- 30 Ekim 2013
- 20.474
- 57.157
- 798
CANIMCIM çok şükür ben de iyiyim :))bencede aktıflestırelım :) merhaba nasılsınız
konunun patronu sensingelmesen nadil olcak
CANIMCIM çok şükür ben de iyiyim :))
bayramımızı yaptık çok şükür...ailemizi ziyaretimizi yaptık :)
bir kaç düzenleme yaptım hayatımda çok şükür :))
,inşaallah kuzum inşaallah..ınsallah yaptıgın duzenlemeler hayatına yenı umutlar getırır :)
selamunaleykum konuya bende dahil olmak isterim
namazlarını düzenli kılamayanlardanım bende. bir başlıyorum bir süre kılıyorum sonra kalıyor
eskiden bahanem çalışmaktı. son 1 yıldır evdeyim 2. bebeğim doğdu 3 aylık oldu ben hala başlayamadım
çok üzülüyorum namaz olmadı mı huzuru tam olmuyor insanın
aynen oyle hemde cok kısa belkı bır nefeslık .. bende oyle evlılık ıs hayatı ben soyutlastırdı evde oturdugumda mutlu olabılırmıyım onuda bılmıyorum. Tabıkı bu gunumuze cok sukur. evlenelı bır bucuk yıl oldu bebekte ıstıyrum henuz oda olmadı bakalım hayat ne gosterecek
öncelikle kılmak istemen bile kalbinde minik de olsabi ışığın olduğunun apaçık delili..
ve de yapamadığınız için pişmanlık huzursuzluk duymanız ne güzel...
namaz kılmanın müsait olmak veya imkanın olması ile ilgilisi yk ..bundan eminim...
çünkü aynı hatayı bende yapıyorum...iş yerindeyim diye öğle namazlarını kılmıyorum bak kılamıyorum demiyorum...içimde eksikler var ki kılmamaya devam ediyor ve ısrar ediyorum(
imkan değil iman meselesi...
imanımız tam değil inancımızı kuvvetlendirmemiz gerekir...
şimdi hep beraber eksikliklerimiz bulup düzeltme zamanı...
namazı daim kılmak için öncelikle
1.sürekli abdestli olmaya özen göstermeliyiz
2.ezan okunmadan önce psikolojik olarak namaza hazırlanmalıyız..(şurada kılarım şurada abdest alırım)
3.ve de tesbihatımızı devamlı olarak yapmalıyız..
4.kullandığımız kelimelere dikkat etmeliyiz mesela namaz kılmanın yüceliğini farketmeliyiz..
''şu namazı aradan çıakrııyım'' ; ''aman yükü üstümden atayım'' gibi cümlelerle namazımızı basitleştirip bayağılaştırmayalım...
''namazımı eda etmeliyim'' '' Rabbim e gidiyorum en yükseğe'' ''ben arşı alaya çıkıyorum '' '' uçan halıma gitmem lazım'' gibi güzel sözler söylemeliyiz...
5.ve de gündelik çetele tutabilirz..kılındı kılınmadı diye..
zor değil hiç biri ama birbirimizi uyarmamız lazım
sen de mi çalışıyorsun kuzum?
kesinlikle imkan değil iman meselesi çok çok haklısın
çalışırken fırsat bulup depoda kılardım namazımı ,insan istedikten sonra bir şekilde imkan buluyor
tamam şimdi kalkıp abdest alıyorum ve bismillah başlıyorum inşallah
son cümlenle içime öyle bi ışık yaktın ki :))
kıldım elhamdülillah
kaç zamandır aklımdaydı nefsimi yenip başlayamıyordum vesile oldun Allah razı olsun
ALLAH ım ne güzel...
vesile olmak ne demek...
canım daim olsun inşallah..
eminim bi ferahlama bi rahatlık gelmiştir üzerine ..
öyle değil mi?
ama ben ıs yerınde kılamıyorum lavabo cok yuksekorada abdest alamıyorum klozet tamamen napıcam ya yok yok ıman eksık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?