Dil sorunu

Anlaşılır yazmak ve imlaya dikkat etmek için düşünmeye gerek yok ki. Düşünerek yapılan şeyler olmamalı bunlar zaten. Otomatik olarak kullanılmalı.
Dusunmekle alakali tabiki de. Mesela ben tabiki de yazarken t yerine Y harfine basmisim cümleme devam ederken fark ettim ve duzeltmem gerektigini dusundum ve duzelttim. Ancak bu yanlisi buraya actigim bir konuda yapmis olsam o duygu yogunlugu ile fark edemeye bilirdim ya da.

Yapsam mi yapmasam mi tarzi bir düşünceden bahsetmiyorum burda.

Bu konuyu eskiden daha cok takardim ama simdi onemsemiyorum. O veya bu sekilde yanlis yazan bir insan iki dakika duzeltmeyle degismez -ki yanlisimizin duzeltilmesini ve elestirilmeyi sevmiyoruz.

Telefonlarin otomatik duzeltmesi oldugu surece de bu durum gayet sikintili. Onun disinda okunmasi zor olan konulari cogu zaman es geciyorum.

Kadinlar kulubunde polemikten yeterince kaos var . Bu da arti bir kaos olusturabilir. Hem konuda bolunmeler olur, hem konu sahibi kendini ifade edemedigi icin daha cok sinirlenir. (Aslinda bunu demek iste(me)mistim gibi). Sanirim bu sekilde idare edecegiz.

Telefonun otomatik duzeltmesi oldugu gibi KK nin otomatik duzeltmesi olsa yeterli olabilir. Cok mu utopik...

+1

hmmm. peki. ben aydınlandım. hayırlı işler.

Kadınlar kulübü otomatik düzeltme fonksiyonu yapılabilir mi bilmiyorum ama çok sevimli geldi bana!

Ben de yazdıklarım sık sık düzeltilsin istemem haklısınız ve insanların hatalarını anlık düzelttiğimizde bu kalıcı olmayabilir ama kalıcı bir şekilde farkındalık oluşturabilir miyiz acaba?

Imla kısmına bişey diyemeyeceğim, turkiyede okumamiş ve türkçe alfabeyi hala tam çözememiş birisi olarak, bazı üyelerin konuyu yorumlama biçimini ağzım açık okuyorum..çok akıcı, düzgün anlaşılır yazan arkadaşlarım var ve okumaktan gerçekten zevk alıyorum..

Bilmeyen içinde ne desem olmaz şimdi, hepimiz bu memleketin insanıyız ve az çok bu ülkenin bütün lehçelerine hakimiz, söyleneni anlayabiliyorsak sorun yok..

Nokta virgül konusunda haklısınız ama ağaç yaşken eğiliyor nitekim..

Ben de bazı yazıları çok keyif alarak okuyorum, hatta Nobel'e aday gösteriyorum. Bazen de anlatım bozukluğu yığını bazı yazıların içeriği o kadar güzel oluyor ki, keşke diyorum düzgün bir şekilde yazılmış olsa...Haklısınız, ne diyeyim...

Yalnız bence o pek yöresel kullanım değil sorduk cevap vermedi hangi yöreye ait olduğunu :) Ben orda örneği hatadan çok üyelerin vereceği tepki için verdim bu tim kim ki ya kendinizi ne zannediyorsunuz filan diyen illa ki olacaktır...

Yanlis yazilan kelimeler, BDV de sabit konu yapilabilir.

Harf yutan, yabanci karakter ekleyen uyeler uyari alabilir. Sadece yazim yanlisi yaptigi icin ayri bir kotu icerik butonu olusturabilir vs vs...

Uyelerin bu farkindaligi olusturmasi konu icinde bolunmelere sebep oluyor. Bir kisim sanane derken bir kisim destekliyor. Esas konudan kopulabiliyor.

Bazen öyle yazilar oluyor ki göze batıyor.
Yöresel kullanımı yada kendilerinin ailecek kullandıkları bir kelimeyi tüm konu boyunca kullanıyor. Düzeltilmesi gerekiyor. Ama ısrarla yanlışa devam ediyorlar.
"de ayrı yazılır" diye her konuda girmem belki ancak dediğim gibi bazı insanlar kendini gelistirmekten cok uzak.

Köyde yetismistir günlük hayatinda pantolona pantul diyordur buraya da ilk öyle yazmistir. Altina canim o pantolon diye yazilir denildiginde alinmadan düzeltebilir olgun bir kisilik. Yanlışı düzeltmenin eğitim durumu ile ilgisi yok.

Önerileriniz bence uygulanabilir, pratik çözümler. Harikasınız!
Sana ne diyen birinin değil farkındalıkla yazması, yaptığının gözardı edilebilir bir hata olmadığını kabul etmesi bile zor gibi...

Doğrudur konunun tamamını okumadığım için yanılıyor olabilirim.

Dediğiniz gibi kesin problem çıkacaktır. Bir de konu düzenlendikten sonra ama ben öyle demek istememiştim diyenler çıkabilir.

İlk kez çilek yiyen biri çileğe tuz ekse ve öyle yenmediğini söylesek alınmaz ama bu konuda neden alıngan davranıyor insanlar?

ben bu konuya çok takılmıyorum, laptoptan yazıyorum yanlış bastığım oluyor, hızlı yazarken de çok hatalar oluyor, büyük harfle mi başlamışım, nokta koymuş muyum çok önemsemiyorum
herkez yazanlar dikkatimi çeker yada yazan dikkatimi çeker, ama kalkıpta düzeltmem yani üyeyi, düzeltmeye çalışmak saçma bence, ya da ayrı yazılır demek çok abes geliyor yani bana, üye öyle alışmış ve buraya da ders almaya gelmemiş, zaten resmi dilekçe de yazmıyor sonuçta.

benim derdim hiç paragraf yapmayanlar, sesli harfleri yutanlar, virgüle düşman olanlar, konunun gidişine uyumsuz dümdüz yazanlar, yani o zaman yazıklarını anlamıyorum çünkü...

sözlerime bir karikatürle son veriyorum

Haklısın bu dediğinde pantulu ben anlamazdım mesela, ama eğitim durumu farklı olduğu için insanların kırılma noktasına da dokunabiliriz. En oluru, biri sorar pantul nedir yada, pantolon olarak düzeltin lütfen der tamam. Aksini sürdürürse konusuna ilgi göstermeyiz mesela. Başka türlü oluru yok, TDK gibi yetişemeyiz, adminler de yetişemez malesef :S

Karikatür güzelmiş :)
Kendimi doğru ifade edemedim ben de galiba. Yazım yanlışı dememeliydim belki kendini ifade etme yeteneğini nasıl geliştirebilir konusunu dert ediyorum galiba.

Karikatür güzelmiş :)
Kendimi doğru ifade edemedim ben de galiba. Yazım yanlışı dememeliydim belki kendini ifade etme yeteneğini nasıl geliştirebilir konusunu dert ediyorum galiba.

kendini ifade yeteneği okulda gelişir, demekki bu arkadaşların Türkçe dersleri kötüydü, bence bu arkadaşlar yazışmayı sadece sosyal medyada kullananlar...
demekki kitap, gazete okumayı da pek sevmiyorlar, yani bence birşey yapılamaz

Anlıyorum, öyleyse ben kendimi törpülemek zorunda kalacağım demek ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…