Yazınız beni sevindirdi biliyor musunuz! Bundan sonra ben de uyanacağım. Teşekkürler!bu konu kapanır malesef.
ama sonuna kadar haklısın. atla deve değil. bikaç basit imla kuralı zaten. okumayı biliyosan yazmayı da bileceksin. belli şeyleri öğrenmek insanın bi gününü alır en fazla.
ben yanlış gördüm mü acımadan uyarıyorum. ama sanmıyorum birinin de açıp ya böyleymiş evet dediğini. umrunda değil ki kimsenin.
ayrıca bunun eğitim ile akası yok. fotokobi yazan öğretmen gördü bu gözler burda.
İsinize burasi gelmis ,acikladiginiz icin tsk ,e siz yazdınız. sizin yazmadığınız bişey değil ki. neden cımbızlamayayım.
Olabilir, yaşam tarzı oturmuş insanlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak çok ütopik geliyor ama bir şeyler de yapmak lazım...Sep'e katılıyorum imla timi kurulsun.. Burada makale yazar gibi yazılmasını istemiyor kimse, bende çoğu zaman noktadan sonra büyük harfle başlamam mesela.. Ama insan okuyacak bunları, bir iki nokta-virgül, paragraf çok da zor olmasa gerek..
Bana kalırsa insanlarımız kitap okumadıkları için herhangi bir el ve göz alışkanlıkları da yok imla konusunda.. ama okumayı nasıl artırabiliriz onu da maalesef bilemiyorum..
İnsan kendini gelistirebilen bir varlik ,ozen gostermesi gereken yeri beynidir ,Diline değer vermeyen özen göstermeyen bir insan ülkesine ne kadar faydalı olabilir? Şu an bu ülkede en büyük sorun bu durum bence. Bir insan ana dilini doğru şekilde okuyamıyor, konuşamıyor ve yazamıyorsa işte o zaman o milletin ana damarlarından biri kopmuş demektir.
Hayır, ben atanamayan öğretmen değilim, mesleğini yapamayan mühendisim. Yazımda sizin belirttiğiniz nedeni ben de yazdım. Sadece neden gereken özen gösterilmiyor diyorum. Gazeteler bile anlatım bozukluğundan geçilmiyor. Haklısınız belki takıntı yapılacak bir konu değil ama gözardı edilecek bir konu olduğunu da düşünmüyorum.
Acaba bir özet boşluğu olsa ve okuyan bir üye oraya özetini yazsa belki dert sahibi daha fazla faydalanabilir görüşlerden...Moral yerine morel, herkes yerine herkez gibi şeyler görünce benim de sinirim zıplıyor ama bugüne kadar kimseyi düzeltmedim. 30 yıldır herkez olarak yazmış bu kelimeyi ben düzeltince değiştireceğini sanmıyorum.
Uzun konularda paragraf yapılmaması, nokta, virgül kullanılmaması çok zorluyor beni. Çoğunu okumadan geçiyorum ne yalan söyleyeyim.
9 :)az önceki konulardan birinde vatan millet sakarya heeeyyyy diye bağıranlar vardı mesela.
milliyetçilikle coşan arkadaşların çoğunun konusuna bakıyorum daha ulusal dilimizi düzgün yazıp çizemiyorlar :)
halbuki dil bir ülkenin en temel milli taşlarındandır.
buna kaç puan
siz zaten uyanmışsınız. darısı uyanamayanların başına.Yazınız beni sevindirdi biliyor musunuz! Bundan sonra ben de uyanacağım. Teşekkürler!
konu hakkında bişey dediniz. ben de çözüm yolu bu değildir dedim. siz şimdi cımbızladın, işinize gelmiş vs diyerek konuyu kişiselleştiriyosunuz. varsa konu hakkında bi düşünceniz daha söyleyin. yoksa da konu harici tartışma çıkarmanın anlamı yok.İsinize burasi gelmis ,acikladiginiz icin tsk ,
Zaten ben yazmadim demedim ,
Acaba bir özet boşluğu olsa ve okuyan bir üye oraya özetini yazsa belki dert sahibi daha fazla faydalanabilir görüşlerden...
Seviyenizi koruyun lutfen ,emir kipiyle konusacak bir durumunuz yok,had bildirmeye kalkmak vs ,ben tartisma cikarma mahiyetinde degil merakimdan sordum ,siz zaten uyanmışsınız. darısı uyanamayanların başına.
konu hakkında bişey dediniz. ben de çözüm yolu bu değildir dedim. siz şimdi cımbızladı, işine gemiş vs diyerek konuyu kişiselleştiriyosunuz. varsa konu hakkında bi düşünceniz daha söyleyin. yoksa da konu harici tartışma çıkarmanın anlamı yok.
Evet, işte dedim ya haklı sebepler vardır ama kişinin yaptığı hatayı kabul etmesi hata yaptığı gerçeğini değiştirmiyor. Bence de böyle bir tim iyi olur.Bence bu hatanın sebebi telefonlar
Normal klavye ile yazınca virgül kullanıyorum ama tel ile yazınca bir virgül için 3 tuşa basmam lazım o da açıkçası Zaman alıcı ve akıcılığı kesici oluyor
Abuk sabuk düzeltmeler de cabası virgül yazdım çığıl yazmış çığıl yazdım çoğul yaptı
Geçen birisi neden Ada'm yazıyorsun dedi sevimli mi oluyor, oysa ben değil telefon yazıyor her kelimeyi isim sanıp ayırıyor
Cidde'n dahi böyle yazılınca düzeltirken de kaynıyor ya da Zaman olamayabiliyor mesela cümlenin ortasındaki Zaman neden büyük
İmla ve açıklama timi iyi olabilir ama o da konuların gecikmesine sebebiyet verebilir
Destek olduğunuz için teşekkür ederim. Ben de böyle düşünüyorum!konuyu açmışsınız ama rahatsız olanlar olmuş ilginç geldi :)
size katılıyorum.
burada zaten müthiş kurallara bağlı yazılsın demiyor kimse ama yapıor edior herkez vs gibi şeyleri de yapmasınlar bir zahmet.
O iş yaş olur bence. Şimdi tim kurulacak o time alınanlara karşı üyeler neler der bilirsiniz işte egolara zarar. Burdaki iki konu üzerinden örnek vereyim de anlaşılsın. Bir üye çaydanlığa çaydan dedi hepimiz uyardık iyice köpürdü. Kendisi siz çok biliyorsunuz kıvamında yorumlara başladı. İkincisi aldatılma mevzusunda da bir tim oluşturulacaktı üyeler özelden yazışacaktı da birileri durumu ego savaşına döndürdü.Ben de buna benzer bir konu açmıştım iki sene kadar önce. Orda da aynı öneriyi vermiştim.
Kk imla timi kuralım. Konulardaki hatalar bu tim tarafından düzeltilsin, konular düzenlensin, okunabilir duruma getirilsin. Ben gönüllüyüm bu işe.
Ayrıca dil bilgisi ve imla ilkokul ikinci sınıf müfredatı zaten. Okuma yazma bilen birinin imla bilmiyorum deme lüksü yok bana kalırsa.
Destek olduğunuz için teşekkür ederim. Ben de böyle düşünüyorum!
Ben çaydanlık mevzusunda çok haksız bulmamıştım üyeyi. Uzatması gereksizdi gerçi ama herkes anlamıştı zaten çaydanlık demek istediğini.O iş yaş olur bence. Şimdi tim kurulacak o time alınanlara karşı üyeler neler der bilirsiniz işte egolara zarar. Burdaki iki konu üzerinden örnek vereyim de anlaşılsın. Bir üye çaydanlığa çaydan dedi hepimiz uyardık iyice köpürdü. Kendisi siz çok biliyorsunuz kıvamında yorumlara başladı. İkincisi aldatılma mevzusunda da bir tim oluşturulacaktı üyeler özelden yazışacaktı da birileri durumu ego savaşına döndürdü.
Düşüncen çok güzel ama böyleleri olduğu müddetçe o yardım timi de yalan olur.
+1Buraya master yapmış insanlar da geliyor, ilkokul mezunu insanlar da. Önemli olan kurallar, imla vs değil. Tamam ben de sevmiyorum çıkıp biri herkez yazıyor ama herkes olarak yazılmalı diye söyleyemiyorum. Tutup sana dese ki, ben 2.sınıfa kadar okudum, babam bu kadar okuttu, bilgim bu kadar, kusura bakma dese? İçin acımaz mı?
Herkes elinden geldiğince düzgün yazıyor işte, uygun olan örnek alır. Bilmeyen de öğrenir. Lakin, neden bilmiyorsun diyemem ben...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?