dini paylaşım alanı

günaydın kuzum benim :))
hayırlı sabahlar..
eşim şu an kan veriyor yeniden..
bakalım Rabb im şifa versin inşaallah cümlemize...

sen nasılsın kuzum benim :)))

iyiyim çok şükür canım

kuzuların birini kahvaltısını hazırladım mutfakta yiyor, birini de sallıyorum uyuyor klasik ev halim

Cuma Günü İşleyebileceğiniz 7 Güzel Sünnet

Cuma, müminlerin bayramıdır. Cuma günü yapılan ibadetlere iki kat sevap verilir. Bugün işlenen günahlar da iki kat yazılır. Bilhassa Cuma gününü, günahlardan kaçarak ibadetle geçirmeye çalışmalıdır! Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Cuma günü günah işlemeden selametle geçerse, diğer günler de selametle geçer.) (İmam Gazali)

1) Cuma günü tırnak kesmek sünnettir

Cuma gününde tırnak kesmek şifaya sebeptir.

| Hadis-i Şerif, Ebuş-şeyh

2) Cuma günü Cuma namazına kadarki zamanı ahiret işlerine ayırmak gerekmektedir.

“Cuma gününü ahiret işlerine tahsis edip, o günde bütün dünyevi meşgalelerden imtina etmeli, bolca tesbih-u tehlil ve zikir yapmalıdır.” (İmam-ı Gazali)

3) Cuma günü kehf suresi okunmasının fazileti yüksektir.

“Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, Kıyamette, yerden göğe kadar bir nurla aydınlanır. İki Cuma arasında işlediği günahlar da affolur.”

| Hadis-i Şerif, Tergib

Kehf suresi için burayı tıklayınız.

4) Cuma günü Yasin suresini okumak günahların affına vesiledir.

“Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, günahları affedilir.”

| Hadis-i Şerif, İsfehani

Yasin suresi için burayı tıklayınız.

5) Cuma gecesi ehli ile gusletmeli.

Peygamber efendimiz,(Cuma günü gusledenin günahları affolur)buyurmaktadır.

| Hadis-i Şerif, Taberani

6) Ana babanın ve evliyanın kabirlerini ziyaret etmeli.

“Ana-babasının kabrini, Cuma günleri ziyaret edenin günahları affolur. Haklarını ödemiş olur.”

| Hadis-i Şerif, Tirmizi

7) Cuma günü yeni ve temiz elbise giymeli.

Cuma günü müminlerin bayramıdır. Hatta iki bayramdan da kıymetlidir. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:

“Allahü teâlânın indinde günlerin seyyidi Cuma’dır, Kurban ve Ramazan bayramından da kıymetlidir.”

| Hadis-i Şerif, Buhari

KIZLAR HEPİNİZDEN DUA İSTİYORUM..
EŞİM İÇİN...
TAHLİLLERİ HAYIRLISIYLA TEMİZ ÇIKSIN İNŞAALLAH..

RABB İM KİMSELERE DERMANSIZ DERT VERMESİN İNŞAALLAH ..
Kayacans, inşallah ciddi bir şey yoktur. Rahatsızlığı ne ki?
Rabbim şifa versin eşine...

ataklar halinde karın ağrısı..
nedeni bilemediler..
fmf den şüphelendiler...
yeniden testler yapıldı ..
bakalım sonucu dr a gösterecek bekliyor eşim hastanede..

Rabb i m şifa versin inşaallah..
fmf olabilir
ya da en basiti İBS olabilir,karın ağrısı atağından sonra tuvalete gidiyor mu,başka yakınması var mı

BEŞ SINIF İNSAN KABİRDE ÇÜRÜMEZ

İmâm Suyûtî rahimehullâh buyurdu:

Beş sınıf vardır ki toprak onların cesedini çürütmez:

Peygamberler

Âlimler

Allâh yolunda şehidler

Kur’ân-ı Kerîm’i çok okuyanlar ve

Mükâfâtını Allâh’dan umarak müezzinlik edenlerin (cesedini toprak çürütmez).

ataklar halinde karın ağrısı..
nedeni bilemediler..
fmf den şüphelendiler...
yeniden testler yapıldı ..

bakalım sonucu dr a gösterecek bekliyor eşim hastanede..

Rabb i m şifa versin inşaallah..

Merhaba, gecmis olsun

Ben mart ayinda hatim icin cuz almistim 2/3/4. Cuzlerdi, onlari okudum, biraz gec oldu ama yine de haber vereyim dedim..

Hicrî: 15 Cemâziyelâhir 1436
HASTA ZİYARETİ SÜNNETTİR
İslâm’ın sünnetlerinden biri, hastaları ziyaret etmektir. Muhakkak hastayı ziyaret eden kişi, onun yanına gelip oturuncaya kadar rahmete dalar, oturduğunda rahmete gömülür.

Hasta ziyaretinde sünnet olan, iki günde bir veya üç günde bir gitmektir.

İbn-i Abbâs (r.anhümâ) “Hastayı bir defa ziyaret etmek sünnettir. Daha fazlası nafiledir.” demiştir.

Hastanın başucunda değil de dizinin yanında oturmak müstehabdır.

Ziyaretçi hastanın yanında iken sağına soluna bakmaz. Hastanın bulunduğu yöne bakar. Ancak yüzüne dik ve uzun uzun bakmaz.

Hasta ziyaretine giden yeni elbiselerle veya kirli elbiselerle hastanın yanına girmez.

Hastaya karşı asık suratlı olmaz.

Hastanın hoşlandığı şeyler konuşur. Sıhhat ve selâmete kavuşacağını, daha uzun ömür yaşayacağını söyleyerek hastayı rahatlatır, teselli eder. Zira bu, hastanın gönlünü ferahlatır.

Hasta ziyaretinin en hayırlısı, kısa olanıdır.

Birkaç kişi bir hastayı ziyarete gittiler ve hastanın yanında uzun bir müddet oturdular. Hastaya “Bize nasihat et” dediklerinde:

“Bir hastayı ziyarete gittiğinizde yanında fazla oturmamanızı tavsiye ederim.” dedi.
Sünnetlerden biri de, hastadan duâ istemektir. Çünkü hastanın duâsı, meleklerin duâsı gibidir.

Hastanın yanında sadece hayırlı şeyler konuşmalıdır. Zira melekler, ziyarette bulunanın söylediklerine âmin derler.

Hastaya şifa bulması için duâ etmek de sünnettir. (İslâm Ahlâkı ve Âdâbı, Fazilet Neşriyat)

hayırlı sabahlar...
RABB im yolundan ayırmasın inşaallah :)

hastaalara şifa dertlilere deva borçlulara ödeme kolaylığı versin Allah u Tealamız :))

yeni günde bismillah :))

HALİFELERİN BAL TEFSİRİ

Hazreti Ali, bir gün gazadan hanesine geldiğinde, Hz. Ebubekir Sıddık, Hz Ömer El Faruk, Hz. Osman Zinnureyn gelerek Hz. Ali’ye: “Gazan mübarek olsun ey Allahın arslanı" dediler.....
Hz. Fatımatüz Zehra validemiz de onlara ikramen kalaylı bir tas içinde bal getirdi. Balın üzerinde ince bir kıl vardı. Hz. Ebubekir kılı almak üzere davrandı. Hz. Ömer ise, kılı aldırmadı ve dedi ki:
– Bizler Hazreti Zişanın vezirleriyiz. Belki Fatimetüz Zehra bizleri tecrübe için bu kılı koymuştur. Aramızda bu kıl hakkında üçer tevil edelim. Münasip değil mi?” dedi ve sonra;

Hz. Ebubekir:
– Namaz kılanın kalbi nurludur bu tastan. Dünya endişesini gönlüne getirmeden namaz kılmak tatlıdır bu baldan. Namazı tadili erkan üzere kılmak incedir bu kıldan.
Müteakiben Hz. Ömer El Faruk şöyle buyurdular:
– Misafiri seven hane sahibinin kalbi nurludur bu tastan. Misafirlere ikram etmek ve gönlünü almak tatlıdır bu baldan. Misafirin kalbi incedir bu kıldan.
Hz. Osman da söyle yorumladı:
– Alimlerin kalbi nurludur bu tastan. Alimlerle sohbet etmek ve onları dinlemek tatlıdır bu baldan. Kur’an-ı Kerim’e mana vermek incedir bu kıldan.
Hz Ali Efendimiz de söyle bir açıklama da bulundu:
– Gazaya giden gazilerin kalbi nurludur ba tastan. Cihat edip al kanlara boyanıp kafirlerle cenk etmek tatlıdır bu baldan. Üzerine kul hakkı geçirmeden, haram yemeden hanesine dönmek incedir bu kıldan. Sonra Hz. Fatıma validemiz de bir yorumda bulundular:
– Erkeğini hoşnut eden kadınların kalbi nurludur bu tastan. Erine cefa etmeyip güzelce geçinip, kendinden razı etmek tatlıdır bu baldan. Kocasının hakkını yerine getirmek incedir bu kıldan.
Sonra Hz. Peygamber Efendimiz de bu sohbete iştirak ederek şöyle tevil buyurdular:
– Benim ümmetimin kalbi nurludur bu tastan. Kevser şarabı tatlıdır bu baldan. Şeriatımız (İslamiyet) incedir bu kıldan.
– Bu sohbete, neş’e veren Cenab–ı Hak, Cebrail (as)’ı göndererek buyurdu ki:
– Senin nübüvvet nurun nurludur bu tastan. Yarın kıyamet günü mahşer yerinde ümmetine şefaat etmen tatlıdır bu baldan. Sırat köprüsü incedir bu kıldan. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz (Sallallahu aleyhi vesellem) mübarek ellerini kaldırıp:
– Ya Rabbi, bu bal tefsirini okuyana, dinleyene ikiyüz peygamber sevabı isterim ve senden dilerim, diye dua ettiler. Cihar Yari Güzin Efendilerimiz de “Amin” dediler. Cenabı Allah’dan şöyle nida geldi:
– Ya Habibim! Senin ümmetinden her kim bu Bal Tefsirini üzerinde taşır, okur, okutur, yazar, yazdırır ve din kardeşlerine hediye ederse İzzet ve Celalim hakkı için ben de o kuluma ikiyüz peygamber sevabı veririm, diye buyurdular.
Peygamber Efendimiz de dedi ki:
– Benim ümmetimden her kim bu bal tefsirini kendisine evrad edinip üzerinde taşır, her gün okur veya dinlerse, ve burda bahsedilen ahlaklarla ahlaklanmaya çalışsa katiyyen dünya darlığı görmez; fakru zarurete düşmez; ölürken hüsnü şehadetle ölür; ahirete iman ile gider ve gelecek kaza ve musibetlerden kendisini Cenabı Hak muhafaza eder

BUYUR BUYUR CANIM
Ben ne yaparsam yapayim sabah ezanina kalkamiyorum hep kuşluk vaktine kaliyor namaz,bunun için bir dua okudum biraz arastirip kevser suresinin okunduğunu gördüm onuda denedim fakat uyanamiyorum,senin namaza kalkmak için yaptigin birşey var mi onu soracaktim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…