- 17 Ağustos 2023
- 8.415
- 27.200
- 468
Şimdi hatırladım ya bir dizi de erkek karısına 3defa 3 kez boş ol dedi aynı anda değil farklı günlerde sonuncu defa söylerken artık nikahları düşmüş oluyordu sonra yeniden evlendi ama yeni kocasi eski kocasına gitmesin diye boşanmıyorduİşte yukarda arkadaşın bahsettiği hülle bu
Mesajla nikah dusmuyor yuzune karsi 3 defa bos ol derse duser boyle seylerinde sakasi olmaz ne bu boyle cocuk gibi yap pisman ol nikah gibi bisey bukadar dile dolanacak kadar basit olmamaliHerkese merhabalar şimdi yengemle dün konuştum.bana abimle kavga ettiğini söyledi.Abim ona mesaj da 3 kez boşol demiş. Kimse görmemiş,ben hariç kimse de bilmiyor.şahit yok .Abimin çok pişman olduğunu sinirle söylemiş olduğunu söylüyor.şimdi dini nikah düşmüş mü?
Kıvılcım çıktı bile biraz zorlasalar kavga başlayacakBi dini konular bir de calisan calismayan kadin konularinda kan gövdeyi goturuyo
Sana söyleyince sen şahit olmuş olmuyor musun? Hatta bize söyleyince ek olarak biz de şahit olmuş olmuyor muyuz? Şahitlik kavramınız tam oturmamış.Herkese merhabalar şimdi yengemle dün konuştum.bana abimle kavga ettiğini söyledi.Abim ona mesaj da 3 kez boşol demiş. Kimse görmemiş,ben hariç kimse de bilmiyor.şahit yok .Abimin çok pişman olduğunu sinirle söylemiş olduğunu söylüyor.şimdi dini nikah düşmüş mü?
Peygamberimiz lanet okumuştur hülle yapana dahada yazmıyacağım bişey bu konu için ban yemek istemiyorum ..Cahiliye dönemi değil? Dinimizde bu var. Evet dini nikah düştüğü zaman kadın ve adam bir başkasıyla evlenip evliliğini tamamlamadan dini nikah tekrar düşmüyor. Bu yüzden din şakaya gelmez deniliyor ya
.Cahiliye dönemi değil? Dinimizde bu var. Evet dini nikah düştüğü zaman kadın ve adam bir başkasıyla evlenip evliliğini tamamlamadan dini nikah tekrar düşmüyor. Bu yüzden din şakaya gelmez deniliyor ya
Kafasına esen karısını boşuyor o da iyi, tabiki düşer kadına boşadığını beyan ediyor.Herkese merhabalar şimdi yengemle dün konuştum.bana abimle kavga ettiğini söyledi.Abim ona mesaj da 3 kez boşol demiş. Kimse görmemiş,ben hariç kimse de bilmiyor.şahit yok .Abimin çok pişman olduğunu sinirle söylemiş olduğunu söylüyor.şimdi dini nikah düşmüş mü?
Burda yanlış anlatmışım hülle yapılan yanlıştır.. Eğer tamamen boşanma gerçekleşmişse tekrar dönebilmesi için gerçekten evlenmiş olması lazım. Sonra da boşanmış tabii. Ama bu eski kocaya dönmek için yapılan bir oyun olmaması lazım tabii kiArkadaşlar hülle denilen şey sizin televizyonlarda gördüğünüz başkasıyla yalandan nikahlansın sonra kocasına dönsün bir olay değil. Kişi Boşandıktan sonra gerçekten başka bir kişiyle evlenip, gerçek bir evlilik yaşayıp, normal evlilik hayatını yaşar. Eğer onunla da anlaşamazsa tekrardan boşanıp Eski eşine dönebilir hülle buna deniyor.
Bizim milletimiz bu işi kendi çıkarları doğrultusunda değiştirmişler
Peygamberimiz lanet okumuştur hülle yapana dahada yazmıyacağım bişey bu konu için ban yemek istemiyorum ..
Bunun zaten uygun olmadığı belirtiliyor. Kimi kandırıcaz yaradanı mı sanki? Ancak bunun dinen var olduğunu, aynı kişi ile üst üste 2 kez nikah düşmeyeceğini hadi diyelim nikah kıyıldı. Eşlerin birbirine helal olmayacağını anlatmaya çalışıyoruzSelam. Hülle 2 tabirde kullanılıyor. Biri sizin dediğiniz "yalandan evlilik" olarak kullanılan hülle, diğeri de dini nikah düşmesi sonrası kadınla tekrar evlenebilmek için gerekli olan şartların sağlanmasına verilen isim olan "hülle". Yani "meşru hülle" ile "gayrimeşru hülle" diye iki ayrım var. Turunc chemist meşru olandan bahsetmiş.
Şimdi bı kişi ile iki kez dini nikah kiyilmiyor mu ?Bunun zaten uygun olmadığı belirtiliyor. Kimi kandırıcaz yaradanı mı sanki? Ancak bunun dinen var olduğunu, aynı kişi ile üst üste 2 kez nikah düşmeyeceğini hadi diyelim nikah kıyıldı. Eşlerin birbirine helal olmayacağını anlatmaya çalışıyoruz
Eğer dönülemez talakla boşanmışsa tekrar evlenemezlerŞimdi bı kişi ile iki kez dini nikah kiyilmiyor mu ?
Kıyamazsın değil, ancak diyanete göre eşler ilk boşanmadan sonra bir başkası ile nikah kıyıp evliliği gerçekleştirip farklı bir sebepten ayrılır ilk eşe dönerse helal sayıyorlar. Yoksa diyelim boşandınız, 2 ay sonra biz bidaha evleniyoruz derseniz hoca da uyarır hatta kıymak istemeyen hocalarda çıkıyor bunda.Şimdi bı kişi ile iki kez dini nikah kiyilmiyor mu ?
Dönülemez talak derken ?Eğer dönülemez talakla boşanmışsa tekrar evlenemezler
Yarını bekliyorum zaten inşallah hülle olacak denilmez.Konu sahibi daha öncede söyledim burası fetva mercii değil.
Siz yarın 190 fetva hattını arayınız ve
en yakın müftülüğe gidiniz.
Maalesef din hakkında herkes çok kolay yorum yapıyor ve yanlış bilgiler veriliyor.
Dinin fetvanın bencesi sencesi olmaz.
A
Yarını bekliyorum zaten inşallah hülle olacak denilmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?