Şu an soracak kimse yokFetvayı kkdan almaya çalışmak yerine işin ehli insanlara sorun. Burda 85 farklı cevap gelecek. Zaten dini konu açmak yasak. Konu kapanacak. Onun haricinde şu konuları abim, kuzenim, arkadaşım gibi açmayın yahu sizin yaşadığınızı anlıyoruz.
Herkese merhabalar şimdi yengemle dün konuştum.bana abimle kavga ettiğini söyledi.Abim ona mesaj da 3 kez boşol demiş. Kimse görmemiş,ben hariç kimse de bilmiyor.şahit yok .Abimin çok pişman olduğunu sinirle söylemiş olduğunu söylüyor.şimdi dini nikah düşmüş mü?
Alo fetva hattı yazmış yukarıda bir arkadaş oraya sorunŞu an soracak kimse yok
Bence yüz yüze söylerken geçerli olur telefondan degil herhalde bilemiyorumHerkese merhabalar şimdi yengemle dün konuştum.bana abimle kavga ettiğini söyledi.Abim ona mesaj da 3 kez boşol demiş. Kimse görmemiş,ben hariç kimse de bilmiyor.şahit yok .Abimin çok pişman olduğunu sinirle söylemiş olduğunu söylüyor.şimdi dini nikah düşmüş mü?
Nikahı abisi başkasıyla kıymadıysa sorun yok. Neticede karı koca arasında geçmiş bu. Ben nikah düşüyor diye biliyorum emin değilim gerçi deHerkese merhabalar şimdi yengemle dün konuştum.bana abimle kavga ettiğini söyledi.Abim ona mesaj da 3 kez boşol demiş. Kimse görmemiş,ben hariç kimse de bilmiyor.şahit yok .Abimin çok pişman olduğunu sinirle söylemiş olduğunu söylüyor.şimdi dini nikah düşmüş mü?
Cahiliye dönemindemiyiz hülle şart demişsinizBildiğim kadarıyla düştü. Tekrar evlenebilmelrri için hülle şart.
Ben bir yerden duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum. Mesela adam kadının olmadığı bir ortamda bunu söylerse yıllar geçtiğinde bu öğrenilirse o zaman nikah düşmüş sayılıyor demişlerdi. Yada gözümü korkutmuşlardı bilmiyorum. Ancak düşmüş nikah. İşin acı yanı, dine bu kadar bağlı yaşıyorlarsa bir daha nikahta kıyamayacaklar. Şartları yerine getirmezlerseBence yüz yüze söylerken geçerli olur telefondan degil herhalde bilemiyorumama yine de işin ehline sormalisiniz biz bilemeyiz.Abinde sonradan pişman olacaģı bir şeyler yapmasin madem sanki boşanmak çocug oyuncağı gibi.
Cahiliye dönemi değil? Dinimizde bu var. Evet dini nikah düştüğü zaman kadın ve adam bir başkasıyla evlenip evliliğini tamamlamadan dini nikah tekrar düşmüyor. Bu yüzden din şakaya gelmez deniliyor yaCahiliye dönemindemiyiz hülle şart demişsiniz
Umarım dediğiniz gibidir.Cahiliye dönemindemiyiz hülle şart demişsiniz
Hülle" denilen usulün İslâm dininde yeri yoktur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?