dini nikahhh ????!!!

Kayınvalide saman altından su yürütmeye çalışıyor.Polis eşi olacağım diyorsunuz,polisin bunun suç olduğunu bilmesi gerekir.Gerçek hayatta arkadaşım olsaydınız sizi,kayınvalideyi,imamı ve o polisi şikayet ederdim.
Zaten millet nişanlı olduğunuzu biliyor,rahat gezmek mezmek için bu tür atraksiyonlara ne gerek var?
Türkiye Cumhuriyeti Devleti imam nikahını tanımıyor,resmi nikah yeterlidir.Öbür türlüsü kadını mağdur etmekten başka bir şeye yaramıyor.

Son düzenleme:

dini nikah suç demedik.resmi nikahtan önce suçtur dedik.

evet herkesin özel hayatı ama bunun özel hayatla ilgisi yok.yasalar karşısında suçtur.
bunu yasalar söylüyor.hemde bu konu sahibinin yararına.

Son düzenleme:

Bakın polemiğe girmek istemiyorum. Burada bir konu açılmış arkadaşımızın resmi nikahı var veya yok. O aklına koymuş, ailesi aklına koymuş. Herkes zaten basbas bağırıyor, dini nikah resmi nikah olmaksızın kıyılırsa suç diye. Arkadaş kıydırmak istiyorsa ona ders vermeye gerek yok, nikahla ilgili bilgi istemiş, nasıl oluyor diye. Çok şükür evliyim, her iki nikahımda var. Öncesi sonrası yok, sonuçta var.

adam nikahtan vazgeçse sizde bişiler yaşamış olsanız yada olmasanız bile ,3 boş ol da kalırsınız.

ben bunu yanlış buluyorum.

Nasıl olsa evlenecekmiş. Buraya kadar tamam dersek ve tolere edelim dahi desek neden gizli olduğu konusu tam bir muamma…
Konu sahibi buraya konu açıp yorum alacağına bunu yorumlayamayacak durumda mı ayrıca merak ediyorum..
Madem ailenle konuşsun benim inancım bu arkadaş şimdi nikah istiyorum desin. Gizli gizli olmasının mantığına karşı mantıklı bir açıklaması var mı?

Buraya herkes gibi ben de cevap yazdım ve siz eğer "dini nikah deyince herkes suçtur deyp kesitirp atıyor" tarzında bir cümle kurarsanız ben cevap veririm bu polemik değil. Herkes gibi bana da cevap hakkı doğuyor ve size ithamınızın yanlış olduğunu söylüyorum.
Kızılcak ya da "çok şükür...." diye cevap verilcek birşey yazmadım.

İnsanların özgürlüğü var her konuda ama yasalar çerçevesinde. Dediğiniz gibi kafasına koymuş zaten yapacak. Ama suç işleyeceğini bilmesi lazım.

peess yani yaaa

Herkes yasa yasa tutturmuş da ben de dahil tabi.. yasayı yasa olarak kabul etmeyen 4 duvar arasındakini kim bilecek diyen hocalar yok mu var?
İstese bulamaz mı? Çok rahat bulur?
Zaten kendi durumunu kendi analiz edemiyorsa bu nikah olmuş bilin.

resmi nikah yoksa suçtur denilip kesitirilip atılıyor, doğru. Ama konuyu açan arkadaş yasal mı değil mi diye sormamış ki, nikahla ilgili bilgi istemiş. Elbette yasalar çerçevesinde, ama iki kişi arasındaki nikah en kötü durumda bile yine ikisini bağlıyor, mağdur olacağını düşünüyorsa zaten böyle birşeye kalkışmaz. Bence başta kıyacak olan imam biliyordur suç olduğunu. Ama konu suç olup olmaması değil. Ayrıca kızmadım ve her durumda evliliğim için şükrediyorum.

Başı iyi de yazdıklarının son iki mesajda da konuyu nasıl kendi evliliğine bağlayabildiğini anlamadım.

birde dini olarak kocan olan kişi seninle yatmak isterse yatmak zorundasındır melekler lanet eder.

Çek yazdığın örneği alıntı yapmadım da yine de şunları yazmak istedim.
Eğer adam şantaj yaptıysa yani bu durumu kullandıysa ve arkadaşının ailesi sadece ağızdan çıkacak “boş ol” lafı için kredi çektiyse o da ayrı bir durum bence. Yani kişi zaten bunu kötüye kullanmıştır. Ben olsam hiç oralı olmam Allah onun hesabını yapar. O halde bu adam bunu ticarete döküp herkesle söz noktasına gelir imam nikahı kıyar sonra çirkefleşir. Sonra gelsin paralar.. bana çok saçma geldi.

Gizli olması iki durumdan olabilir. Birincisi resmi nikah olmadan yasal değil ya. Diğeride (valla yazsam mı yazmasam mı bilemedim ama, isteyen inanır isteyene komik gelir, ama ne kadar imam nikahı duyduysam bu şekilde), nikah bağlama olur diye. Hocalar nikah anında herhangi birşey bağlamaz, yada saç bağlanmaz, düğüm atılmaz, bazı hocalar elleri diz üstüne koydurur, el bağlanmaz. Nikah anında birşeyler bağlayan olur diye söylenmez diye biliyorum. Zaten dini nikah inançlar için kıydırılıyor ya, esas resmi nikahta ilan ediliyor. Nikah değilse bile nişanda ilan ediliyor, bu iki kişi evlenecek diye vs vs..

Allah mutluluğunuzu daim etsin söylemek istediğim o değildi....

ilk cümlenizi düzeltmeniz benim için geçerli bir cevap beklediğimde buydu zaten teşekkürler. geri kalanlar sizin düşünceniz herkes herşeyi düşünmekte özgür. konu sahibinin yapmak istedikleri beni ilgilendirmez ben uyarımı yapar vicdanımı rahatlatırım gerisi teferruat.

Başı iyi de yazdıklarının son iki mesajda da konuyu nasıl kendi evliliğine bağlayabildiğini anlamadım.

Burda birçok kişinin hem resmi nikahı hem dini nikahı vardır dedi arkadaş, bende kendimden örnek verdim. Dini nikah kıydırılabilir diyorum ama benim ikiside var diye Yoksa geçmiş bizden artık

Çok saçma bana göre.. amaç öyle olsa yani evliliği koruma amaçlı olsa en azından aile büyüklerini ezip geçmez. Kızın kendi annesi ya da babası düğüm atacak değil ya inadına..

Acaba nisanlin polis diyemi dini nikahi gizli tutmak istediler. Polisin bile bile suc islemesi gibi birsey sonucta

Amin mutluluk hepimizin olsun inşallah. Konu sahibinin yapacakları elbette bizi ilgilendirmez, sadece kayınvalidesi yoldan geçer gibi nikah yapalım demiş, usulü nedir diye anlattım.

Amin mutluluk hepimizin olsun inşallah. Konu sahibinin yapacakları elbette bizi ilgilendirmez, sadece kayınvalidesi yoldan geçer gibi nikah yapalım demiş, usulü nedir diye anlattım.

iyi niyetlisin ama..
Bakalım senin usuller onların amaçlarıyla paralel mi? Yoksa anayasada mı geçiyor bu usuller?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…