- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.812
- 798
- Konu Sahibi kafestekikiz
-
Catir catir demedim amaBu almanlar hepsi inglizceyi catır catır konuşuyor algısı nerden oluşuyor emin değilim ama Almanyada yaşiyorum çok net söyleyebilirim herkes inglizce bilmiyor. Hele hele sokaktaki herkes, işte mağza elemanları, marketdeki kasiyerler vs çoğu inglizce ismini ve yaşını söylemekten öteye gidemez.
Neden Türkiyede okulda bildiğim kadarıyla inglizce dersi veriyorlar?? Kime sorsam derdimi anlatcak kadar biliyorum der. Bazısı anliyorum ama cevap veremiyorum der.Catir catir demedim ama
Turkiyeyle kiyas yapmanada ayrica bayildm
Havalimaninda eminin biliyolardi ve konusmuyorlar.. yani bu benim fikrim..
Valla o an pasaport kontrolu vs vs derken sikayet filan aklima bile gelmediNeden türkiyede okulda bildiğim kadarıyla inglizce dersi veriyorlar?? Kime sorsam derdimi anlatcak kadar biliyorum der. Bazısı anliyorum ama cevap veremiyorum der.
Burda öyle insanların varlığı sizi şok etmesinede ben bayıldım
Havalimanında herkesin bildiğine eminseniz sorduğum soruya cevap vermedi diye şikayetde bulunabilirsiniz.
Çok mantıksız şeyler yazıyorsunuzValla o an pasaport kontrolu vs vs derken sikayet filan aklima bile gelmedi
Kaldi ki herkes konusuyor ya da konusmasi lazim demiyorum.. ama havalimani yani.. international..bence bilmeleri gerekiyor. Basit bir thy kontuarrr gorevlisi degil. Pasaport kontrolu yapiyorsa bilmesi gerek. Turkiyede bilmiyorsa garip degil. Gelisim acisindan zaten ayni degiller, kiyas etmek sacma
Senin derdin ne dostumÇok mantıksız şeyler yazıyorsunuz
Kendi kendinizle çelişiyorsunuz
İstanbul havalimanı örneğin, dünyanın en büyük havalimanlarından biri, burdaki personelin inglizce bilmemesi normal, ama kıytırık bir alman havalimanında personel inglizce bilmemesi anormal?
50 sene önceki Tükiyeden bahaetmiyoruz, bilmemesi garip değil derken neyi savunduğunuzu önce bi sorgulayın.
Ayrıca sıradan thy personeli pasaport kontrolü yapmaz, onlar birtek uçuş kartındaki isim pasaport ile eşleşip eşleşmediğini kontrol eder.
Pasaport kontrolünü polisler yapar ve dış hatlarda görev yapan polislerin inglizce bilmiyor oluşunu normal karşıladığınızı söylemeyeceksiniz herhalde?
1. Kaç yorumdur siz diye hitap ettiğim biri bana sen diye hitap ediyorsa onu ben ciddiye alıp tartışmam bileSenin derdin ne dostumvalizleri gecirdigin kontuardan bahsediyorum ben.. ama pasaport kontrolunde bilmesi gerek diyorum, neyi anlamiyorsun?sen almanyada bilmediklerini soyluyorsun bende biliyorlardir pasaport kontrolunde diyorum. Bilmeleri gerek diyorum.. bana gore hem turkiyede hem almanyada kontrolde olan birinin bilmesi gerekiyor zaten, neyi tartsimak istiyorsun? Durup dururken almanlari savunasin mi tuttu bi daaki sefere gidip ingilizce konusmadilar benle diye sikayet ederim, senin dedigin gibi
Valla kac kez yazistik senle hic degismedi benim tarzim1. Kaç yorumdur siz diye hitap ettiğim biri bana sen diye hitap ediyorsa onu ben ciddiye alıp tartışmam bile
2. Almanları değilde sizin Türkleri yermenizi konuşuyorum ben burda
3. Ayrıca ister Almanları savunurum ister savunmam. Kibirli olduğunu idda ettiniz insanlardan farkınız nedir merak ettim.
4. Saçma sapan gülme emojileri koyunca espri yapıp komiklik yaptığınızımı sanıyorsunuz??
5. eğer öylese. Evetçok komiksiniz.DOSTUM
6. Buda Size son yorumum. İyi forumlar
gel gel demiyorum kesinlikle… bir arkadaşa yazmıştım bu ayrı bir bdv konusu diye. şu an ilk etapta düşündüğüm şey benim gidince ne yapacağım nasıl yaşayacağım.Konu sahibesi senin aklın yerinde mi acaba, bu adamdan ne köy olur ne kasaba sen bir de bunu başka bir ülkeye mi götürmek istiyorsun? Adam babanı darp etmiş, kızını almakla tehdit etmiş boşanıcaz yazmışsın şimdi bu adamla başka ülkeye mi gitmek istiyorsun???
kızımı alabilir mi?
önceki konularımdan beni tanıyan olur belki. eşim dün gece babamı darp etti sabah karakola gidip şikayetçi olduk uzaklaştırma kararı çıkarttırdım. boşanacağımız netleşti ancak kızımı alacağını söylüyor. babam da hiç şansın yok şimdi almasa sütten kesilince alır diyor. eve gelemez, benim de...www.kadinlarkulubu.com
Bu adam zaten oksijen israfı olarak yaşıyor: umursamaz eş, delireceğim
Yapacağın şey belli, bu adamdan hiçbirrrrrrrrr b.k olmayacağını kabul edeceksin önce, boşanıcaksın sonra da çocuğunla yeni bir hayat kurmak için nereye istiyorsan oraya gideceksin. Babanı darp etmiş adama oraya gidelim buraya gidelim diye yapışmak niye, çok lazımmış gibi bir d e gel gel diyorsun gelmesin daha iyi
Bizde bu insanlara akıl veriyoruz. Pes kere pes.Konu sahibesi senin aklın yerinde mi acaba, bu adamdan ne köy olur ne kasaba sen bir de bunu başka bir ülkeye mi götürmek istiyorsun? Adam babanı darp etmiş, kızını almakla tehdit etmiş boşanıcaz yazmışsın şimdi bu adamla başka ülkeye mi gitmek istiyorsun???
kızımı alabilir mi?
önceki konularımdan beni tanıyan olur belki. eşim dün gece babamı darp etti sabah karakola gidip şikayetçi olduk uzaklaştırma kararı çıkarttırdım. boşanacağımız netleşti ancak kızımı alacağını söylüyor. babam da hiç şansın yok şimdi almasa sütten kesilince alır diyor. eve gelemez, benim de...www.kadinlarkulubu.com
Bu adam zaten oksijen israfı olarak yaşıyor: umursamaz eş, delireceğim
Yapacağın şey belli, bu adamdan hiçbirrrrrrrrr b.k olmayacağını kabul edeceksin önce, boşanıcaksın sonra da çocuğunla yeni bir hayat kurmak için nereye istiyorsan oraya gideceksin. Babanı darp etmiş adama oraya gidelim buraya gidelim diye yapışmak niye, çok lazımmış gibi bir d e gel gel diyorsun gelmesin daha iyi
mevzunun iç yüzü farklı, her şeyi detayına kadar yazmadım buraya o yüzden hoş görünmüyor tabi. bugün annemle görüştük ben kızımla gidiyorum almanyaya. yarın oradaki birileriyle görüşeceğiz detaylar için. herkese destekleri için teşekkür ederimBizde bu insanlara akıl veriyoruz. Pes kere pes.
Vakti zamanında verilen nasihatları dinlemişler gibi.
Sizi darp eden erkeklere nasıl hala eşim diyebiliyorsunuz, gerçekten ben anlayamıyorum.
mevzunun iç yüzü farklı, her şeyi detayına kadar yazmadım buraya o yüzden hoş görünmüyor tabi. bugün annemle görüştük ben kızımla gidiyorum almanyaya. yarın oradaki birileriyle görüşeceğiz detaylar için. herkese destekleri için teşekkür ederim
Ahaha evet Gordon Milne de Beşiktaşı yedi sene çalıştırdı ve tek kelime Türkçe konuşmadı ekranlarda onca sene boyunca aklıma o geldi. Hiç mi bilmiyordu? sanmıyorum. Var böyleleri.Bu almanlar hepsi inglizceyi catır catır konuşuyor algısı nerden oluşuyor emin değilim ama Almanyada yaşiyorum çok net söyleyebilirim herkes inglizce bilmiyor. Hele hele sokaktaki herkes, işte mağza elemanları, marketdeki kasiyerler vs çoğu inglizce ismini ve yaşını söylemekten öteye gidemez.
Kızınızla gitmeye karar vermişsiniz ama eşinizinde izni olması gerekiyor diye biliyorum pasaport çıkartırken bile anne baba birlikte gidiyor çocuğun yanında.mevzunun iç yüzü farklı, her şeyi detayına kadar yazmadım buraya o yüzden hoş görünmüyor tabi. bugün annemle görüştük ben kızımla gidiyorum almanyaya. yarın oradaki birileriyle görüşeceğiz detaylar için. herkese destekleri için teşekkür ederim
çok çok teşekkür ederimHazır ev varsa bence de Almanya mantıklı. Ev olmasaydı daha uzak olmasına rağmen dille cebelleşmeye değmez, Amerika derdim. Bol şans dilerim
o hiç sorun değil gerekeni yapacak kendisiKızınızla gitmeye karar vermişsiniz ama eşinizinde izni olması gerekiyor diye biliyorum pasaport çıkartırken bile anne baba birlikte gidiyor çocuğun yanında.
mevzunun iç yüzü farklı, her şeyi detayına kadar yazmadım buraya o yüzden hoş görünmüyor tabi. bugün annemle görüştük ben kızımla gidiyorum almanyaya. yarın oradaki birileriyle görüşeceğiz detaylar için. herkese destekleri için teşekkür ederim
7 yıl birşey değilki 40-50 senedir almanyada, fransada, amerikada yaşayıp yaşadığı ülkenin dilini bilmeyen insanlar tanıyorum.Ahaha evet Gordon Milne de Beşiktaşı yedi sene çalıştırdı ve tek kelime Türkçe konuşmadı ekranlarda onca sene boyunca aklıma o geldi. Hiç mi bilmiyordu? sanmıyorum. Var böyleleri.
27 yılda dili öğrenememek öğrenmekten daha zor7 yıl birşey değilki 40-50 senedir almanyada, fransada, amerikada yaşayıp yaşadığı ülkenin dilini bilmeyen insanlar tanıyorum.
Şimdi geldi aklıma, coronanın yoğun olduğu dönem uçuşlarda gideceğin ülkenin formunu doldurma şartı vardı ya online ya havalimanında.
Türkiyede dış hatlar uçuşunu beklerken bir amca geldi yanıma kızım rica etsem şu formu doldurumusun benim için, almancam az kimse yardımcı olmuyor dedi. Form çoğul dilde bu arada, almanca, fransızca, inglizce gibi..
Ben doldururken sohbet ettik, dediki 27 senedir almanyadayım ama anlamiyorum dili. Bunu söylerken yalnız üzüntü değilde daha çok iyi yapmışım dimi der gibi.
Neden öğrenmedin bence hiç iyi yapmamasın dedim. İhtiyaç olmadı dedi
Formdada isim. adres, telefon işte aşı oldunmu, test yaptırdınmı tarzı basit sorular var.
Amca okadarcık şeyi tek başına dolduramadı, ama ihtiyaç olmadı diyor birde; havalimanı görevlileride yardımcı olmamış veya olamamış bilmiyorum.
Görün işte insanlarda dil bilgisini.
Öğrenmemek için direnmiş sanırım27 yılda dili öğrenememek öğrenmekten daha zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?