dini paylaşım alanı

CANIM BENİM HOŞGELDİN ARAMIZA :))

AKŞAMDAN DUA EDEREK UYU..
VE ERKEN UYUMAYA ÇALIŞ..

BEN DE AKŞAMDAN NİYET EDİYORUM O ZAMAN ÇOK RAHAT KALKIYORUM..

CANIM BENİM HOŞGELDİN ARAMIZA :))

AKŞAMDAN DUA EDEREK UYU..
VE ERKEN UYUMAYA ÇALIŞ..

BEN DE AKŞAMDAN NİYET EDİYORUM O ZAMAN ÇOK RAHAT KALKIYORUM..
Hosbuldum
Öyle yapiyorum canm ama hava yeni aydinlanirken uyaniyorum çoğu zaman oleside içime sinMiyor.

Hosbuldum
Öyle yapiyorum canm ama hava yeni aydinlanirken uyaniyorum çoğu zaman oleside içime sinMiyor.
ben de bir ara cok zor kalkıyordum,o ara yatmadn önce su içiyordum,tuvalete mecburen kalkıyordum
erken dediğin kaçta yatıyorsun mesela
kaçta yemek yemeği bırakıyorsun
en son 17-18 gibi yemek yemeği bırak ,nefsine de de kii sabah erkenden sana güzel bir kahvaltı varr; o yemek yemek için uyansın ,sen ona namaz kıldır
bir de iki çalar saat kur
akşama tüm işlerini halledip uyu
benim taktiklerim bunlar
inşallah yararı dokunur

inşallah eşlerimiz bizden razı olur

Sağol Allah razi olsun,aksam en geç altida yemiş oluyorum diyetteyimde zaten,saat kuramiyorum kardeşim uyaniyor ama su çok iyi fikir deneyecegim çok teşekkürler.

Sağol Allah razi olsun,aksam en geç altida yemiş oluyorum diyetteyimde zaten,saat kuramiyorum kardeşim uyaniyor ama su çok iyi fikir deneyecegim çok teşekkürler.
canım sen kaç yaşındaydın
çalar saat kurmazsan uyanmak çok zor olur zaten
en kısık sesle kursa çalar saati
kardeşin kaç yaşında
benim de bebeğim var ama çalar saat kurmazsam namaza kalkamam,artık bebek de uyanıyor ama namaz daha önemli

21 kardeşimde 16,tabiki çok haklisin canm ama ayni odada kliyoruz o okula gidiyor sabah erkenden ve kurmami istemiyor,

21 kardeşimde 16,tabiki çok haklisin canm ama ayni odada kliyoruz o okula gidiyor sabah erkenden ve kurmami istemiyor,
karar senin ama kardeşinle anlaş
tek çalmalık çalar saat kur,ilk çalışta hemen kapatıp uyan
bence kabul edecektir,hem uyansa da o da namaz kılsa;kendisine fayda
sen de bu şekilde(kardeşini uyandırmamak için şartlandığından ) ilk çalışında kalkarsın

Onunla kilmayi bende çok isterim ama bir yerden sonra zorlamaya girer diye ustelemiyorum,haklisiniz konuşmam gerek tek çare bu sanirim

gece yatarken çok içten dua et, bu genelde işe yarar.
allahın büyüklüğünün yüzü suyu hürmetine, rasulünün yüzü suyu hürmetine içten içten iste, allahım ben sabah namazına uyanmayı çok istiyorum bana bu konuda ne olur yardımcı ol, hayırlısı ile beni uyandır gibi dua et gönülden.
birde bunu dene istersen.

Peki denerim tesekkurler

ÂHİR ZAMANDA SEVAPLAR KAT KAT OLUR

Tâbiînden Ebû Ümeyye eş-Şa’bânî (r.a.) diyor ki: (Ashâb-ı Kirâm’dan) Ebû Sâlebe el-Huşenî’ye (r.a.) sordum:

“Ey Ebû Sâlebe: ‘… Siz kendi nefsinize bakınız…’ meâlindeki (Mâide sûresi, 105.) âyet-i kerîme hakkında ne dersiniz?” Dedi ki:

“Vallâhi sen, tam da bunu bilen kişiye sordun. Ben o âyeti Resûlullâh’a (s.a.v.) sormuştum. Şöyle buyurmuşlardı:

“Birbirinize iyilikleri ve hayır işleri tavsiye edin. Kötülüklerden ve zararlı şeylerden birbirinizi sakındırın. Ne zaman ki cimriliğin çoğaldığını (iyiliğin emredilmediğini), nefsin arzularına uyulduğunu, dünyânın (dine) tercih edildiğini, herkesin (kitaba, sünnete, icmâa bakmayıp, sahâbe ve tâbiîne tabi olmayıp) kendi fikrini beğendiğini görürsen işte o zaman diğer insanları bırak, kendine bak. İleride sabredilecek günler gelecek. O zamanlarda sabretmek, elde ateş tutmak gibidir.

O günlerde sâlih ameller işleyene, aynı amelleri işleyen elli kişinin sevâbı verilir.” Ashâb-ı Kiram:

“Yâ Resûlallâh! O zamanda yaşayan insanlardan mı (yoksa bizden mi) elli kişinin sevâbını alacaklar?” dediklerinde Peygamber Efendimiz (s.a.v.):

“Hayır, sizden elli kişinin ecir ve sevâbını kazanacaklar.” buyurdular. (Sünen-i Ebû Dâvûd)

şemsin 40 altın kuralı

1. kural:
Yaradanı hangi kelimelerle tanımladığımız, kendimizi nasıl gördüğümüze ayna tutar. Şayet tanrı dendi mi öncelikle korkulacak, utanılacak bir varlık geliyorsa aklına, demek ki sen de korku ve utanç içindesin çoğunlukla. Yok, eğer, tanrı dendi mi evvela aşk, merhamet ve şefkat anlıyorsan, sende de bu vasıflardan bolca mevcut demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…