dini paylaşım alanı

merhabalar sevgili dostlaaaaaaaar.::))) bir kutlu doğum haftasını da geride bıraktık...Rabbimiz daim etsin ibadet salavat ve tesbihatlarımızı :)))

aşk ile yapılan her iş mükemmeldir...ibadet ; ders ; hobi; arkadaşlık...

KAFİRUN SÜRESİ :
Okunuşu: Kul yâ eyyühel kâfirûn. Lâ a'büdü mâ ta'büdûn. Ve lâ entüm âbidûne mâ a'büd. Ve lâ ene âbidün mâ abedtüm. Ve lâ entüm âbidûne mâ a'büd. Leküm dînüküm veliye dîn.

Anlamı: (Ey Muhammed!) De ki: Ey inkârcılar! Ben sizin taptıklarınıza tapmam. Benim taptığıma da sizler tapmazsınız. Ben de sizin taptığınıza tapacak değilim. Benim taptığıma da sizler tapmıyorsunuz. Sizin dininiz size, benim dinim banadır.

Arkadaşlar benimde bir sorunum var belki yardımcı olabilirsiniz. Namaz kılarken namaza odaklanamıyorum hep başka şeyler düşünüyorum. Bu doğru bir şey değilmiş ama namaza odaklanmayı nasıl başarabiliriz? Acaba Türkçe dua okusak doğru olur mu ve işe yarar mı??? Cevaplarınızı bekliyorum

Olur öyle şeyler, zaman zaman hepimizde olmuştur / oluyordur.
Hiç akla gelmeyecek şeyler namazda aklına gelir insanın.
Sen namaza odaklanmaya niyetlen ve Cenabı Allah'ın huzurunda hisset kendini ( tabii ki Allah'ın huzurundayız ama bunu unutuyoruz ), Allah'ın huzurunda olduğunu ve seni izlediğini düşün.

Rabbim ibadetlerimizi kabul buyursun inşallah.

*** oy kuzum bu döenm dönem hepimizde oluyor maalesef çünkü doğru yoldasın çabalayıp ilerlemeye çalışıyorsun hali ileee şeytan vesevese vererek seni yoldan çıkarmaya çalışıyor ....
çözüm ise namazda okuduğun dualrın türkçe anlamlarını ezberlemen gerekiyor :)))
duanın arapçasını okurken anlamadığımızdan boşlukta gibi oluyorz ve binbir tülü şey geliyor

Çok haklısın sanırım duymak istediğim buymuş demek! Bir kaç duanın türkçesini biliyorum onu okurken aklıma hep türkçeleri geliyor daha bi tefekkür halinde oluyorum :) teşekkür ederim

Çok haklısın sanırım duymak istediğim buymuş demek! Bir kaç duanın türkçesini biliyorum onu okurken aklıma hep türkçeleri geliyor daha bi tefekkür halinde oluyorum :) teşekkür ederim
nedemek kuzum her daim bilgilerimizi paylaşmaaya devam

Hz. Ali bir Hristiyana misafir oldu.
Adam üzüm getirdi.
Hz. Ali üzümü yedi.Sonra üzümden yapılmış şarap
getirdi.
Hz. Ali buyurdu ki : Haramdır.
Hristiyan dedi ki : Siz Müslümanlara şaşarım.
Üzüm helal ,içki haram.
Halbuki bu, bundan yapılıyor.
Hz. Ali buyurdu ki : Eşin var mı.
Dedi var.
Kızın var mı.
Dedi o da var.
İkisi de gelsin buraya.
Eşi ve Kızı gelince
Hz. Ali buyurdu ki :Bu Kız bu Anneden dir, Ama
görüyorsun ki ALLAH Annesini sana helal, Kızını ise
haram kılmıştır.
Hristiyan dedi ki : Şehadet ederim ki ALLAH birdir
ve Muhammed O'nun Resulüdür ve Sen Onun
HaLifesi sin.
Elinden öpüp Müslümanlığını ilan etti.

ben bu kıssayı duymuştum ve çok etkilendim
sağol canım

merhaba arkadaşlar sert sessiz rumuzlu arkadaşımızın babası vefat etti Allah rahmet ve merhamet eylesin sual kolaylığı nasip etsin ...

amca için 70000 kelime-i tevhid başlatıyoruz ....destek vermek isteyenler aldıkları sayıyı düşerek listeyi devam ettirsinler... şimdiden Allah razı olsun

70000 kelime- i tevhid

helinim 5000
farmasi 5000+2000 +1500+1500
ağustos 500
banusultan 5000
sunny 2500
asmunikal 3500
poeticry 1000

---------------------------
kalan 42500

İhlas ve Fatiha suresi okudum. O amcanın ruhuna hediye eyledim. Rabbim kabir rahatlığı versin inşallah.

lütfen bana dua edin..şu sıkıntıdan kurtulayım inşallah...RABBİM herkese huzur sağlık bereket iman versin inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…