dini paylaşım alanı

selamün aleyküm.....

herkese merhaba:)
ne güzel bir konu olmuş bu arkadaşlar ve kayacans:)
bende konuyu aboneliklerime ekleyeli baya oldu ama yazamadım bi türlü, yazmak bu güne kısmetmiş.
bence de dini paylaşımada ihtiyacımız var, çünkü ruhumuzun gıdası için değilmi:)
daha çok güzel günlerimiz olur inşaallah birlikte bu topikte paylaşımlarımızla.....
kayacans bigün tanışalım inşaallah seninde online olduğun bi zaman:) oldumu? ve diğer arkadaşlar tabiki....
görüşürüz

Sen Hakk'a tevekkül kıl.
Tefviz et ve rahat bul.
Sabreyle ve razı ol.
Mevlâ görelim neyler.
Neylerse güzel eyler.

erzurumlu ibrahim hakkı hazretleri

sıkıntılı zamanlarımda bunu okumak beni çok rahatlatıyor kızlar....
bizim hayatta bazen unuttuğumuz gerçekleri hatırlatıyor bize, ve bu gerçeklerde bizi mutlu eden şeyler....
bunu okuduğumda hayatın unutturduğu o gerçekleri farkediyorum ve mutlu oluyorum:)
oyüzden sizede yazdım bunu....

Sen dua edersin ama KABUL OLMUYOR SANIRSIN!!
Ekmek almak için bir FIRINA GİDERSİN
Beklerken fırıncı ile bir sohbet başlar
Ve fırıncının hoşuna gidersin, hoş sohbetsin ya…
Fırıncı başkalarına istediğini verip acele ile gönderir
Bu arada sen istediğini alamadığın için sıkılmaya başlarsın
Ama bilmezsin ki
FIRINCI DAHA YENİ PİŞMİŞ, EN GÜZEL EKMEĞİ VERECEK.

ღೋMevlana/Rumiღೋ

Kötü yaradılışlı kişi Allah'a yalvarmasın diye Allah ona dert keder vermez. Unutma firavunun başı bir kez bile ağrımadı..!

Hz. Mevlana

tüylerim ürperdi......

Mevlana hazretlerinden;

*Dert; Allah 'ı gizlice anmana vesile olacaksa tüm dünya malından yeğdir. Dertsiz dua soğuktur. Dertli dua gönülden, aşktan gelir.

*Sabır;sıkıntıların anahtarıdır.......

----------------sabır ne güzel şey...YARADAN ımız öyle güzel bi nimet vermiş ki ...sabretmek...acıya hüzne kedere sabretmek ...geçeçcek bugünler diyerek sakince usulce beklemek ..YARADAN dan istemek dilemek...
beddua etmemek neden ben dememk .....

paylaşımın için sonsuz teşekkürler...bir hadis bir ayet güzel iki kelam bile sevaba sebeptir...elhamdülillah

Kötü yaradılışlı kişi Allah'a yalvarmasın diye Allah ona dert keder vermez. Unutma firavunun başı bir kez bile ağrımadı..!

Hz. Mevlana

tüylerim ürperdi......

***derdimiz varsa sevinelim yani :)))
insan hasta olduğunda günah döker derler...sıkınıtılaaar ardından güzellikler vardır elbet...

paylaşımın için sonsuz teşekkürler...bir hadis bir ayet güzel iki kelam bile sevaba sebeptir...elhamdülillah

bakış açısı çok önemli yahu...YARADAN güzellikler nasip ediyor biz buzdağının üst kısmını görüp hüzünleniyoruz...ancak buzdağının görünmeyen kısmında kim biliir ne güzellikler var ki....

canımcımmmmm...Allah razı olsun tavsiyeleriniz ve dualarınız ile bugün daha iiyim...elhamdülillah :)))

yazalım yahu yazışalım ...güzelleşelim..birlik olalım...dualarımızda yer verelim birbirimize...:)))

inşaallah canım:)

tanışalımmı? sen başla istersen....

kk nın güzel kalpli hatunları :))

kutlu doğum haftası nedeniyle güzel bi kaç teklifim var :)))
1. booool salavat çekelim salavat havuzu oluşturalım
2. minik hediyelikler alalım etrafımıza dağıtalım
3. küçük renkli kartlara hadislerimizden yazıp yanına da 2-3 minik şeker koyup hediyeleşelim
4. çocuklara şekerlemeler dağıtalım
5. güzel mesajlar atalım birbirimize
6. ve de booool güzel sohbet edelim

katılmak isteyenler bende varım desin

inşaallah canım:) güzel fikir gerçekten, teşekkürler....:13:
yalnız benim yarın yatılı 15günlük misafirlerim gelicek, eğer onlardan fırsat bulursam bir kaçını yapmaya çalışırım, yaptıklarımıda paylaşırım sizinle yine burada:)
salavat havuzu, şeker eşliğinde hadis yazılı kağıtlarla hediyeleşmek oldukça bana uyar:)
herkeste yaptıklarını burada paylaşsa ne güzel olur:)

ben gizem :)) 23 yaşındayım :)) akdenizliyim
ya sen

akdeniiiiiz akşamlarııııı, bir başka ooooluuuuuyooooooor, akdeniiiiiizzz....:)
bu şarkı aklıma geldi şimdi sen akdenizliyim diyince:))))

meyra, konya, 29yaş. sen hangi şehir özel değilse?
evliyim, çalışmıyorum, henüz çocuğum yok, koç burcuyum. senin bunlar neler??

bunun içindir ki dert gelmeden dua etmeliyiz....önce başkaları için soonra kendimiz için

hımmm bu da değişik bir bakış açısı......
çok haklısın....
biz yaradanı zikredince, yaradanda bizi anar yalnız koymazmış.... oyüzden sürekli allahı analımki daha kuvvetli olalım hayata karşı.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…