Dileğim anne olmak diyenler buyrun burda dertleşelim

a.s nasılsın canım rahatsızmışsın biras nasılsın şimdi
m cnm rahatsızlığın sebebini bilsem gideceğim dr a ama bılmıyorumm:26::26::26:
halsizim belim,sırtım ağr:26:yor,ruhum sıkılıyor :26:ağlıyorum durup dururken hayr etsın allahım yaa...sen nasılsın cnmm?esının sonuclar ne oldu?

m cnm rahatsızlığın sebebini bilsem gideceğim dr a ama bılmıyorumm:26::26::26:
halsizim belim,sırtım ağr:26:yor,ruhum sıkılıyor :26:ağlıyorum durup dururken hayr etsın allahım yaa...sen nasılsın cnmm?esının sonuclar ne oldu?

valla canım bizim rahatsızlıklar psikolojik galiba bende öyleyim ama sen dikkat et yinede kendine bende aglayacam valla anlamadım gitti ya sonuçlar kafamı karıştrdı 2 test birbirini tutmuyo şimdide 1 test daha istedi farklı yerden

valla canım bizim rahatsızlıklar psikolojik galiba bende öyleyim ama sen dikkat et yinede kendine bende aglayacam valla anlamadım gitti ya sonuçlar kafamı karıştrdı 2 test birbirini tutmuyo şimdide 1 test daha istedi farklı yerden
cnm ne dıyor testlerde? dr un ne dıyor bahset ıstwersen

eşim için 1 ay önce test yaptrmıştık sperm sayısı çok yüksek çıkmıştı ama varikosel de var demişlerdi doktor emin olmak için baska yerden test istedi şimdide düşük çıktı moralim bozuldu ya

benim eşimde varikoselden ameliyat oldu 6ay önce şimdi iyileti sayılır allaha şükür

BİR DÖLLENME NE KADAR MEŞAKATLİYMİŞ YAAA...

Yumurtalıklardan atılan yumurta hücresiyle erkekten gelen sperm fallop tüplerinde karşılaşır. Pek cok sperm, yumurta etrafında kümelenmesine rağmen bunlardan sadece 1 tanesi yumurtanın zarını geçerek içine girer ve kendi genetik materyali ile yumurtanın genetik materyali birleşir. Bu döllenmedir. Döllenmeyle birlikte adına yasam denilen mucize baslar.

Fertilizasyon yani döllenme, tek bir spermin yumurta hücresinin içine girmesiyle baslar ve zigot adı verilen oluşumun ortaya çıkması ile sonlanır. Fertilizasyon süreci yaklaşık 24 saat kadardır. Bir sperm yaklaşık 48 saat canlı kalabilir. İlişki esnasında vajina içine yaklaşık 300 milyon sperm bırakılır. Spermlerin sadece yüzde l'i yani 3 milyon kadarı rahim içine girebilir.

Rahim içine giren spermler kadının üreme organları içinde ilerleyerek tüplere kadar ulaşırlar. 10 saat süren bu seyahat sonunda yumurta hücresine kadar gelen spermleri başka bir görev bekler. Yumurta hücresinin kabuğunu kırarak içine girmek.

Yumurta hücresi zona pellucida adı verilen bir zar ile çevrilirdir. Spermlerden sadece bir tanesi bu zarı delerek yumurtanın içine girebilir. Penetrasyon adı verilen bu işlem 20 dakika kadar sürer ve bir sperm penetre olduktan sonra zona pellucida tamamen kapanarak başka bir spermin girişine izin vermez, Sperm ve yumurta hücrelerinin çekirdeklerinin birleşmesiyle zigot ortaya çıkar ve döllenme sona erer.

Zona pellucida nın içindeki tek hücreli zigot döllenmeden 1.5-3 gün sonra bölünmeye baslar. Bu ilk bölünmeye klivaj adı verilir. Ortaya çıkan hücrelerse blastomerdir. Klivajı takiben hızlı bir bölünme süreci baslar. Yaklaşık her 20 saatte bir hücre sayısı ikiye katlanır ve her bölünmeyle birlikte zona pellucida içinde bulunan blastomerlerin çapı küçülür. Hücre sayısı 16'ya ulaştığında artık zigot morula adını alır.

Tüm bu olaylar gerçekleşirken zigot, tüp içinde rahim boşluğuna doğru olan seyahatini devam ettirir. 4. güne gelindiğinde mo-rula uterus içine ulaşmıştır. Bu aşamada hücre bölünmesi hızla devam eder ve morulanın merkezinde bir boşluk oluşmaya baslar. Bu aşamadaki oluşuma blastokist adı verilir. Zona pellucida boyutları sabit olmakla birlikte içindeki hücreler düzlesir ve yoğunlaşır. Blastokist aşamasında artık hücre farklılaşması da baslar.

Hücrelerin bir kısmı embriyoyu oluşturacak olan emberyobalastlar iken kalan hücreler plasentayı yapmak üzere trofoblast olarak farklılasır. Döllenmeden 5-6 gün sonra implantasyon yani rahim içine yerleşme baslar. Blastokist zona pellucida'yı yırtarak çıkar. Buna Hatchingadı verilir. Bu esnada trafoblastlar bir enzim salgılayarak rahim içindeki hücre yapısını değiştirir ve blastokist için bir implantasyon alanı sağlar.

Aynı anda trofoblastlardan hCG hormonu da salgılanmaya baslar. Bu hormon hamilelik testlerinin pozitif olmasını sağlayan hormondur. Implantasyonu takiben endometriumun (rahim ic zarı) o bölümünde kanlanma artar ve hamileliğin devamı için gerekli olan kan dolaşımı baslar. Döllenme anında bebeğin cinsiyeti bellidir.

Eğer dölleyen sperm X kromozomu taşıyor ise bebek kız, Y kromozomu taşıyor ise erkek olacaktır. Dolayısıyla bebeğin cinsiyetini belirleyen erkek, yani babasıdır. Kadının bebek cinsiyetinde en ufak bir rolü yoktur. Bu devrede cinsiyeti saptamak ancak genetik inceleme ile mümkündür.
Bu aşamada belli olan sadece cinsiyet değildir. 38 hafta sonra dünyaya merhaba diyecek olan bireyin göz renginden kan grubuna kadar bütün genetik yapısı bellidir ve değiştirilemez. Bu aşamada anne adayında herhangi bir fiziksel ya da ruhsal değişiklik yoktur. Yalnız implantasyon esnasında hafif bir lekelenme seklinde kanama olabilir.

BERRİN neden eşinin bir yüksek bir düşük çıktı kı cnm yaaa...
3 günlük cinsel perhizden sonra yaptırmadı mı 2 sini de cnmm? ondan olabilir

cnm ne dıyor testlerde? dr un ne dıyor bahset ıstwersen

canım ilk gittiğimizde varikosel dedi sperm testi istedi yaptrdık 3 katı fazla çıktı normalden doktor emin olmak için 2. testi istedi bu gün yaptırıp doktora götürdük sonuçlar böle :
renk :krem
vizkozite:artmış
sayı:18 .600 muş yani düşük 3. testi istedi değişik yerden yine düşük çıkarsa ameliyat dedi

BERRİN neden eşinin bir yüksek bir düşük çıktı kı cnm yaaa...
3 günlük cinsel perhizden sonra yaptırmadı mı 2 sini de cnmm? ondan olabilir

canım sinir oldum galiba ilk yer yanlış yaptı çünkü orada testi yapan doktor ne kadarlık evlisiniz hareketsizlik fazla filan dedi canlı az dedi testi bize verdiler doktorumuza götrdük çok yüksek teste göre dedi kime güvenecez biz ya anlamadım artık sadece para almayı biliyolar bi test 70 lira parasında da değilim hiç önemsemiyolar ya

canım ilk gittiğimizde varikosel dedi sperm testi istedi yaptrdık 3 katı fazla çıktı normalden doktor emin olmak için 2. testi istedi bu gün yaptırıp doktora götürdük sonuçlar böle :
renk :krem
vizkozite:artmış
sayı:18 .600 muş yani düşük 3. testi istedi değişik yerden yine düşük çıkarsa ameliyat dedi
renk kemık rengı koku kendine özgu dıye yazması gerektıgını bılıyorum ben cnm ama allah allah ılkı neden yuksek cıkmıs kı anlamadım:26:

canım sinir oldum galiba ilk yer yanlış yaptı çünkü orada testi yapan doktor ne kadarlık evlisiniz hareketsizlik fazla filan dedi canlı az dedi testi bize verdiler doktorumuza götrdük çok yüksek teste göre dedi kime güvenecez biz ya anlamadım artık sadece para almayı biliyolar bi test 70 lira parasında da değilim hiç önemsemiyolar ya
ewet cnm çok doğrusun menfaatçi olmayan birisini bulmanız lazım...
bir başka dr a daha gostersenız cnmm??? kafası karısıyor değil mi insanın

canım doktorda değil ki suç labaratuara gittik testler için güya özele testi yaptırıyoz bizim doktor bakıyo

cnm laboratuar yanlış sonuç wermez ki!!!
şöyle söyleyeyim şunu kat ettim;
mesela bu sperm testi için dr 3 günlük cinsel perhiz weriyor.eşin ilkinde buna uyup,2.sinde ilişki sonrası gıtmedı değil mi teset için???aynı perhizi uyguladı mı yani?ondan da değişik çıkabilir diye düşündüm ben

cnm laboratuar yanlış sonuç wermez ki!!!
şöyle söyleyeyim şunu kat ettim;
mesela bu sperm testi için dr 3 günlük cinsel perhiz weriyor.eşin ilkinde buna uyup,2.sinde ilişki sonrası gıtmedı değil mi teset için???aynı perhizi uyguladı mı yani?ondan da değişik çıkabilir diye düşündüm ben

yok canım uyguladı doktor dedi ki zaten varikosel olan birinde bu kadar yüksek olma ihtimaliyoktu dedi sonuçların uyusmaması normal bekliyodum bu sonucu dedi

Back
X