- 17 Aralık 2018
- 387
- 126
- 33
- 27
- Konu Sahibi mavihayall
-
Arkadas söylenebilecek her şeyi söylemiş.Once kendini sev ben üvey anne elinde büyüdüm hirpalanmak ne düşün... Annem yok diye ilk ve orta okulum berbat geçti ezik durumda ama lise ve üniversite aksi yönde kendime güvenimle lider pozisyonunun da geçti kendimi övmüyorum benden cekinirlerdi ve popülerdim.Kendime değer verdim önce yaşanılan yaşandı sonraya baktımDeğer görmek istiyorsanız önce siz kendinizi değerli görün. Hemen insanlarla kaynaşmaya çalışmayın. Siz özel olun ki onlar sizi bulsun. Hakaretlere zekice cevaplar verin saldırgan olmayın bozuldugunuzu belli etmeyin. Çok esmersin dediklerinde sarışının adı esmerin tadı deyin. Mesela birisi hayatınıza karışıyorsa sizi yönetmeye çalışıyorsa deyin aa canım pardon hayatımı yaşarken senin onayını almayı unuttum bir daha olmaz deyin. Nazikçe ve kendinizden emin bir dille yapın bunu. Aralarda kendinizle ilgili tüyolar verin. Ben yönetmeyi de yönetilmeyi de sevmem deyin. Yönetilen insanlar kaybetmekten korktukları için kendilerinden tavizler verir deyin. Güçlü kadın imajı çizin. Onlar size buluşalım dediklerinde bu aralar çok gezdim biraz durulayım deyin. Arada reddedin ki can atıyor demesinler. Yalnızlığın çok güzel bir şey olduğundan bahsedin. Onlara muhtaç olmadığını anlasınlar. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Yaşantılar bizi olgunlaştırıyor yeter ki hatalardan ders alalım. Ben de her geçen yıl bir önceki hallerimi eleştiriyorum ve artık neleri yapmayacağımı biliyorum. Kendimizi önce biz eleştirelim ki başkalarına fırsat vermeyelim. Özgüvensizlik aşılmayacak bir problem değil ki siz ne güzel yaşayıp görmüşsünüz. Hayatın kuralı önce kendini sevceksin. Kimseden de sevgi dilenmeyeceksin.Arkadas söylenebilecek her şeyi söylemiş.Once kendini sev ben üvey anne elinde büyüdüm hirpalanmak ne düşün... Annem yok diye ilk ve orta okulum berbat geçti ezik durumda ama lise ve üniversite aksi yönde kendime güvenimle lider pozisyonunun da geçti kendimi övmüyorum benden cekinirlerdi ve popülerdim.Kendime değer verdim önce yaşanılan yaşandı sonraya baktım
Esmer insana beyazla baskısı yapıp psikolojik şiddet uygulayan kişiyi olmayan beyninden öperim. İq takviyesi için henüz bir yöntem bulunmadı.Hepinize merhaba.Daha öncede burda konu açmıştım kısaca bahsedeyim 22 yaşındayım küçük yaşta annem bana bakmak istemedi teyzem ve anneannemin beni ezmesiyle hırpalamasıyla büyüdüm.Özgüvensizim hala okul hayatımda çok sıkıntılı geçti orta okul ve lisede hep akran zorbalığı yaşadım.Şimdi tavsiyelerinizle yeni yeni arkadaş çevre edindim ama bu seferde özgüven sorunum var kendimi çok aşağıda hissediyorum herkesten çok alçakgönüllü davranıyorum çok ezikmişim gibi geliyor.Bir arkadaşımın arkadaşıyla tanıştık aynı ortam diye eve gidince instagramdan takip ettim hemen demişşki bu ne acele beni ekliyor falan .Valla nasıl davranacağımı şaşırdım insanlara ezilmemek değer görmek istiyorum sizce ne yapmalıyım?Onun dışında dış görünüş olarak esmerim sanki küçümser gibi esmersin sana bu yakışmaz şu yakışmaz beyazlamak için fondöten kullan ya da beyazlatıcı krem kullan diyorlar yine çok üzülüyorum.Ne cevap vereceğimi bilemiyorum
yeni tanıştığım kişiye hemen istek göndermem,bende derim hemen eklemiş diye.Biraz ağırdan alın herkesle kaynaşayım diye herseyi kabul etmeyin,istemediğiniz bir şey olunca özgürce söyleyin.Bende özgüvenli biri değilimdir öyle çok ama istemediğim bir şey olunca söylerim veya o öyle değil derimHepinize merhaba.Daha öncede burda konu açmıştım kısaca bahsedeyim 22 yaşındayım küçük yaşta annem bana bakmak istemedi teyzem ve anneannemin beni ezmesiyle hırpalamasıyla büyüdüm.Özgüvensizim hala okul hayatımda çok sıkıntılı geçti orta okul ve lisede hep akran zorbalığı yaşadım.Şimdi tavsiyelerinizle yeni yeni arkadaş çevre edindim ama bu seferde özgüven sorunum var kendimi çok aşağıda hissediyorum herkesten çok alçakgönüllü davranıyorum çok ezikmişim gibi geliyor.Bir arkadaşımın arkadaşıyla tanıştık aynı ortam diye eve gidince instagramdan takip ettim hemen demişşki bu ne acele beni ekliyor falan .Valla nasıl davranacağımı şaşırdım insanlara ezilmemek değer görmek istiyorum sizce ne yapmalıyım?Onun dışında dış görünüş olarak esmerim sanki küçümser gibi esmersin sana bu yakışmaz şu yakışmaz beyazlamak için fondöten kullan ya da beyazlatıcı krem kullan diyorlar yine çok üzülüyorum.Ne cevap vereceğimi bilemiyorum
aklı başında gençlerle arkadaşlık yapmalısın, çoğu genç, saçma sapan muabbetler ediyor, duyunca inananamıyorum...iki yakın arkadaş görüyorum, birbirlerini sürekli eleştirip, küçük düşürme peşindeler...başkalarının ne düşündüğü değil, senin ne düşündüğün olmalı...Hepinize merhaba.Daha öncede burda konu açmıştım kısaca bahsedeyim 22 yaşındayım küçük yaşta annem bana bakmak istemedi teyzem ve anneannemin beni ezmesiyle hırpalamasıyla büyüdüm.Özgüvensizim hala okul hayatımda çok sıkıntılı geçti orta okul ve lisede hep akran zorbalığı yaşadım.Şimdi tavsiyelerinizle yeni yeni arkadaş çevre edindim ama bu seferde özgüven sorunum var kendimi çok aşağıda hissediyorum herkesten çok alçakgönüllü davranıyorum çok ezikmişim gibi geliyor.Bir arkadaşımın arkadaşıyla tanıştık aynı ortam diye eve gidince instagramdan takip ettim hemen demişşki bu ne acele beni ekliyor falan .Valla nasıl davranacağımı şaşırdım insanlara ezilmemek değer görmek istiyorum sizce ne yapmalıyım?Onun dışında dış görünüş olarak esmerim sanki küçümser gibi esmersin sana bu yakışmaz şu yakışmaz beyazlamak için fondöten kullan ya da beyazlatıcı krem kullan diyorlar yine çok üzülüyorum.Ne cevap vereceğimi bilemiyorum
öyle durmaya çalıştım bu sefer hiç arkadaşım olmadı çok büyük yanlızlık çektimezik durmayın. bırak insanlar sizi eklesin etsin. kimseye muhtaç değilsiniz.
maddi durumum olmadığı için profesyonel yardım alamıyorum.Psikologa da gittim bana yardım edemeyeceğini psikoterapi almam gerektiğini söylediYaşadıklarınız için çok üzüldüm. Kolay kolay atlatılamayacak şeyler yaşamışsınız. Doğal olarak herkesin çok da takılmayacağı şeyler sizin için büyük sorunlar oluyor. Herkes bu hassasiyetinizi bilmediği için kırılma ihtimaliniz yüksek. Profesyonel yardım aliyor musunuz? Belki psikologa gitseniz kendinizi daha iyi hissedersiniz.
İnsanlar sizin hassasiyetinizi düşünmeden davranabilirler, bu onların kötü olduklarını da göstermez, haklı olduklarını da.
Bence durumunuzda en doğrusu profesyonel yardım. Umarım atlatırsınız probleminizi.
yıllarca sosyal problemlerim oldu ne yapacağım bilemiyorumEsmer insana beyazla baskısı yapıp psikolojik şiddet uygulayan kişiyi olmayan beyninden öperim. İq takviyesi için henüz bir yöntem bulunmadı.
Ezdirme kendini saçma sapan kişilere, çevreni değiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?