dini paylaşım alanı

evet kesinlikle haklısın bu dediklerini uygulayacağım
artık mideme de eziyet etmemeye çalışıyorum,eskiden günah olmasın diye her kalanı yemeğe çalışırdım,şimdi mideme günah olmasın diye cok az yemeğe çalışıyorum,buzdolabım boş remen,yemekleri de az yapıyorum,hepsi tükenip gidiyor

17. Tüketimi destekleyen kaynaklar olan televizyon, internet, sosyal medyadan kurtulun. ABD’de 1995 yılındanberi her yıl nisan aynın son haftası ‘TV-Turn Off Week’ (Televizyonu Kapatma Haftası) olarak kutlanıyor. Televizyondan kurtulamıyorsanız en azından televizyonunuzu kapattığınız saatiniz/gününüz/haftanız/ayınız olsun. Ramazan ayı bunun için çok güzel bir fırsattır. Hedefiniz televizyonu kapatma yılı olsun.

18. Eğer yüksek bir iradeye sahip değilseniz kredi kartlarınızdan kurtulun. Paranız varsa harcayın yoksa elleriniz bomboş olsun, bu evla olandır.

19. Çocuklarınıza paranın hâkim olduğu bir dünya anlayışı vererek daha küçük yaşlardan itibaren onun para kazanma arzusuna kapılmasına neden olmayın. Bir ihtiyaç hâsıl olduğunda evdeki malzemelerden bir şey üretip üretemeyeceğinize bakın. Çocuğunuza el yapımı hediyeler verin. Misafir geldiğinde evdeki malzemelerle sofra hazırlayın.

oh ne güzel yeni bir yaşam :))

geçenlerde nouman ali khan ın bi videosunu izledim..
konu'' nasıl daha iyi bir müslüman olurum'' diye..
videoyu not olarak kaleme döktüm çok da güzel oldu..

fotoğrafını çekip burada paylaşcağım inşaallah...

orda diyor ki..
-bir günümüzü nasıl değerlendirmeliyiz
-ibadet; ilim; hizmet alanlarında neler yapabilirz
-önümüzdeki yıl bugün ne durumda olmak isteriz

gibi sourların cevabını veriyor..
öyle güzel ki..
uygulamaya başladım yavaştan..
şimdiden hayatım değşiti :)
dhaa çok tat alıyorum :))

ben de yemekleri az yapıyorum kalan 3 kaşıkta olsa atmıyorum dökmüyorum ya da yemiyorum..jelatinleyip buzdolabına koyuyorum diğer öğüne koyuyorum yiyoruz :))

oh mis

20. Dikiş dikmeyi öğrenin. Çocuklarınıza elbiseler dikin. Bu, bir kadın için aynı zamanda çok dinlendirici bir faaliyettir. Çocuklarınıza bayramlık elbiseler dikin. Onlara bir elbiseye ulaşmak için paraya değil emeğe ve zamana ihtiyaç olduğunu öğretin.

21. Örgü öğrenin. Doğum yapmış birine hazır elbiseler almak yerine ona bir yelek, hırka örün. Çocuklarınıza, eşinize emeğinizi giydirin.

22. Doğayı kirleten, sağlığınıza zarar veren, haram şüphesi olan deterjanlardan, kozmetik ürünlerinden sıyrılın. Aldığınız deterjanların, ürünlerin alternatiflerini araştırın.

23. Bebeğinizi kimyasal maddelerle daha küçük yaşta tanıştırmayın. Bebeğinizin tenine krem yerine zeytinyağı sürün, altını ıslak mendille değil pamukla silin, elbiselerini sirkeyle temizleyin, duş jeliyle değil doğal zeytinyağlı sabunla yıkayın. Bu konuda araştırmalar yapın.

çok merak ettim ben de hem notlarını hem de videoyu izlemek isterim

26. Arkadaşlarınızla birlikte toplu alışveriş yapın. Bir ürünü toptan alın. Bu hem daha ekonomik olacak hem de aileler ve arkadaşlar arası iletişimi artıracaktır. Örneğin reçel yapacaksanız meyveleri kasayla birlikte alın. Kurban bayramı dışında et ihtiyacınız olduğunda birlikte hayvan alıp kesebilir ve aranızda pay edebilirsiniz.

biz eve televizyon almadık şükür
ama bilgisayarlar var işte

28. İhtiyacınızın gerçek bir ihtiyaç mı yoksa başkalarına kıyasla bir eksiklik mi olduğunu iyi tespit edin. Yoksunluğunuzun referansı kendiniz olsun.

ciddi m :)
ne güzel vallahi..
bilgisayar sart bence..

sen çalışıyor musun..
evlisin galba :)
çoluk çocuk var mı?
evliyim,1 kızım var,şuan calışmıyorum ama bebeğim biraz büyüyünce çalışcağım
sen evlimisin,bebiş var mı neler yapıyorsun :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…