dini paylaşım alanı

La İlahe İllah '' demek kallbi ve hafızayı güçlendirirmiş...
gerçekten de öyle ...
Kur an okumaka aynı şekilde...
ne güzel zamanlar geçirmişsin...daim olsun kuzummm...

"Kuran insanda kodlu zaten, o yüzden kolay ezberleniyor." diye duymuştum.
Tabii ki faydası çok. Allah'ım hepimize nasip etsin. Ben Arapça Kuran bilmiyorum mesela.

DERS ÇALIŞAN ANNE yazıyor... Olmuş yani!
Kızın adı ne olacak Allah nasip ederse...

"Kuran insanda kodlu zaten, o yüzden kolay ezberleniyor." diye duymuştum.
Tabii ki faydası çok. Allah'ım hepimize nasip etsin. Ben Arapça Kuran bilmiyorum mesela.
Ben yıllarca arapça öğrenmek için heves etmedim, 2 sene önce bos zamanki olduğu için ve ilmihal dersleri için gittim kiran kursuna
Bence kurani okumak değil anlamak önemli
Kuran okuyan bir çok kişi sürelerde ne anlama.geldiğini bilmiyor
Tabi keşke arapcayi tam öğrenerek dil olarak ezbere sadece okuyarak değil de, öyle yorumlamak asil kurani kendimiz ama türkçe yani anladigimiz dilden anlayip okumamizin daha sevap ve bize daha yararlı olduğunu düşünüyorum
Kuran bize yol gösterici olarak gönderildi, ibretlik olaylar anlatiliyor, örnekler veriliyor uyarılarda bulunuluyor.
Bunun arapcasini İngilizcesini okumak değil, okuduğunu anlamak anladigini hayatta yorumlamak önemli bence
Bende 1 aya kadar hayatin normal düzene girecek elimde diyanetin 5 ciltlik tefsiri var ona baslayacagim.
Diyanetin kitaplar ini öneririm hem sitesinde kolayca temin edebiliyoruz hem de uygun fiyatli güzel kitaplar.

bi hocanın bu konudaki açıklamasını okumuştum sanırım nurettin yıldızdı , senin bir hastalığın var ve doktor sana o hastalığa çare olacak ilacı verdi diyelimki. sen o ilacın ne işe yaradığını ne olduğunu hatta adını bile bilmiyorsun ama doktor verdiği için o ilacı kullanıyorsun. senin o ilaç hakkında hiçbirşey bilmiyor olman o ilac sana etki etmeyecek anlamına mı geliyor , hayır. elbette düzenli olarak o ailcı kullanırsan şifasını alırsın. kuranda böyle birşey. siz okuyun elbette Rabbim şifasını huzurunu bereketini verir ,hem arapçasını okuyun hem anlamını diyordu.... gibi bi açıklamaydı ...

Şahane bir bakış açısı. Babam da böyle düşünür.
Bu da güzel bir bakış açısı ama örnek çok doğru mu bilemedim.
Çünkü evet, Kuran-ı okumak şifadır.
Fakat uygulama alanında anlamını bilmezsen nasıl uygulayacaksın?
Kısmı olarak doğru bence... (fetva vermeyeyim. günaha girmek istemem. )

evet tefsir okumak daha mantıklı..ARAPÇASINI okuyup anlayamamak okulda yapılan ezber mantığı gibi oluyor, BUGÜN OKU anlama ve yarın unut...
türkçesi güzelce okunmalı ve anlanmalı bence de...dini kitaplar tasavvufi konular işlenmeli...
akşam gidince sizinlle daha paylaşavağım yazılarım var :))
uamrım beğenirsinizz >

Nurettin yildiz severek takip ettiğim bir hoca benimde
3 tane de kitabi var bende
Ama önce anlamak önemli bence.
Oturup kuranin arapcasini da okumak bizim cabamizi gösterir Allah yolunda olduğumuzu gösterir buda büyük sevap.
Yazini bekliyorum :)

Merhaba arkadaşlar bende bebek sahibi olmak istiyorum bunun iiçin salat i tefriciye okumaya bbaşladım sizlerde bana yyardımcı olmak iistermisiniz okuyabilirsiniz çok mutlu olurum okuyan aarkadaşlar kaç tane ookuduğunu yazarsa sevinirim sşimdiden Allah razi olsun

evet sohbetlerini dinlerim bende ...
ben buaralar sözler** okuyorum..
aynı anda peygamberimizle ilgili bi itap ..aslında 2-3 kitaptan ikişer sayfa hikaye falan olarak okuyorum..güzel oluyor..birleşltirip düşünüyorum...

Okundu

Hayatımızı işlerimizi erteleme tutumu yüzünden heba ediyoruz. Her günün sorumlulukları ve görevleri var. Bugünün işini yarına bırakınca yarının işini de yapamaz oluyoruz yoğunluktan. Hayatımdaki en güçlü en iş bitirir insanlarda bir özellik gördüm: Bir işleri yapılacaksa onu yapabilecekleri ilk fırsatta yapıyorlar.
DR.MUHAMMED BOZDAĞ

M. Bozdağ'ın iki tane kitabını okudum. Sayfasını da takip ediyorum.

selamün aleyküm dostlar...
nasılsınız nasıl gidiyor...

pazartesiye kadar ''hayattaki en büyük hatalarımız,eksiklerimiz nelerdir..? '' bunlarla ilgili konuşalım lütfen ...

kendimizi tartıp ölçüp biçelim inşaaallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…