- 15 Aralık 2020
- 1.468
- 2.639
- 63
- 34
- Konu Sahibi kafestekikiz
-
ingilizcem iyidir konuşarak anlaşabilecek kadar hakimim diyebilirim. anneannemin mahkeme kararıyla tek başına yaşayamayacağına karar verilmiş yani bakıcı olarak gideceğim yanıma, maaşım olacakmış o şekilde.İngilizceniz ne durumda? Genel olarak dil öğrenmeye yatkın biriyseniz bence bu fırsatı değerlendirin. Tabii bir de eşinizin ve sizin orada iş bulma durumu da önemli.
yurtdışına gitmek hiç istemiyor zamanında amerika’ya gitme olacağımız vardı o zaman da istemedi. bu meseleyi anlatınca da tadı kaçtı epey. türkiye’yi alıştığı yeri bırakmak istemiyor sanırımEşiniz neden istemiyor?
ingilizcem iyi yani şöyle söyleyeyim ingilizceyle rahat yaşayacağımı bilsem hiç düşünmem. almanca korkutuyor beni açıkçası. sonradan öğrenilmesi ve akıcı konuşması çok zor bir dilmiş.Egitim durumunuz ne? Inglizceniz iyi mi? Bizim annemiz babamiz da dil bilmiyordu, ama bugün ki imkanlar cok daha fazla. Dil kurslari felan var. Ama esiniz istemiyorsa zorlamayin derim. Erkekler kadinlardan hep daha büyük alisma zorluklari yasiyor. Benim tanidigim bu yüzden Türkiye ye dönmek zorunda kaldi, cünkü esi kalmak istemedi
Yani bence eşinizle etraflıca konuşmanız gereken bir süreçten geçiyorsunuz. Bir sorun bakalım neden istemiyor. Belki çözülebilecek kaygıları vardır ve gitmeye karar verirsiniz. Belki siz ikna olur gitmekten vazgeçersiniz.ingilizcem iyidir konuşarak anlaşabilecek kadar hakimim diyebilirim. anneannemin mahkeme kararıyla tek başına yaşayamayacağına karar verilmiş yani bakıcı olarak gideceğim yanıma, maaşım olacakmış o şekilde.
yurtdışına gitmek hiç istemiyor zamanında amerika’ya gitme olacağımız vardı o zaman da istemedi. bu meseleyi anlatınca da tadı kaçtı epey. türkiye’yi alıştığı yeri bırakmak istemiyor sanırım
açıkçası elimizde böyle bir imkan varken eşimin istememesi bana şımarıklık gibi geliyor öyle zengin bir yaşam sürsek anlayacağım hani. benim ikna olmam imkansız gibi çünkü her markete girdiğimde hesap makinesini açıyorum, veya bir şey alırken iki kere düşünüyorum bunu yaşamaya devam etmeyi seçmek zor benim içinYani bence eşinizle etraflıca konuşmanız gereken bir süreçten geçiyorsunuz. Bir sorun bakalım neden istemiyor. Belki çözülebilecek kaygıları vardır ve gitmeye karar verirsiniz. Belki siz ikna olur gitmekten vazgeçersiniz.
ben de türkiye’yi çok seviyorum, bu zamana kadar yurtdışında yaşayamam derdim hep. ama yeni düzen stresini ekonomik strese tercih ederim. hiç değilse bir denemek istiyorum yaniEşiniz de bir yandan haklı. Belli bir yaştan sonra ve düzen oturunca alışması çok daha zor. Ama alışınca da oradaki imkanlar, maddi durumlar sebebiyle ilerisi için güzel bir yatırım olabilir. Eşiniz hangi meslek grubunda, orada iş bulabilir mi? Ben böyle durumlarda hep çocukları düşünüyorum onlara daha güzel bir hayat sunulabilir Almanya gibi bir yerde.
Haklısınız valla... O zaman eşinizin korkuları çekinceleri neyse onları bi öğrenirseniz ona göre belki eşinizi nasıl ikna edeceğinizi konuşuruzaçıkçası elimizde böyle bir imkan varken eşimin istememesi bana şımarıklık gibi geliyor öyle zengin bir yaşam sürsek anlayacağım hani. benim ikna olmam imkansız gibi çünkü her markete girdiğimde hesap makinesini açıyorum, veya bir şey alırken iki kere düşünüyorum bunu yaşamaya devam etmeyi seçmek zor benim için
ingilizcem iyi yani şöyle söyleyeyim ingilizceyle rahat yaşayacağımı bilsem hiç düşünmem. almanca korkutuyor beni açıkçası. sonradan öğrenilmesi ve akıcı konuşması çok zor bir dilmiş.
Alışırsınız zamanlaingilizcem iyidir konuşarak anlaşabilecek kadar hakimim diyebilirim. anneannemin mahkeme kararıyla tek başına yaşayamayacağına karar verilmiş yani bakıcı olarak gideceğim yanıma, maaşım olacakmış o şekilde.
yurtdışına gitmek hiç istemiyor zamanında amerika’ya gitme olacağımız vardı o zaman da istemedi. bu meseleyi anlatınca da tadı kaçtı epey. türkiye’yi alıştığı yeri bırakmak istemiyor sanırım
Merhaba, ingilizce yeterli almanya için. İş ilanlarında bile sadece ingilizcenin yeterli olduğu yazıyor. Almanca bilmemenizi sıkıntı etmeyin, eğer giderseniz temel seviyeyi kendi başınıza bile öğrenirsiniz.selam güzel kk kadınları, bugün çok güzel ama aynı zamanda beni çok düşündüren bir haber/teklif aldım annemden. anneannem yıllardır almanyada yaşıyor ancak artık çok yaşlandı, bakıma muhtaç. türkiyeye gelmek istemiyor haliyle. annem de bana almanyaya yerleşmek isteyip istemediğimi sordu anneannemin yanına. eşim gelmek istemiyor, ama gidersek hayatımız kurtulacak. almanyada hayat nasıl az çok araştırdım zamanında ama kafamı tek kurcalayan dilini hiç bilmiyorum. orada yaşayanlar bana bilgi verebilir mi? ilk etapta ingilizceyle idare edebilir miyim, insanları türklere karşı nasıl vs
anladım, siz ne zamandır oradasınız?Burda oyun grubunda suriyeli bir anne ile tanistigimda daha henüz 2-3 sene Almanyadaydi ve gayet düzgün ögrenmisti. Oglu benim oglum la ayni ilk okula gidiyor. Yine ilerletmis. Biraz kendi aziminize bagli ve gittiginiz dil kursuna.
gideceğim yer münih. almanya’nın en pahalı şehirlerinin başında geliyormuş. ama türk de çokmuş o biraz sevindirdi beniAlışırsınız zamanla
İnsanları idare eder herkes ırkçı değil ama umarım Türklerin yoğun olduğu yerdedir
İngilizcenizle idare edebilirsiniz
Almanca için devlet kurslar veriyor yoksa kendiniz ödüyorsunuz 2 binden başlıyor diye biliyorum
Almanca çabuk ögrenilen bir dil birde burda yaşadıkça kulak aşinalınız olacak ama önemli olan düzenli kurslara gitmek
mobilya imalatı yapıyor kendisi, aslında bir yandan zanaatkar olduğu için bu iş yurtdışında türkiye’den daha çok kıymet görüyor diye biliyorum. burda bile nispeten iyi kazanıyorsa orada da kazanır diye düşünüyorum.Merhaba, ingilizce yeterli almanya için. İş ilanlarında bile sadece ingilizcenin yeterli olduğu yazıyor. Almanca bilmemenizi sıkıntı etmeyin, eğer giderseniz temel seviyeyi kendi başınıza bile öğrenirsiniz.
Eşiniz burada ne iş yapıyor onu yazmamışsınız ama onun orada iş bulma imkanı yok mu?
Zanaat işleri orada çok aranan mesleklerden. Güzel kazanıyorlar genel olarak.mobilya imalatı yapıyor kendisi, aslında bir yandan zanaatkar olduğu için bu iş yurtdışında türkiye’den daha çok kıymet görüyor diye biliyorum. burda bile nispeten iyi kazanıyorsa orada da kazanır diye düşünüyorum.
ingilizcem iyidir konuşarak anlaşabilecek kadar hakimim diyebilirim. anneannemin mahkeme kararıyla tek başına yaşayamayacağına karar verilmiş yani bakıcı olarak gideceğim yanıma, maaşım olacakmış o şekilde.
Anneniz kendi annesine neden kendi yada diğer çocukları bakmıyorda sizi yolluyor?selam güzel kk kadınları, bugün çok güzel ama aynı zamanda beni çok düşündüren bir haber/teklif aldım annemden. anneannem yıllardır almanyada yaşıyor ancak artık çok yaşlandı, bakıma muhtaç. türkiyeye gelmek istemiyor haliyle. annem de bana almanyaya yerleşmek isteyip istemediğimi sordu anneannemin yanına. eşim gelmek istemiyor, ama gidersek hayatımız kurtulacak. almanyada hayat nasıl az çok araştırdım zamanında ama kafamı tek kurcalayan dilini hiç bilmiyorum. orada yaşayanlar bana bilgi verebilir mi? ilk etapta ingilizceyle idare edebilir miyim, insanları türklere karşı nasıl vs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?