Ben ne yaparsam yapayim sabah ezanina kalkamiyorum hep kuşluk vaktine kaliyor namaz,bunun için bir dua okudum biraz arastirip kevser suresinin okunduğunu gördüm onuda denedim fakat uyanamiyorum,senin namaza kalkmak için yaptigin birşey var mi onu soracaktim
HosbuldumCANIM BENİM HOŞGELDİN ARAMIZA :))
AKŞAMDAN DUA EDEREK UYU..
VE ERKEN UYUMAYA ÇALIŞ..
BEN DE AKŞAMDAN NİYET EDİYORUM O ZAMAN ÇOK RAHAT KALKIYORUM..
amin amin amin
ben de bir ara cok zor kalkıyordum,o ara yatmadn önce su içiyordum,tuvalete mecburen kalkıyordumHosbuldum
Öyle yapiyorum canm ama hava yeni aydinlanirken uyaniyorum çoğu zaman oleside içime sinMiyor.
inşallah eşlerimiz bizden razı olurHALİFELERİN BAL TEFSİRİ
Hazreti Ali, bir gün gazadan hanesine geldiğinde, Hz. Ebubekir Sıddık, Hz Ömer El Faruk, Hz. Osman Zinnureyn gelerek Hz. Ali’ye: “Gazan mübarek olsun ey Allahın arslanı" dediler.....
Hz. Fatımatüz Zehra validemiz de onlara ikramen kalaylı bir tas içinde bal getirdi. Balın üzerinde ince bir kıl vardı. Hz. Ebubekir kılı almak üzere davrandı. Hz. Ömer ise, kılı aldırmadı ve dedi ki:
– Bizler Hazreti Zişanın vezirleriyiz. Belki Fatimetüz Zehra bizleri tecrübe için bu kılı koymuştur. Aramızda bu kıl hakkında üçer tevil edelim. Münasip değil mi?” dedi ve sonra;
Hz. Ebubekir:
– Namaz kılanın kalbi nurludur bu tastan. Dünya endişesini gönlüne getirmeden namaz kılmak tatlıdır bu baldan. Namazı tadili erkan üzere kılmak incedir bu kıldan.
Müteakiben Hz. Ömer El Faruk şöyle buyurdular:
– Misafiri seven hane sahibinin kalbi nurludur bu tastan. Misafirlere ikram etmek ve gönlünü almak tatlıdır bu baldan. Misafirin kalbi incedir bu kıldan.
Hz. Osman da söyle yorumladı:
– Alimlerin kalbi nurludur bu tastan. Alimlerle sohbet etmek ve onları dinlemek tatlıdır bu baldan. Kur’an-ı Kerim’e mana vermek incedir bu kıldan.
Hz Ali Efendimiz de söyle bir açıklama da bulundu:
– Gazaya giden gazilerin kalbi nurludur ba tastan. Cihat edip al kanlara boyanıp kafirlerle cenk etmek tatlıdır bu baldan. Üzerine kul hakkı geçirmeden, haram yemeden hanesine dönmek incedir bu kıldan. Sonra Hz. Fatıma validemiz de bir yorumda bulundular:
– Erkeğini hoşnut eden kadınların kalbi nurludur bu tastan. Erine cefa etmeyip güzelce geçinip, kendinden razı etmek tatlıdır bu baldan. Kocasının hakkını yerine getirmek incedir bu kıldan.
Sonra Hz. Peygamber Efendimiz de bu sohbete iştirak ederek şöyle tevil buyurdular:
– Benim ümmetimin kalbi nurludur bu tastan. Kevser şarabı tatlıdır bu baldan. Şeriatımız (İslamiyet) incedir bu kıldan.
– Bu sohbete, neş’e veren Cenab–ı Hak, Cebrail (as)’ı göndererek buyurdu ki:
– Senin nübüvvet nurun nurludur bu tastan. Yarın kıyamet günü mahşer yerinde ümmetine şefaat etmen tatlıdır bu baldan. Sırat köprüsü incedir bu kıldan. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz (Sallallahu aleyhi vesellem) mübarek ellerini kaldırıp:
– Ya Rabbi, bu bal tefsirini okuyana, dinleyene ikiyüz peygamber sevabı isterim ve senden dilerim, diye dua ettiler. Cihar Yari Güzin Efendilerimiz de “Amin” dediler. Cenabı Allah’dan şöyle nida geldi:
– Ya Habibim! Senin ümmetinden her kim bu Bal Tefsirini üzerinde taşır, okur, okutur, yazar, yazdırır ve din kardeşlerine hediye ederse İzzet ve Celalim hakkı için ben de o kuluma ikiyüz peygamber sevabı veririm, diye buyurdular.
Peygamber Efendimiz de dedi ki:
– Benim ümmetimden her kim bu bal tefsirini kendisine evrad edinip üzerinde taşır, her gün okur veya dinlerse, ve burda bahsedilen ahlaklarla ahlaklanmaya çalışsa katiyyen dünya darlığı görmez; fakru zarurete düşmez; ölürken hüsnü şehadetle ölür; ahirete iman ile gider ve gelecek kaza ve musibetlerden kendisini Cenabı Hak muhafaza eder
Sağol Allah razi olsun,aksam en geç altida yemiş oluyorum diyetteyimde zaten,saat kuramiyorum kardeşim uyaniyor ama su çok iyi fikir deneyecegim çok teşekkürler.ben de bir ara cok zor kalkıyordum,o ara yatmadn önce su içiyordum,tuvalete mecburen kalkıyordum
erken dediğin kaçta yatıyorsun mesela
kaçta yemek yemeği bırakıyorsun
en son 17-18 gibi yemek yemeği bırak ,nefsine de de kii sabah erkenden sana güzel bir kahvaltı varr; o yemek yemek için uyansın ,sen ona namaz kıldır
bir de iki çalar saat kur
akşama tüm işlerini halledip uyu
benim taktiklerim bunlar
inşallah yararı dokunur
canım sen kaç yaşındaydınSağol Allah razi olsun,aksam en geç altida yemiş oluyorum diyetteyimde zaten,saat kuramiyorum kardeşim uyaniyor ama su çok iyi fikir deneyecegim çok teşekkürler.
21 kardeşimde 16,tabiki çok haklisin canm ama ayni odada kliyoruz o okula gidiyor sabah erkenden ve kurmami istemiyor,canım sen kaç yaşındaydın
çalar saat kurmazsan uyanmak çok zor olur zaten
en kısık sesle kursa çalar saati
kardeşin kaç yaşında
benim de bebeğim var ama çalar saat kurmazsam namaza kalkamam,artık bebek de uyanıyor ama namaz daha önemli
karar senin ama kardeşinle anlaş21 kardeşimde 16,tabiki çok haklisin canm ama ayni odada kliyoruz o okula gidiyor sabah erkenden ve kurmami istemiyor,
Onunla kilmayi bende çok isterim ama bir yerden sonra zorlamaya girer diye ustelemiyorum,haklisiniz konuşmam gerek tek çare bu sanirimkarar senin ama kardeşinle anlaş
tek çalmalık çalar saat kur,ilk çalışta hemen kapatıp uyan
bence kabul edecektir,hem uyansa da o da namaz kılsa;kendisine fayda
sen de bu şekilde(kardeşini uyandırmamak için şartlandığından ) ilk çalışında kalkarsın
Ben ne yaparsam yapayim sabah ezanina kalkamiyorum hep kuşluk vaktine kaliyor namaz,bunun için bir dua okudum biraz arastirip kevser suresinin okunduğunu gördüm onuda denedim fakat uyanamiyorum,senin namaza kalkmak için yaptigin birşey var mi onu soracaktim
Peki denerim tesekkurlergece yatarken çok içten dua et, bu genelde işe yarar.
allahın büyüklüğünün yüzü suyu hürmetine, rasulünün yüzü suyu hürmetine içten içten iste, allahım ben sabah namazına uyanmayı çok istiyorum bana bu konuda ne olur yardımcı ol, hayırlısı ile beni uyandır gibi dua et gönülden.
birde bunu dene istersen.
Birkaç tanıdığımda var. İlaçları var. Düzenli kullanacak.fmf çıktı .
Allah ım beterinden korusun..
yardımcısı olsun her hastanın..
buna şükür...
Birkaç tanıdığımda var. İlaçları var. Düzenli kullanacak.
Rabbim şifa versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?