Dil sorunu

Kesinlikle haklısınız.
Sesli harfler çıkartılmıs, paragraf yok. Bazı yanlışlıkların dertli olma ile ilgisi yok.

burda çoğumuz harf hatalarına takılmıyoruz zaten, ki ben de yapıyorumdur özellikle mobilden girerken.
ama bazı kelimeleri ısrarla yanlış yazmak (herkez, yanlız, kiprik, alarji vs), sesli harfleri, noktalama işaretlerini kullanmamak, anlaşılmaz bozuk cümleler kurmak Türkçe katlinden başka bir şey değil.

Başka Forumlarda var mı bu tarz uygulama?

Benim üyesi olduğum bir forumda vardı, kapandı şimdi o forum.
Ama içeriklerin onaydan geçip yayınlandığı çok site var. Burda da bi hafta denediler onu olmadı doğal olarak.

Çok doğru bir açıdan yakalamışsınız, gerekçelerin haklı olması ve hata yapanın hatasını kabul etmesi, hata yaptığı gerçeğini ortadan kaldırmıyor. Birbirimizi uyarırsak en azından kendini düzeltmek isteyen üyeler olarak daha az hata yaparız belki.

imla kurallarından ziyade kendini ifade edebilme sıkıntısı daha fazla bana göre. hızlı olmak adına büyük harf veya noktalama işaretlerine dikkat etmeme durumunu hepimiz yapabiliyoruz. harf hataları da olabiliyor. ama ne anlatmak istediğini hiç anlamadığım üyeler var. bence en büyük problem kitap okumamak. kitap okumayan insanın okunanı anlama veya yazı dilinde kendisini etkili bir biçimde ifade edebilme şansı da pek olmuyor maalesef.

Benim üyesi olduğum bir forumda vardı, kapandı şimdi o forum.
Ama içeriklerin onaydan geçip yayınlandığı çok site var. Burda da bi hafta denediler onu olmadı doğal olarak.
Ekşi sözlükte formata uygun olmayan yazıları yazanların yazarlıkları iptal ediliyor. Ama tabi her yazının takip edilmesi mümkün olmadığı için dört dörtlük değil.

Haklısınız başlangıçta kendimi ben de iyi ifade edemedim. Yazım ve imla dememeliydim, aslında aklımda sizin yazdığınız vardı. İnsanlara sonradan kitap okuma alışkanlığı kazandırılabilir mi bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…