Dil sürşmesi boyle mi olur?

Ç ve P ne alaka? İki harfin ağızdan çıkma şekli başka. P dudak harfidir, Ç ise dil ve damaktan çıkar.

Benim bir tanidigimin gelini kocasini aldatiyormus bir gun kocasini ise gonderirken sevgilisinin adiyla hitap etmis o an gecistirmis ama sonradan ortaya cikti kesinlikle dikkat et

Dil surcmesi falan degil bu sacmalamis.
Beynin de hala pinar ismi donuyor demek ki

Cinar erkek ismi Pinar kiz ismi.
Ne alaka yani?

Hic de dil surcecek birsey yok

Dil sürçmez, beyin sürçer der kendileri.
Bastırılmış duygu ve arzulara göre sürçtüğünü söylüyor.
E malum freud pek iç açıcı durum çıkmıyor ortaya :)
Freud benim tanıdığım için ne derdi acaba. :)
Birine seslenirken cinsiyet fark etmeksizin bir sürü alakasız kişiyi sıralıyor sallıyorum ece diyecek ya göksu emir şerife diye sayıyor :) Bazen 4.- 5. de buluyor.

Konuya yorumum:
Görüşüp görüşmediğini söyleyemeyiz. Fakat unutmadığı veya özlediği belli.

Bence de oyle. Ya gorusuyor ya dusunuyor. Nasil anlicam bilmiyorum iste. 15gundur askerde haftaya gelcek telefonu bende ama ne arayan var ne soran. Acaba baska tlfnu mu var ki bilemedim
muhtemelen 2.bir telefonu vardir yada arkadaslarindan kullaniyordur eger pinarla gercekten gorusuyorsa

surcme cok benzemesiyle olur kelimenin, pinar cinar...inar..nar...aklinda olmasa nasil soyler bu ismi? ki ozellikle dikkat etmesi gerekir bence

Ya aşk hayatı çok renkli yada büyük kafa karışıklığı var derdi bence

Madem o kadar eminsiniz gorustugunden ona gore davranın. Hoş değil bu davranış. Siz de eski erkek arkadasınız olduysa onun ısmıyle seslenın cocuga bakalım nasıl oluyormus.

Pınar diye yakın bir arkadaşım var kendisine hiçbir zaman Çınar demediğine göre böyle bir dil sürçmesi olmaz tam tersi mantık

Ay olabilir. Kizin face adresine girdim baktim biriyle iliskisi baslamis 2 aydir
Pff üzüldüm ınsallh yaniliyoruzdur tahminlerimizden çok zor bi durum sizin için yani bi şey olmayabilir de aralarında aklindan geciriyor da olabilir bilemedim ona caktirmadan gizliden takipte kalin

Bu şekilde bi dil sürçmesi genelde aklında olan veya sürekli hayatında olan biriyle olur.. Kedilerime birbirlerinin ismiyle hitap etmem, kardeşime diğer kardeşimin ismiyle, yengeme teyze demem, yakın bi arkadaşıma diğer bi yakın arkadaşımın ismini söylemem gibi mesela.. Ama hiç harfini değiştirmişliğim olmadı şahsen. Belli ki çınar ismi eşinizde pınar ismini çağrıştırıyo tabi nedenini araştırmak şart

Sürekli düsundugun ve aklinda olan kisinin ismiyle okut dil süretcmesi bende isyerinde fln biriyle o gun cok vakit gecirmisem veya muhattap olmuşsam eve gelince bayan veya erkek farketmiyor evdekilere onun ismiyle hitap edebiliyorum. Pinar kim bilmiyrm ama eşinizin sürekli aklinda ve bence onla gunun cogunda muhattap

dil surcmesı falan degıl bu
tesaduflere de ınanmam ben
cınarın bı anda gozune pınar gorunebılmesının baska sebeplerı var
ınsanın fikri neyse zikri odur

Ben 8 yillik sevgililik sonunda esime dugun sabahi ilk defa eski esimin ismiyle seslenmis bahtsiz bedevi dilimi arilar sokasica biriyim cok dertli bir durum oluyor.
Onun disinda kizima kardesimin ismiyle esime kizimin ismiyle seslenirim arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…