dini paylaşım alanı

konunun patronu sensingelmesen nadil olcak

YOK OLduğum zamanların acsını dindirecem inşaallah :))
sizlere güzel sirprizlerim varr>:)

selamunaleykum konuya bende dahil olmak isterim

namazlarını düzenli kılamayanlardanım bende. bir başlıyorum bir süre kılıyorum sonra kalıyor

eskiden bahanem çalışmaktı. son 1 yıldır evdeyim 2. bebeğim doğdu 3 aylık oldu ben hala başlayamadım

çok üzülüyorum namaz olmadı mı huzuru tam olmuyor insanın

CANIMCIM çok şükür ben de iyiyim :))
bayramımızı yaptık çok şükür...ailemizi ziyaretimizi yaptık :)

bir kaç düzenleme yaptım hayatımda çok şükür :))

ınsallah yaptıgın duzenlemeler hayatına yenı umutlar getırır :)

ınsallah yaptıgın duzenlemeler hayatına yenı umutlar getırır :)
,inşaallah kuzum inşaallah..

hayatım boyunca hep kıpır kıpır oldum yerinde duramayan kız olarak nitelendirdiler beni...ama şimdi iş hayatı evlilik derken hantallaşmıştım iyice..dedim sana ne oluyor bu hayat fani...yeme içme gezme uyuma dışında yapman gerekn çok önemli işler var...kendine gel dedim...

öyle değil mi arkadaşlar hayat kısa dı mı?

aynen oyle hemde cok kısa belkı bır nefeslık .. bende oyle evlılık ıs hayatı ben soyutlastırdı evde oturdugumda mutlu olabılırmıyım onuda bılmıyorum. Tabıkı bu gunumuze cok sukur. evlenelı bır bucuk yıl oldu bebekte ıstıyrum henuz oda olmadı bakalım hayat ne gosterecek

öncelikle kılmak istemen bile kalbinde minik de olsabi ışığın olduğunun apaçık delili..
ve de yapamadığınız için pişmanlık huzursuzluk duymanız ne güzel...

namaz kılmanın müsait olmak veya imkanın olması ile ilgilisi yk ..bundan eminim...
çünkü aynı hatayı bende yapıyorum...iş yerindeyim diye öğle namazlarını kılmıyorum bak kılamıyorum demiyorum...içimde eksikler var ki kılmamaya devam ediyor ve ısrar ediyorum (
imkan değil iman meselesi...
imanımız tam değil inancımızı kuvvetlendirmemiz gerekir...

şimdi hep beraber eksikliklerimiz bulup düzeltme zamanı...

namazı daim kılmak için öncelikle
1.sürekli abdestli olmaya özen göstermeliyiz
2.ezan okunmadan önce psikolojik olarak namaza hazırlanmalıyız..(şurada kılarım şurada abdest alırım)
3.ve de tesbihatımızı devamlı olarak yapmalıyız..
4.kullandığımız kelimelere dikkat etmeliyiz mesela namaz kılmanın yüceliğini farketmeliyiz..
''şu namazı aradan çıakrııyım'' ; ''aman yükü üstümden atayım'' gibi cümlelerle namazımızı basitleştirip bayağılaştırmayalım...
''namazımı eda etmeliyim'' '' Rabbim e gidiyorum en yükseğe'' ''ben arşı alaya çıkıyorum '' '' uçan halıma gitmem lazım'' gibi güzel sözler söylemeliyiz...
5.ve de gündelik çetele tutabilirz..kılındı kılınmadı diye..

zor değil hiç biri ama birbirimizi uyarmamız lazım

sen de mi çalışıyorsun kuzum?

kesinlikle imkan değil iman meselesi çok çok haklısın

çalışırken fırsat bulup depoda kılardım namazımı ,insan istedikten sonra bir şekilde imkan buluyor

tamam şimdi kalkıp abdest alıyorum ve bismillah başlıyorum inşallah

son cümlenle içime öyle bi ışık yaktın ki :))

ama ben ıs yerınde kılamıyorum lavabo cok yuksek orada abdest alamıyorum klozet tamamen napıcam ya yok yok ıman eksık

ALLAH ım ne güzel...
vesile olmak ne demek...
canım daim olsun inşallah..
eminim bi ferahlama bi rahatlık gelmiştir üzerine ..
öyle değil mi?

huzur buluyor kalbim namaz kıldığım zamanlarda ama bir bıraktım mı kaçıyor ipinucu nedense

2 tane evladım var onlara iyi örnek olmak istiyorum, rabbimin katında doğru düzgün birer kul olsunlar

30 yaşındayım çok kaza edilmesi gereken namazlarım var, onların olmasın istiyorum kaçırmasınlar hiç bir vakitlerini

ama ben ıs yerınde kılamıyorum lavabo cok yuksek orada abdest alamıyorum klozet tamamen napıcam ya yok yok ıman eksık

yahu benim bahanem de ne biliyor musun..wc de havlu yok..üstüm ıslanıyor...wc pis...zaman yok..tek çalışıyourm...gel birbirimize destek olalım da iş yerinde de kılmaya çalışalım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…