- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.301
- 598
Dedim ki,demekki bu kadar yaptıgın bosa gitmis,adam seni aldatmıs,bosamıs,gitmiş baska kadınla evlenip bide 5, yazıyla BEŞ.. cocuk yapmıs..
Oh, ben böyle iyiyim valla dedim.
Bunu ben söyledim, izninle üzerime alınıyorum.
Bu cümleden nasıl bir anlam çıkarılabilir.
Senin yaptıgın boşa gitmiş, ben yapmasam da iyiyim, bir sıkıntı yok demenin kabaca hali.
Bunun güya sı müya sı yok.
Amaç belli, laflar belli.
Evime söyledigi en ufak biseye bile kızmam ki,umrunda degil, gecer karsısına kahvemi icerim.yorumların hepsini okuyamadım, okuduğum bazı yorumlara hiiiç inanamadım
arkadaşım kayınvaliden sana haksızlık etmiş olabilir, bir çok "eski kadın" böyle zaten, biz 3 çocuk büyüttük, 5 çocuk büyüttük, hepsine yetiştik vs
ama seninki bence düpedüz "vicdansızlık" olmuş
insanlar, ellerinde olmayan acılarıyla, can evlerinden "vurulmaz", insan bunu düşmanına bile yapmaz vicdanı varsa
sana dağınık mısın dedi, "size ne, sana ne" bile diyebilirsin, "böyle düşünüyorsanız gelmeyin evime" bile diyebilirsin, konuya yönelik en ağır tepkiyi verebilirsin
ama böyle büyük acıları yüze vurmak, kanayan yaraları tekrar kanatmak, bunu "cevap verdim, dilimi tutamadım" sanmak...
şimdi o kadın ne kadar üzgündür, ne kadar zoruna gitmiştir
sen üzgün müsün hala evinin dağınık olduğunu söylediğine?
bence sen, son derece vicdansız davranmışsın
EDİT: Eşinin yerine ben olsam, günlerce yüzüne bakmam
Biz zaten iyi ki demiş oh demedik. Ama karşılığı bu olamaz. O zaman her tartışmada her haksızlığa ugradiigimizda karsimizdakinin acılarını ya da hastalıklarını yüzüne vuralim, sırf hakli çıkıp laf çakmak için. Vallahi ilkokulda bile yapmiyorduk boyle seylerHayır değil,o lafları söyleme hakkını karşı tarafa kim veriyor??? Söylüyorsan karşıdan duymaya da hazır olmak lazım.
Laf söylenen kişinin yarasının ,acısının ,gocuntusunun ne olduğu nerden belli? bu konuda çok gocunuyorum lütfen bahsetme mi demeli illa.Hiç yoktan uydurmamış konu sahibi,kaynanasının bahsettiği yerden laf etmiş ..sonsuz destekliyorum.Kaldı ki kimsenin evinin şekli şemalı başka hiçbir Allah'ın kulunu ilgilendirmez.Öz annesi bile olsa.Biz zaten iyi ki demiş oh demedik. Ama karşılığı bu olamaz. O zaman her tartışmada her haksızlığa ugradiigimizda karsimizdakinin acılarını ya da hastalıklarını yüzüne vuralim, sırf hakli çıkıp laf çakmak için. Vallahi ilkokulda bile yapmiyorduk boyle seyler
Sonsuzz destekliyorum seni arkadaşım.Ben de 3 gündür öz annemle konuşmuyorum,Fırsat kollar gibi canımı yaktı senin kaynanan gibi.Hiç üstüne düşmeyen bir konuda.Etkiye tepki vermek gerek her fırsatta tepelemeye kalkıyorlar bu ne yav.Evime söyledigi en ufak biseye bile kızmam ki,umrunda degil, gecer karsısına kahvemi icerim.
Ama sikayet duymak kızdırıyor beni.
Geldiysen otur buyur.
O söyledigim sözlerde arkasındayım,düşüncem bu. Yarın ne olacagımız belli degilken birine bu kadar fedakarlık yapanlar kısmında degilim.
İşte kv övünmüş sen beceriksizsin demiş konu sahibi de nispet yapmış o zaman, ikisi de masum değil
Bence özür de dileme. Anne yardım et vs deseydin ya da durumunu açıklamaya çalışsaydın daha 100 kez duyardın ondan bu lafları. Şimdi yediği lafın üzerine sana bişey söylerken 1000 kere düşünür. Bence gayet güzel bi kapak olmuş. Kime ne yahu insanın evinden temizliğinden.Ayyyy saldır saldır arkada kalmayın hic biriniz. Pşsmanım ve özür dileyecegim. Nerde var pisman degilim dedigim yer..
Kendimi savunuyorum surda yine.
Dediklerimin arkasındayım fakat kelimelerim yanlıs oldu!
Evime söyledigi en ufak biseye bile kızmam ki,umrunda degil, gecer karsısına kahvemi icerim.
Ama sikayet duymak kızdırıyor beni.
Geldiysen otur buyur.
O söyledigim sözlerde arkasındayım,düşüncem bu. Yarın ne olacagımız belli degilken birine bu kadar fedakarlık yapanlar kısmında degilim.
Aman destekle. Ezin birbirinizi ya sırf altta kalmamak için biri size ufacık bir şey söyleyince siz on söyleyin hatta yuz söyleyin acimayin vurun ölsunler. Allah korusun ya laf sokamaz da orda yenilirseniz ne olur. Utançtan ölürsunuz. Kv nin acisini bundan gocundugunu ne bilelim demissiniz kadın aldatılmış esi başka hanımdan 5 çocuk yapmış. Sence bu zayıf nokta değil mi. Bunu gerekli gereksiz kadının yüzüne vurmak onun canini yakmaz mi. Kadın yedi kat yabancı değil ayrıca onun eşinin annesi. Yani ne olmuş birazcık dokundurduysa. Tabii ki hakki yok ama en azından konuyu saptiemadan cevap verebilirdi. Neyse sen sonsuz desteklemeye devam et. Dikkat et de yarin bir gün sirf laf cakmak icin kullandığın aci olaylar senin de başına gelmesin.Laf söylenen kişinin yarasının ,acısının ,gocuntusunun ne olduğu nerden belli? bu konuda çok gocunuyorum lütfen bahsetme mi demeli illa.Hiç yoktan uydurmamış konu sahibi,kaynanasının bahsettiği yerden laf etmiş ..sonsuz destekliyorum.Kaldı ki kimsenin evinin şekli şemalı başka hiçbir Allah'ın kulunu ilgilendirmez.Öz annesi bile olsa.
Konu sahibi hak mı etti bu lafları işitmeyi de karşıdaki etmesin???
Kv de : Biz kactane cocuga bakardik,her isimizi yapardık eksiksiz,kocamın herseyini hazır ederdim,coraplarını bile ütülerdim vsvs simdikiler hic birsey bilmiyor yapamıyor.
Gelin : demekki bu kadar yaptıgın bosa gitmis,adam seni aldatmıs,bosamıs,gitmiş baska kadınla evlenip bide 5, yazıyla BEŞ.. cocuk yapmıs..
Oh, ben böyle iyiyim valla.
Eşitlik anlayışınız buysa ok.
Kv nin söylediğine verilebilecek bir sürü cevap varken,
İtinayla böyle bir cevabın verilmesi bende iyi çağrışımlar yapmıyor.
Kv de de olsa aldatılmış bir kadına bunu hatırlatıp üzmek eşitlik terazisini benim için ortadan kaldırır.
kv değil konu sahibinin gocuntusu,karşı taraf düşünmüş mü hayır,özellikle laf sokmak için yapmış.Benim de sevgili annem aynı öyle,konuşmuyorum kendisiyle.Boş yere atıp tutmuyorum.Kim olursa olsun saldırı kimden gelirse hak ediyor bu lafları işitmeyi.Bir daha açamaz ağzını ev dağınıklığı vs konusunda,küpe olmuştur.Aman destekle. Ezin birbirinizi ya sırf altta kalmamak için biri size ufacık bir şey söyleyince siz on söyleyin hatta yuz söyleyin acimayin vurun ölsunler. Allah korusun ya laf sokamaz da orda yenilirseniz ne olur. Utançtan ölürsunuz. Kv nin acisini bundan gocundugunu ne bilelim demissiniz kadın aldatılmış esi başka hanımdan 5 çocuk yapmış. Sence bu zayıf nokta değil mi. Bunu gerekli gereksiz kadının yüzüne vurmak onun canini yakmaz mi. Kadın yedi kat yabancı değil ayrıca onun eşinin annesi. Yani ne olmuş birazcık dokundurduysa. Tabii ki hakki yok ama en azından konuyu saptiemadan cevap verebilirdi. Neyse sen sonsuz desteklemeye devam et. Dikkat et de yarin bir gün sirf laf cakmak icin kullandığın aci olaylar senin de başına gelmesin.
Kv de : Biz kactane cocuga bakardik,her isimizi yapardık eksiksiz,kocamın herseyini hazır ederdim,coraplarını bile ütülerdim vsvs simdikiler hic birsey bilmiyor yapamıyor.
Gelin : demekki bu kadar yaptıgın bosa gitmis,adam seni aldatmıs,bosamıs,gitmiş baska kadınla evlenip bide 5, yazıyla BEŞ.. cocuk yapmıs..
Oh, ben böyle iyiyim valla.
Eşitlik anlayışınız buysa ok.
Kv nin söylediğine verilebilecek bir sürü cevap varken,
İtinayla böyle bir cevabın verilmesi bende iyi çağrışımlar yapmıyor.
Kv de de olsa aldatılmış bir kadına bunu hatırlatıp üzmek eşitlik terazisini benim için ortadan kaldırır.
Eveeeet. Aferin ona ve sana. Delikanlı kızlar. Size kimse ağzını acmamali eleştiriye ölesiye kapalı olun. Neyse ben de seni sonsuz destekliyorum. Annenle bile arani bozmussun demek ki çok sert ve töleranssiz birisin. Anneni kaybetmek canini yakmadiysa başkalarının tutumu ya da üzüntüsü etkilemez bile seni. Daha da bir şey diyemiycemkv değil konu sahibinin gocuntusu,karşı taraf düşünmüş mü hayır,özellikle laf sokmak için yapmış.Benim de sevgili annem aynı öyle,konuşmuyorum kendisiyle.Boş yere atıp tutmuyorum.Kim olursa olsun saldırı kimden gelirse hak ediyor bu lafları işitmeyi.Bir daha açamaz ağzını ev dağınıklığı vs konusunda,küpe olmuştur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?