siz de öyle yapın.

Hakkımı nasıl arayabilirim bilmiyorum :( Sanırım psikiyatriye gitmeliyim. Bu tarz konularda çekinceliyim çünkü offf :(

Lütfen fiş ve paraüstünüzü içeride kontrol edin! Mutlaka fiş isteyin. Para değerlidir kimse kolay kazanmıyor. Ben bu kasiyerin hatalı olarak değil de bilerek böyle yaptığını düşünüyorum. Ahlaksızlar!!

Canım benim de aynı şey Ş.. markette başıma geldi. Yolda giderken baktım fişe birkaç kuruş eksikti. Yol uzak diye dönmedim ama aklıma takıldı. Birkaç gün aradan sonra yine gittim aynı kasiyer çocuk yine eksik para verince çocuğa söyledim. Çocuk her zaman kuruş bulunmuyor az bir meblağ falan birşeyler geveledi. Ben de dedim sana göre az bana göre çok olabilir geçenlerde yine aynı şey oldu dikkatimden kaçmadı dedim aldım paraüstünü. Oradan büyük alışveriş yapmıyordum zaten şimdi hiçbir şey almıyorum.

Arkadaşlar dikkatli olun, Tüketici haklarına göre kasa ve etiket fiyatı farklı ise müşteri lehine olan fiyat geçerlidir. Bunu bilelim.Gerekirse telefonunuzla etiketin resmini çekin, bir sorun olursa bu hakkınızdan haberdar olduğunuzu belirtin.

Geçen bir eletronikçide bir indirim vardı daha doğrusu indirim bitmişti ama saç düzleştiricinin fiyatını değişmemişler.100 tllik şey 50 diye görünüyo etikette ama sistem 100 diye gösteriyor.Adama bunu söyledim ve bana gördüğüm fiyattan satmak zorundasınız biliyorsunuz değil mi dedim.Adam da bişi diyemedi evet haklısınız dedi sadece.Ama sonra ben vazgeçtim, adam da etiketi anında imha etti.Düzleştirici de remingtondu ya hem de 50 tlye, halen yanarım salaklığıma:5:

Hiç sanmıyorum. Fişin üzerinde vermesi gereken paraüstü miktarı yazıyor. Onun yerine bana toplam tutarı veriyor. Farketmeyeceğim sandı heralde. Gün sonunda kasadan artanları ceplerine atıyorlar sanırım. Saf olmayalım.

Daha öncede eksik vermişti, bu yüzden hemen kontrol ettim çıkışta. Zaten yazımda belirtmiştim bunu.

Hata yaptığına inansam ahlaksız demem.

Keşke içeride kontrol etseydim halen pişmanım :(((( Benim yaptığım salaklığı sizler yapmayın lütfen. Açıkgöz olduğunu sananlara haddini bildirmek lazım.

hala hatada ısrar ediyorsunuz. kendiniz hakkınızı arayamamışınız bunun acısını çıkarmaya çalışıyosunuz bence. kendi inanışınıza göre bi insana gerçekte ne olduğunu bilmeden ahlaksız demeniz çok yanlış. bu kadar hırs yaptıysanız gidip müdürüyle konuşun iyisi mi.

Bu tarz olaylar Türkiye'de çok yaygın. Dolandırıcılık, hortumlama v.s. Yani burası İngiltere, Almanya, Norveç değil ki güveneyim insanlara! Aynı hata defalarca yapılıyor hem.

Çok emin olmadan kişilerin namusuna laf edilmesi tabiki çok ayıp birşey ama bana göre bir insanın işini hakkıyla yapmaması, kötü yapması ahlaksızlıktır. Her meslek için geçerli bu. Doktor için de kasiyer için de..

Son düzenleme:
Bu tarz olaylar Türkiye'de çok yaygın. Dolandırıcılık, hortumlama v.s. Yani burası İngiltere, Almanya, Norveç değil ki güveneyim insanlara! Aynı hata defalarca yapılıyor hem.

Çok emin olmadan kişilerin namusuna laf edilmesi tabiki çok ayıp birşey ama bana göre bir insanın işini hakkıyla yapmaması, kötü yapması ahlaksızlıktır. Her meslek için geçerli bu. Doktor için de kasiyer için de..

Sizde de ne Türkiye düşmanlığı,ne yurtdışı sevgisi varmış beee!!
Çok meraklıysan git güzelim oralara? Bi kasiyer hata yaptı diye Türkiye suçlu oldu iyi mi.

Son düzenleme:
banada bim böyle yapmıştı 20 lira fazla ödemiştim.eve gelince bi baktım yanlış.artık çıkar çıkmaz kontrol ediyorum

Benim başıma da çok geliyor. Daha iki gün önce carrefourda geldi 1 tl eksik verdi söyledim aldım paramı, geçenlerde de Bim de çok yoğunluk vardı kasalarda, hemen fişin içeriğini kontrol ettim fazladan ürün geçmişler kasa da yapamadım bunu yoğunluktan kenarda rafların önünde kontrol ettim, sonra geri döndüm belirttim özür diledi kasiyer yoğunluktan olduğunu söyledi paramı aldım. Marketin dışına çıktıktan sonra farkedip geri döndüğümde oldu yine paramı almışımdır. Kimse bana yalan söylediğimi ima etmemişdir. Ama bende eksik para veriyorlar diye hiç bir kasiyer için ceplerine atıyor diye hiç aklımdan geçirmedim sadece dikkatsizlik olduğunu düşündüm...

Back
X