9. Elinizdekilerle Yetinin
Çoğumuz elimizdekilerle yetinmeyi, mutlu olmayı bilmiyoruz. Terfi edilmemizi stres edebiliyoruz, mesleğimiz/maaşımızla memnun olmayabiliyoruz ya da çocuklarımıza kolayca sinirlenebiliyoruz. Unutmayın ki sizden daha kötü şartlarda olan inşalar var; bazıları evsiz, bazıları işsiz, bazılarının çocukları yok…
‘’Dünyevi konularda sizden daha alt konumdakileri bakın (üst konuma bakmak sizi kıskançlığa ve memnuniyetsizliğe sürükleyebilir) dini konularda ise daha iyi bir takvaya sahip olmak için sizden üst konumdakilere bakın.’’
Allah ın size verdikleri için her zaman şükredin. İstediğiniz şeyin sizin için daha iyi olduğunu düşünebilirsiniz ama Allah sizin için neyin iyi olduğunu daha iyi bilir. Allah size ihtiyaç duyduğunuz şeyi verebilir ya da ona dua etmeniz için imanınızı ve takvanızı test edebilir. Yürüdüğünüz yol o doğruluğu henüz göremeseniz de sizin için doğru olan yoldur.
Stres sorunlarınızı halletmez, özellikle sağlığınızda veya sosyal yaşantınızda daha fazla soruna yol açar. Bu yüzden elinizdekiyle yetinin, sabırlı olun, elinizden gelen her şeyi yapın ve Allah a dua edin.
Allah der ki: ‘’Öyle ise Beni zikredin ki Ben de sizi zikredeyim. Bana şükredin ve Bana nankörlükte bulunmayın’’
Gerçek hayatta günlük yaşamımızda karşılaştığımız sayısız stres kaynaklarından kurtulmamız elbet de çok zor, ama stresin hayatınızı kontrol etmesine asla izin vermeyin. Her gün sağlığınız ve mutluluğunuz için kendinize vakit ayırın, çünkü bunlar Allah ın size bahşettiği birer nimettir.
İnşaallah bu yöntemler sizin stresten kurtulmanıza ön ayak olabilir.