• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dinde zorlama yoktur ?

Zehranur
Şaşırdım yorumlarını beğenirdim
Ama bu biraz itici olmuş.
Dini sevdiren dilde konuşmak gerekmezmi.
Bu sekilde evlatlarında anlatma dini.
Ayrıca yasak olduğunu bildiğinizi sanıyorum

emr-i bil-maruf nehy-i ani'l-münker. :KK9:
Senin yorumun hariç tam da beklediğim yorumlar hışımla konuya yağıyor. Neyse dediğimden nasibini alan alır almayanın içine de ben ban yediğimde serin sular serpilir zaten.

Arkadaslar kiz size kapanin sunu yapin bunu yapin dememis. Bence gayet guzel aciklamis. Evet dini konular yasak ama sanki size zorla kapanacaksiniz bidi bidi bidi etmis gibi yaziyorsunuz.
Ben burda belki biraz sert uslup olabilir ama normal olarak bir sey yazdigini goruyorum. Gercekleri..

Dinde zorlama yoktur cümlesine açıklık getirmek istiyorum.

Dinde zorlama yoktur cümlesinin anlamı kimse kimseyi zorla müslüman yapamaz kimse kimseyi zorla herhangi bir dine sokamaz demektir.

Yani iş bir müslümanın namazına gelince "dinde zorlama yoktur" cümlesinin arkasına saklanmak, cümleden "isteyen namaz kılar kimse kimseyi zorlayamaz isteyen tesettüre girer isteyen girmez" anlamını çıkaramaz. Daha cümlenin anlamını bile idrak etmeden atlayıp "ne demiş peygamber efendimiz
(s.a.v) dinde zorlama yoktur isteyen istediği gibi yaşar" diyenler yok mu.

Arkadaşım Allah'ı peygamberi kabul ediyorsun da namazın farz oluşunu tesettürün farz oluşunu niye kabul etmiyorsun ? Farz ne demek ? Müslümansan yapmak zorundasın demektir. Farzın üzerini "dinde zorlama yoktur" cümlesiyle kimse kapatmasın efendi olan ben namaz kılmıyorum desin çekilsin köşesine. Gelipte kılmak kılmamak,kapanıp kapanmamak serbesttir diyip ulemalık taslamasın.

Dikkat edin Burda dini bir konu açmaktan ziyade yanlış yerlerde yanlış anlamlarda kullanılan bir cümlenin ne anlama geldiğini söylüyorum.

Şimdiden söyleyeyim Burada gelip beni kib leyenler olacak.Varsın ban yiyelim onlara eyvallah ım var, bu dünya da herşeyi görüp işiten var.

Not:Uslüp hatam varsa bu benim hatam. Rabbim bana doğru müslüman olmayı nasib etsin. Benim hatamı gelipte diğer müslümanlara mal etmeyin!
e iyi de sen de çok doğru bakmıyosun be olaya bacım, o nolcak?

evet açık olan ben değil beş vakit namaz kılan küçücük çocuğun bağırsaklarını deşen üvey anne müslüman
kalp doktoru sırasında ayakta duramayıp koltuğa yığılan nineyi sekretere önce alın diyen ben değil ama o nine de aynı parayı vermemiş gibi ama biz 300 teeeele verdik bekliyoruz o da beklesin diyen çarşaflı bacım müslüman
allah kimin ne olduğunu biliyordur siz hiç dert etmeyin

Senin yorumun hariç tam da beklediğim yorumlar hışımla konuya yağıyor. Neyse dediğimden nasibini alan alır almayanın içine de ben ban yediğimde serin sular serpilir zaten.

Yağan hışımlar sizin haddinizi aşmanıza.
Kimsenin islama bir şey dediği yok.
Ne zannediyorsunuz kendinizi "kurtulmuşlardan" mı?

Bu şekilde müslümanlık olmaz yahu olmamalı.
Lafı koydum buraya içim rahat düşüncesi müslümana yakışmaz.
Bence haddinizi çokkkk aşıyorsunuz.

İsterseniz bana hakaret edin ama din ile ilgili konuşan insanları hiçbir zaman sevmem. Sanki siz sorguya cekecekmişsiniz gibi konuşmaktan vazgeçin herkes kendi dinini yaşamaktan istediği cümleyi kurmakta özgür. Hesabını da ona göre verir... Teşekkürler aydınlatmanız için

başkasının müslümanlığında size ne ya herkes kendine baksın:KK12:
konuyla alakası yok ama profil resmini her gördüğümde midem bulanıyor. sen de her konuya yazıyorsun. kusura bakma ama sürekli midem bulanıyor bilmeni istedim. yani bu fiziksel bişey

Back
X