2 yılı aşkın zamandan sonra ilk defa pazara geçen hafta gittim.(16 aylık kızım var pazara gitmek pek mümkün olmuyor)
Etrafımı 5-6 tane suriyeli çocuk sardı,para istediler.Para vermeyeceğimi söyledim yanlarından uzaklaşarak hemen yakın markete girdim çocuklar için su,bisküvi ve pazardan biraz meyve aldım.markette iken onlar enginarcının tezgahındaki ,enginarların içindeki suyu pis bir kap gibi birşeyle içmeye çalışıyorlardı.suyu bir içmeleri vardı inanın ağlamamak için zor tuttum kendimi.aldıklarımı verince öyle mutlu oldular anlatamam.yüreği nasır tutmuş bir pazarcı benim aldığım şeyler için çocuklara küfrederek nereden çaldınız
o.çocukları bunları diye bağırıyordu.pazarcıyı iyi fırçaladım o ayrı.
Suriyeli çocukların yerinde yarın benim çocuğumun olmayacağının garantisi yok.ülkemiz savaş alanına döndü iyice. İçinde çocuk olan her dram beni çok üzer.
Bu bize de oldu. Dilenmek için biri geldi masamıza suriyelim diye. Erkek arkadasım arapca konusmaya baslayınca kaçtı. Bildiğiniz has be has türk cocuğuydı :)Ben size cuma gunu yasadigim olayi anlatayim 4 cocuk 3 u kiz en buyugu oglan 10 yasinda ya var ya yok en kucugu de olsun olsun 5 yasinda marketten ciktim abla abla dolmus dudur dediler dilenmekten geliyorlar belli yani esmer esmer kir heryerlerinden akiyor ust bas zaten yok ben dolmusa binicem zaten durdurdum para pul vermek hak getire yalvar yakar bindiler en kucugune 5 er kuruslari en buyuklere sari para dedikleri 1 tl keri verip paylastilar en kucuk olani ya 4 ya 5 yasinda bilmedigi bir yerde indirip dolmusu yuruttuler o cocuk ne oldu Allah biliyor karakolun onunden geciyor dolmus Aralarindaki muhabbet su hani suriyeli cocuklarla karakolluk oldugumuz karakol deil mi burasi dusunun bunlar suriyeli taklidi yapan dilenen turk cocugu hayret edersiniz vicdan zaten yok yarin bunlar katilde olur tecavuzcude bu yasta bu seytanliklati bikiyorlar dusunun
İnanın ben de günlerce kendime gelemedim,ömrüm boyuncada gitmez o görüntü gözümün önünden.Kahroldum okuyunca yıkıldım hayatım boyunca belki unutmayacağım enginarları koydukları suyu içtiklerini.hiçbirimizin garantisi yok Allah kimseyi yerinden yurdundan etmesin taş yerinde ağırdır işte.
2 yılı aşkın zamandan sonra ilk defa pazara geçen hafta gittim.(16 aylık kızım var pazara gitmek pek mümkün olmuyor)
Etrafımı 5-6 tane suriyeli çocuk sardı,para istediler.Para vermeyeceğimi söyledim yanlarından uzaklaşarak hemen yakın markete girdim çocuklar için su,bisküvi ve pazardan biraz meyve aldım.markette iken onlar enginarcının tezgahındaki ,enginarların içindeki suyu pis bir kap gibi birşeyle içmeye çalışıyorlardı.suyu bir içmeleri vardı inanın ağlamamak için zor tuttum kendimi.aldıklarımı verince öyle mutlu oldular anlatamam.yüreği nasır tutmuş bir pazarcı benim aldığım şeyler için çocuklara küfrederek nereden çaldınız
o.çocukları bunları diye bağırıyordu.pazarcıyı iyi fırçaladım o ayrı.
Suriyeli çocukların yerinde yarın benim çocuğumun olmayacağının garantisi yok.ülkemiz savaş alanına döndü iyice. İçinde çocuk olan her dram beni çok üzer.
Kampta kalırdim. Savaştan kacmisken sürekli kedi gibi ureyip durmazdimEvet sömürenlerde var bizleri helede bu mubarek ayda ama bir dusunun sizde hic bilmediginiz bir ulkede sadece elbisenizle cikip geldiginizi. Herseyinizi ulkenizde biraktiginizi. Cok vahim bi durum.
Bu bize de oldu. Dilenmek için biri geldi masamıza suriyelim diye. Erkek arkadasım arapca konusmaya baslayınca kaçtı. Bildiğiniz has be has türk cocuğuydı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?