Buna sesli güldüm işte :))Ben en çok yanlış yazımlarda uyaranlara "kız burda ağlıyooo sussana grzkalıı" tadında mesaj yazanlara sinir oluyorum
Dil konusunda bu hassasiyetinizi çok takdir ettim. Herkesin bu konuda dikkat etmesi gerekir diye düşünüyorum ben de. Ama bu hassasiyeti gösteren biri neden ısrarlı türkçe yazar? Lütfen Türkçe yazalım ve dikkat edelim.Merhabalar. Belki böyle dert mi olur diyeceksiniz ama bu konuyu takıntı haline getirdim galiba. Burada da yazım kurallarına, üsluba dikkat edilmesi konusunda hassasiyet göstermeyen üyeler sıklıkla uyarılıyor ama sonuç çok da değişmiyor yeni konularda. Geçenlerde Azeri bir üyenin konusunu da okuyunca iyice kafaya taktım. Yorum yapan çoğu üye gibi ben de türkçeyi çok iyi kullandığını düşündüm, takdir ettim ama bir yandan da anadili türkçe olan üyeler neden bu dili üçüncü yabancı dil düzeyinde kullanıyorlar diye sinirim bozuldu.
İnsanlar buraya dertlerini yazıyorlar. Belki o an ne yazdığına dikkat edemeyecek kadar kafa karışıklığı yaşıyor olabilirler, akıllı telefonların otomatik kelime düzeltmesinden dolayı hatalı yazıyor olabilirler ya da doğru yazdığını düşünerek yanlış yazıyor olabilirler (ben de yapıyorum bunları) ama haklı sebeplerinin olması yanlış kullanımı düzeltmiyor.
Bu durum nasıl düzeltilebilir sizce? Yani insanlara türkçeyi doğru kullanmıyorsan derdini yazma deme lüksümüz yok biliyorum ama belli kriterlere göre yazsak mesela... Siz ne düşünüyorsunuz?
Çünkü özel isimler yapım eki aldığında küçük harfle yazılır. Eski üniversite sınavı sorusuydu hatta bu.Dil konusunda bu hassasiyetinizi çok takdir ettim. Herkesin bu konuda dikkat etmesi gerekir diye düşünüyorum ben de. Ama bu hassasiyeti gösteren biri neden ısrarlı türkçe yazar? Lütfen Türkçe yazalım ve dikkat edelim.
Anadili türkçe olan üyeler diye başlayan bir cümleniz var. Ben mi yanlış anlıyorum ama türkçe yazarken bir yapım eki göremiyorum?Çünkü özel isimler yapım eki aldığında küçük harfle yazılır. Eski üniversite sınavı sorusuydu hatta bu.
Yanlış bilgi verdiğim için özür diliyorum. özel isimler yapım eki aldığında kesme işareti kullanılmazmış o kural. Düzelttiğiniz için teşekkür ederim.Dil konusunda bu hassasiyetinizi çok takdir ettim. Herkesin bu konuda dikkat etmesi gerekir diye düşünüyorum ben de. Ama bu hassasiyeti gösteren biri neden ısrarlı türkçe yazar? Lütfen Türkçe yazalım ve dikkat edelim.
O iş yaş olur bence. Şimdi tim kurulacak o time alınanlara karşı üyeler neler der bilirsiniz işte egolara zarar. Burdaki iki konu üzerinden örnek vereyim de anlaşılsın. Bir üye çaydanlığa çaydan dedi hepimiz uyardık iyice köpürdü. Kendisi siz çok biliyorsunuz kıvamında yorumlara başladı. İkincisi aldatılma mevzusunda da bir tim oluşturulacaktı üyeler özelden yazışacaktı da birileri durumu ego savaşına döndürdü.
Düşüncen çok güzel ama böyleleri olduğu müddetçe o yardım timi de yalan olur.
Dusunmekle alakali tabiki de. Mesela ben tabiki de yazarken t yerine Y harfine basmisim cümleme devam ederken fark ettim ve duzeltmem gerektigini dusundum ve duzelttim. Ancak bu yanlisi buraya actigim bir konuda yapmis olsam o duygu yogunlugu ile fark edemeye bilirdim ya da.
Yapsam mi yapmasam mi tarzi bir düşünceden bahsetmiyorum burda.
Bu konuyu eskiden daha cok takardim ama simdi onemsemiyorum. O veya bu sekilde yanlis yazan bir insan iki dakika duzeltmeyle degismez -ki yanlisimizin duzeltilmesini ve elestirilmeyi sevmiyoruz.
Telefonlarin otomatik duzeltmesi oldugu surece de bu durum gayet sikintili. Onun disinda okunmasi zor olan konulari cogu zaman es geciyorum.
Kadinlar kulubunde polemikten yeterince kaos var . Bu da arti bir kaos olusturabilir. Hem konuda bolunmeler olur, hem konu sahibi kendini ifade edemedigi icin daha cok sinirlenir. (Aslinda bunu demek iste(me)mistim gibi). Sanirim bu sekilde idare edecegiz.
Telefonun otomatik duzeltmesi oldugu gibi KK nin otomatik duzeltmesi olsa yeterli olabilir. Cok mu utopik...
Merhabalar. Belki böyle dert mi olur diyeceksiniz ama bu konuyu takıntı haline getirdim galiba. Burada da yazım kurallarına, üsluba dikkat edilmesi konusunda hassasiyet göstermeyen üyeler sıklıkla uyarılıyor ama sonuç çok da değişmiyor yeni konularda. Geçenlerde Azeri bir üyenin konusunu da okuyunca iyice kafaya taktım. Yorum yapan çoğu üye gibi ben de Türkçeyi çok iyi kullandığını düşündüm, takdir ettim ama bir yandan da anadili Türkçe olan üyeler neden bu dili üçüncü yabancı dil düzeyinde kullanıyorlar diye sinirim bozuldu.
İnsanlar buraya dertlerini yazıyorlar. Belki o an ne yazdığına dikkat edemeyecek kadar kafa karışıklığı yaşıyor olabilirler, akıllı telefonların otomatik kelime düzeltmesinden dolayı hatalı yazıyor olabilirler ya da doğru yazdığını düşünerek yanlış yazıyor olabilirler (ben de yapıyorum bunları) ama haklı sebeplerinin olması yanlış kullanımı düzeltmiyor.
Bu durum nasıl düzeltilebilir sizce? Yani insanlara Türkçeyi doğru kullanmıyorsan derdini yazma deme lüksümüz yok biliyorum ama belli kriterlere göre yazsak mesela... Siz ne düşünüyorsunuz?
Yaptığım yazım yanlışını düzelttiği için @kocayaslisiskodunya'ya teşekkür ederim!
Görüşünüze saygı duyuyorum, lüzumsuz bulabilirsiniz. Eğitim şart demiyorum zaten, kaldı ki yazımda ben de yanlış yazmışım bir üyenin uyarısıyla düzelttim. Ben insanlar kendilerini nasıl daha iyi ifade edebilirler diye düşünüyorum, bu konuda nasıl hassasiyet kazanırlar diyorum.afedersiniz ama ne kadar lüzumsuz işler bunlar. halkımızın yarısı kara cahil. bırak Türkçeyi düzgün kullanmayı, interneti kullandıklarına şaşırıyorum ben. deyil, miğde, pahallı, -de -da ekinin ayrı yazılması vb. şeyler için eğitim şart, dikkat çekerek olmaz.
Görüşünüze saygı duyuyorum, lüzumsuz bulabilirsiniz. Eğitim şart demiyorum zaten, kaldı ki yazımda ben de yanlış yazmışım bir üyenin uyarısıyla düzelttim. Ben insanlar kendilerini nasıl daha iyi ifade edebilirler diye düşünüyorum, bu konuda nasıl hassasiyet kazanırlar diyorum.
Anlıyorum, siz daha iyi biliyorsunuzdur dili kullanmada edinilen alışkanlıkları. Teşekkür ederim yorumunuz için.ben yabancı dil öğretmeniyim normalde, yapmıyorum ama. demek istediğim bu hassasiyeti oluşturmak istediğiniz yer pek burası değil gibi. derdini yazan yazana, hızlı yazmaya da çalışıyoruz. kimse dikkat etmez.
Tamamına katılıyorum. Umarım sayımız artar!Ben de bu durumdan rahatsızım. Dilimize gereken önemi ve değeri vermemiz gerektiğini düşünüyorum.
Bunun dertle veya aceleyle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ben üzgün de olsam kızgın da olsam aynı yazıyorum. Farklı modlara göre yazım tarzlarım yok.
Yanlış bilinenlerin düzeltilmesi açısından uyarmak doğru geliyor. Yoksa insanlar yanlışı göre göre doğru sanıyorlar.
Aile yerine ayle hatta ale yazıldığını bile gördüm. İnce "a" lar zaten "e" olarak yazılmaya başlanmış. Dikkat etmezsek öyle yerleşecek.
Bunun dertle veya aceleyle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ben üzgün de olsam kızgın da olsam aynı yazıyorum. Farklı modlara göre yazım tarzlarım yok.
Memnuniyetle yaparım da yönetimin onay vermesi gerek.
O şekilde bir tim değil, bir nevi editörler grubu. Kişinin konusuna ulaşabilip düzeltme yapacaklar. Bu şekilde okuyan anlayacak. İmla kib'leri de bu kişilere gidecek.
Harf yanlışlıklarından bahsetmiyorum ki ben. Yoksa yanlış harfe dokunana düzelt diyecek kadar psikopatlık derecesinde takıntılı değilim çok şükür. Hatta iki gün önce "kez" yerine "kes" yazan kızcağızı uyaranlara da söyledim harfler çok yakın yanlış basmıştır diye.
Diline her açıdan hakim olan insan nerede virgül nerede nokta koyacağını, konunun akışına göre paragraf ayırmayı, dahi anlamındaki de'yi ayrı yazmayı vs. otomatik olarak yapar. Düşünmesine gerek yoktur. Ben bu iletiyi size yazarken hiç düşünmedim mesela.
Kk'nın otomatik düzeltmesi olmaya hazırım. Benim gibi üç beş takıntılı daha çıkar. Yönetim duysun sesimizi...
Bilişim suçları kapsamına girebilir ancak bu durum :) Neticede sanalda da olsak; söylediklerimizden bizzat kendimiz sorumluyuz. Bizim yazdıklarımız onayımız dışında bir editör tarafından değiştirilirse veya bir yazılım otomatik bu işlemi yapsa bile yine de hukuken sorun teşkil edecektir site yönetimi açısından. Haha kazenden kurtulmak isteyen üyeler için iyi olabilir :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?