Kitap okumak insana değişik bakis acilari kazandiriyor insana
Sadece kendi fikrin olmadigini, karsindaki insanin da yasadigi çevreye, psikolojisine inancına gore kendince doğru fikirleri olduğunu kabul ediyorsun
Birde bana birini dinlerken dinlediğini bir kac sn" de anlamamda çok yardimci oluyor. Eskiden pek pratik düşünen birisi değildim.
1 önceki sene kuran kursuna gittim ve bir çok dualar ezberledik hergun kurak okuduk, ilerledikten sonra hatimler indirdik.
Ben eskiden ezberimin hic olmadigini düşünürdüm. Ama kuran zihnimi çok güzel acti çok güzel bir şekilde sureleri ezberleyebildim.
Hayatimda çok cabuk unuttuğum kişi isimlerini yada en basitinden tarifleri..... Vs kolaylıkla arri bir güç harcamadan ezberliyorum artik.
"Kuran insanda kodlu zaten, o yüzden kolay ezberleniyor." diye duymuştum.Kitap okumak insana değişik bakis acilari kazandiriyor insana
Sadece kendi fikrin olmadigini, karsindaki insanin da yasadigi çevreye, psikolojisine inancına gore kendince doğru fikirleri olduğunu kabul ediyorsun
Birde bana birini dinlerken dinlediğini bir kac sn" de anlamamda çok yardimci oluyor. Eskiden pek pratik düşünen birisi değildim.
1 önceki sene kuran kursuna gittim ve bir çok dualar ezberledik hergun kurak okuduk, ilerledikten sonra hatimler indirdik.
Ben eskiden ezberimin hic olmadigini düşünürdüm. Ama kuran zihnimi çok güzel acti çok güzel bir şekilde sureleri ezberleyebildim.
Hayatimda çok cabuk unuttuğum kişi isimlerini yada en basitinden tarifleri..... Vs kolaylıkla arri bir güç harcamadan ezberliyorum artik.
DERS ÇALIŞAN ANNE yazıyor... Olmuş yani!Evet evliyim 2 senelik cok şükür
Bebeğim kiz olacak inşallah 5.5 aylik oldu
Simdi de "ders calisan anne" olarak değiştirdik ama yapamamisim sanirim
Sinavim bu hafta sonu
Güzel dileklerin için çok tesekkur ederim Allah razi olsun
Ben yıllarca arapça öğrenmek için heves etmedim, 2 sene önce bos zamanki olduğu için ve ilmihal dersleri için gittim kiran kursuna"Kuran insanda kodlu zaten, o yüzden kolay ezberleniyor." diye duymuştum.
Tabii ki faydası çok. Allah'ım hepimize nasip etsin. Ben Arapça Kuran bilmiyorum mesela.
Nisa yada Nur düşünüyoruz inşallahDERS ÇALIŞAN ANNE yazıyor... Olmuş yani!
Kızın adı ne olacak Allah nasip ederse...
Ben yıllarca arapça öğrenmek için heves etmedim, 2 sene önce bos zamanki olduğu için ve ilmihal dersleri için gittim kiran kursuna
Bence kurani okumak değil anlamak önemli
Kuran okuyan bir çok kişi sürelerde ne anlama.geldiğini bilmiyor
Tabi keşke arapcayi tam öğrenerek dil olarak ezbere sadece okuyarak değil de, öyle yorumlamak asil kurani kendimiz ama türkçe yani anladigimiz dilden anlayip okumamizin daha sevap ve bize daha yararlı olduğunu düşünüyorum
Kuran bize yol gösterici olarak gönderildi, ibretlik olaylar anlatiliyor, örnekler veriliyor uyarılarda bulunuluyor.
Bunun arapcasini İngilizcesini okumak değil, okuduğunu anlamak anladigini hayatta yorumlamak önemli bence
Bende 1 aya kadar hayatin normal düzene girecek elimde diyanetin 5 ciltlik tefsiri var ona baslayacagim.
Diyanetin kitaplar ini öneririm hem sitesinde kolayca temin edebiliyoruz hem de uygun fiyatli güzel kitaplar.
Şahane bir bakış açısı. Babam da böyle düşünür.Ben yıllarca arapça öğrenmek için heves etmedim, 2 sene önce bos zamanki olduğu için ve ilmihal dersleri için gittim kiran kursuna
Tabi keşke arapcayi tam öğrenerek dil olarak ezbere sadece okuyarak değil de, öyle yorumlamak asil kurani kendimiz ama türkçe yani anladigimiz dilden anlayip okumamizin daha sevap ve bize daha yararlı olduğunu düşünüyorum
Kuran bize yol gösterici olarak gönderildi, ibretlik olaylar anlatiliyor, örnekler veriliyor uyarılarda bulunuluyor.
Bunun arapcasini İngilizcesini okumak değil, okuduğunu anlamak anladigini hayatta yorumlamak önemli bence
Bende 1 aya kadar hayatin normal düzene girecek elimde diyanetin 5 ciltlik tefsiri var ona baslayacagim.
Diyanetin kitaplar ini öneririm hem sitesinde kolayca temin edebiliyoruz hem de uygun fiyatli güzel kitaplar.
Bu da güzel bir bakış açısı ama örnek çok doğru mu bilemedim.bi hocanın bu konudaki açıklamasını okumuştum sanırım nurettin yıldızdı , senin bir hastalığın var ve doktor sana o hastalığa çare olacak ilacı verdi diyelimki. sen o ilacın ne işe yaradığını ne olduğunu hatta adını bile bilmiyorsun ama doktor verdiği için o ilacı kullanıyorsun. senin o ilaç hakkında hiçbirşey bilmiyor olman o ilac sana etki etmeyecek anlamına mı geliyor , hayır. elbette düzenli olarak o ailcı kullanırsan şifasını alırsın. kuranda böyle birşey. siz okuyun elbette Rabbim şifasını huzurunu bereketini verir ,hem arapçasını okuyun hem anlamını diyordu.... gibi bi açıklamaydı ...
Ben yıllarca arapça öğrenmek için heves etmedim, 2 sene önce bos zamanki olduğu için ve ilmihal dersleri için gittim kiran kursuna
Nurettin yildiz severek takip ettiğim bir hoca benimdebi hocanın bu konudaki açıklamasını okumuştum sanırım nurettin yıldızdı , senin bir hastalığın var ve doktor sana o hastalığa çare olacak ilacı verdi diyelimki. sen o ilacın ne işe yaradığını ne olduğunu hatta adını bile bilmiyorsun ama doktor verdiği için o ilacı kullanıyorsun. senin o ilaç hakkında hiçbirşey bilmiyor olman o ilac sana etki etmeyecek anlamına mı geliyor , hayır. elbette düzenli olarak o ailcı kullanırsan şifasını alırsın. kuranda böyle birşey. siz okuyun elbette Rabbim şifasını huzurunu bereketini verir ,hem arapçasını okuyun hem anlamını diyordu.... gibi bi açıklamaydı ...
Yazini bekliyorum :)evet tefsir okumak daha mantıklı..ARAPÇASINI okuyup anlayamamak okulda yapılan ezber mantığı gibi oluyor, BUGÜN OKU anlama ve yarın unut...
türkçesi güzelce okunmalı ve anlanmalı bence de...dini kitaplar tasavvufi konular işlenmeli...
akşam gidince sizinlle daha paylaşavağım yazılarım var :))
uamrım beğenirsinizz >
Nurettin yildiz severek takip ettiğim bir hoca benimde
3 tane de kitabi var bende
Ama önce anlamak önemli bence.
Oturup kuranin arapcasini da okumak bizim cabamizi gösterir Allah yolunda olduğumuzu gösterir buda büyük sevap.
Yazini bekliyorum :)
Merhaba arkadaşlar bende bebek sahibi olmak istiyorum bunun iiçin salat i tefriciye okumaya bbaşladım sizlerde bana yyardımcı olmak iistermisiniz okuyabilirsiniz çok mutlu olurum okuyan aarkadaşlar kaç tane ookuduğunu yazarsa sevinirim sşimdiden Allah razi olsun
CANIM NERELERDESİN NASILSIN?
M. Bozdağ'ın iki tane kitabını okudum. Sayfasını da takip ediyorum.Hayatımızı işlerimizi erteleme tutumu yüzünden heba ediyoruz. Her günün sorumlulukları ve görevleri var. Bugünün işini yarına bırakınca yarının işini de yapamaz oluyoruz yoğunluktan. Hayatımdaki en güçlü en iş bitirir insanlarda bir özellik gördüm: Bir işleri yapılacaksa onu yapabilecekleri ilk fırsatta yapıyorlar.
DR.MUHAMMED BOZDAĞ
yaa ben okuamdım hiç ama takip ediyorum facebook dna :)M. Bozdağ'ın iki tane kitabını okudum. Sayfasını da takip ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?