dini paylaşım alanı

Hayırlı cumalar herkese...

lütfen bana dua edin..şu sıkıntıdan kurtulayım inşallah...RABBİM herkese huzur sağlık bereket iman versin inşallah..

Fatiha suresini okudum. Dua ettim sana. Sorun her neyse hallolur inşallah.

Sen de bana dua eder misin? İş yerindeki sorun hayırlısıyla lehimize sonuçlansın diye...

selamün aleyküm.....
canlarım yatılı misafirim olduğu için çok yoğunum ben bu aralar, oyüzden gelemiyorum, yoğunluğum bitince yine gelirim ama merak etmeyin:)
hepiniz iyisinizdir inşaallah, öpüyorum hepinizi, görüşürüz:)

tamam kuzum sen ilgilen misafirlerinle :))))

hayata bakışınızı değiştirmek istiyorsanız kesinlikle ALLAH DE ÖTESİNİ BIRAK ''' OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM

:) İKİ GÜNDÜR DEĞİŞİMİ YAŞIYORUM ...

bugüne az önce okuduğum bi kıssadan bahsederek başlıyorum :)) herkese hayırlı sabahlar....
HZ. Mevlana bir gün eve gelir,oğlunu üzgün görür.Sebebini sorar.
Oğlu ''hiç..'' der
Hz. Mevlana dışarı çıkar.Kapıda asılı duran kurt postu vardır onu alır,üstüne giyer.Ellerini havaya doğru açıp ulumaya başlar.
Oğlu babasının bu haline bakıp güler.
Hz. Mevlana :
''Evladım gördün mü?Dünya dertleri de işte böyledir.Kurt,aslında korkutucu bir havandır.Ama sen o postun arkasında baban olduğunu bildiğin için korkmadın ve güldün.İşte bütün dertlerin arkasında da RABB'inin olduğunu bil ve O 'na güven'' der....

UĞUR KOŞAR ''ALLAH DE ÖTESİNİ BIRAK'' kitabından alıntıdır..

kuzu misafirler gitmedi mi halaaa:)

Allah nasip ederse inş üç aylar tesbihine başlim diyorum. Çekecek olan varmı?

Ben 1100 kelimei tevhid çekicem inş.
Ramazan sonunda 99.000 olur ne güzel.

I love Bonus

RECEB ayı:
Dört kıymetli aydan biridir. Bir âyet-i kerime meali:
(Allah'ın gökleri ve yeri yarattığı günden beri, ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü, haram [hürmetli] olan aylardır.) [Tevbe 36]

Resulullah efendimiz, Receb ayına çok değer verir ve "Ya Rabbi, Receb ve Şabanı bizler için mübarek kıl ve bizi Ramazana eriştir" diye dua ederdi.

Receb ayının faziletiyle ilgili birkaç hadis-i şerif:
(Haram aylar, Receb, Zilkade, Zilhicce ve Muharremdir.)[İbni Cerir]

(Haram aylarda Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri oruç tutana iki yıllık ibadet sevabı yazılır.) [Taberani]

(Haram aylarda bir gün oruç tutup bir gün yemek çok faziletlidir.) [Ebu Davud]

(Receb ayında Allahü teâlâya çok istiğfar edin; çünkü Allahü teâlânın, Receb ayının her vaktinde Cehennemden azat ettiği kulları vardır. Ayrıca Cennette öyle köşkler vardır ki, ancak Receb ayında oruç tutanlar girer.) [Deylemi]

(Allahü teâlâ, Receb ayında hasenatı kat kat eder. Bu ayda bir gün oruç tutan, bir yıl oruç tutmuş gibi sevaba kavuşur. 7 gün oruç tutana, Cehennem kapıları kapanır. 8 gün tutana Cennetin 8 kapısı açılır. 10 gün tutana, Allahü teâlâ istediğini verir. 15 gün oruç tutana, bir münadi, "Geçmiş günahların affoldu" der. Allahü teâlâ, Nuh aleyhisselamı Recebde gemiye bindirdi. O da, Receb ayını oruçlu geçirip oradakilere oruç tutmalarını emretti.)[Taberanî]

(Receb’de, takva üzere bir gün oruç tutana, oruç tutulan günler dile gelip, “Yâ Rabbi, onu mağfiret et” derler.) [Ebu Muhammed]

Recebin ilk Cuma gecesine Regaib gecesi denir. Her Cuma gecesi kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli oluyor. Allahü teâlâ, bu gecede, müminlere, ragibetler [ihsanlar, ikramlar] yapar. Regaib, ihsanlar, ikramlar demektir. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Regaib gecesi yapılan dua kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir.

Allah nasip ederse inş üç aylar tesbihine başlim diyorum. Çekecek olan varmı?

Ben 1100 kelimei tevhid çekicem inş.
Ramazan sonunda 99.000 olur ne güzel.

I love Bonus

bonuscum ben de tam o kunaya değinecek idim....

kelime i tevhid. ve diğer tesbihatlarımızdan çekelim...havuz oluşturalım...
sürekli katılacak olanlar isim yazdırsın...

yoksa devam etmiyor

Emin olun dua edebildiğimde sizde geçiyosunuz duanın içinde :))

I love Bonus

ALLAH razı olsun :))
edelim cümleimizee....

aslında daha çok vakit ayırıp sizlerle bizlerle bir çok etkinlilk yapma isteiğim ve fikirlerim var ancak hem kpss hem de düğün telaşı nedeniyle şu 4 ay istediğim düzeyde çalışmalar yapamıyorum....

destek olalım birbirimize ...arkadaşalarımızı da davet edelim konumuza...
güzel işler yapalım

bonuscum ben de tam o kunaya değinecek idim....

kelime i tevhid. ve diğer tesbihatlarımızdan çekelim...havuz oluşturalım...
sürekli katılacak olanlar isim yazdırsın...

yoksa devam etmiyor

Olur tabi :) ben bunu çekerken bi gün çekemediğim olursa ertesi gün tamamlıyodum. Bitince herkes kendi kabrine bağışlayabilir diye duymuştum. Mantıklı geldi banada.

Bi de on gün çekilen tesbihler vardı

I love Bonus

Hem gelin olucan hem sınav olucan demek :) iki ayrı sınav... allahım hayırlı uğurlu etsin inş.

Önceliklerin önemli şeyler sınavdan sonra rahatlarsın inş allah zihin açıklığı versin.

Oruçlumu herkes ben şükür tutabildim bugün bi arkadaşımada vesile oldum oda tuttu.

I love Bonus

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…