dini paylaşım alanı

Halet-i Ruhaniyem'dir;Kelam Ettiğim Lisan..!Ya O'nadır,Ya O'nunla Olana,Ya Aşk'adır,Ya da Aşk'la Yanana..!
 
7 Yaşındaki İngiltereli Kız Kur’an Hafızı Oldu


İngiltere’nin Luton şehrinden olan Mariya, Kuran’ın tamamını ezberledi.

Suriyeliler için para toplamak amacıyla kurulan bir hayır kurumunun yarışmasında Yasin Suresini ezberlemeye başladığında 5 yaşındaydı. Kısa süre sonra ise bulundukları bölgedeki bir medresede Kuran’ın son cüzünü ezberledi.

Annesi, Mariya’nın bu kadar hızlı ezber yaptığını fark edince onu hafız yapmak istedi. Çevrelerinde tam anlamıyla hafızlık eğitimi veren bir kurs olmaması onu hayal kırıklığına uğrattı. Bu yüzden annesi Kuran’ı ezberleme yolculuğunda kızına rehberlik yapmaya karar verdi.

O, bunun o kadar da kolay bir şey olmadığını , hem kendisinin hem de kızının ne kadar sabır dolu bir süreçten geçtiklerini bizlere anlattı.

‘Allah’ın bana bu işi hakkıyla yapabilmem için sabır ihsan ettiğini düşündükçe hem duygulanıyor hem de mahcup oluyordum. Bu hiç kolay değildi.’

Mariya’nın günde 5 saat çalıştığı sıkı bir program takip ettiler. Okula gitmeden önceki zamanında öğrenmesi gereken yeni şeyleri öğreniyor, okuldan sonraki zamanında öğrendiklerini okuyarak tekrar ediyor, akşam yemeğinden sonra ezberlediklerini gözden geçiriyor, hataları varsa onları düzeltiyordu.

Annesi, Mariya’yı motive etmek amacıyla ezberlediği her cüz için küçük hediyeler alıyordu. Genellikle ayıcık gibi oyuncaklar, boyama kitabı veya resturantta yemek yemek gibi basit ödüller seçiyordu.

Onların sarfettiği tüm çabalarla birlikte sadece iki yıl içinde Mariya 7 yaşına geldiğinde Kuran’ın tamamını ezberledi. Hıfzını tamamlama töreninde onun bu başarısı kutlandı.



(Mariya hafızlık cemiyetinde ezberden Kuran okudu.)

Annesi, Mariyanın bu başarısının kendisini ‘Dünyanın en gururlu annesi’ haline getirdiğini ve ‘kızının bu öğrendiklerini her zaman yaşaması’ için dua ettiğini söyledi.



Mariya’nın hafızlık yolculuğu hakkında daha fazla bilgi edinmek için Facebook sayfasına göz atabilirsiniz.
 
Maşallah
 
ALLAH'A mani ismiyle sığının.. Muheymin ismiyle korunun ve Vekil ismiyle yardım isteyin. o bize kafidir.
ALLAH'I vekil kılın ve Hadi ismiyle yavrularınıza, eşlerinize hidayet dileyin. o en güzel yardımcıdır.
Kimse ALLAH'IN kendisine ne vereceğini bilemez. hayır olanı niyetle isteyen kul huzura eren kuldur.
Hayat seni yorduğunda hemen RABB'ine dön ve de ki : '' Ya Berr.. Sensin kolaylaştıran.. Sana sığındım .. Senin rahmetinle ısınıyor yüreğim... (Uğur Koşar'ın Bana Allah Yeter kitabından bir dua )
 
Duanı beklerim
Rahatsızım
Kanamam oldu
İki gün hastane sonucu evindeyim
Ama risk devam ediyor
Rabb im cümlemize şifa versin inşaallah
 
Duanı beklerim
Rahatsızım
Kanamam oldu
İki gün hastane sonucu evindeyim
Ama risk devam ediyor
Rabb im cümlemize şifa versin inşaallah
aaa çok geçmiş olsun canım benim Rabbim şifanı versin inşallah Ya Şafi ismiyle. şer gözükende hayır vardır canım benim Rabbim yar ve yardımcın olsun
 
aaa çok geçmiş olsun canım benim Rabbim şifanı versin inşallah Ya Şafi ismiyle. şer gözükende hayır vardır canım benim Rabbim yar ve yardımcın olsun
Amin amin. Can'ım
Hayır var biliyorum
Rabb im dertlilere deva hastalara şifa borçlulara ödeme kolaylığı versin inşaallah
 
8 Madde İle Susmanın Mükafatı
{total}<\/strong>shares<\/small>"}" style="box-sizing: border-box; -webkit-tap-highlight-color: transparent; -webkit-font-smoothing: subpixel-antialiased; text-align: center; display: inline-block; margin-right: 15px;">264SHARES

Share on TwitterShare on Facebook
ŞUBAT 5, 20160 LİKE 314


“(İnsan) hiçbir söz söylemez ki yanında (onu) gözetleyen, dediklerini zapteden (bir melek) hazır bulunmasın.”

(Kâf/18)

Allaha ve Ahiret Gününe inanıp , Suküt elbisesini giyen Salih/Saliha bir kul ;


1) Tehlikeden Kurtulur

Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurmuştur :

“Susan tehlikeden kurtulmuştur.”

(Tirmizi, Kıyame ; 50) (Ahmed , Müsned 2/159)


2) Hikmet Sahibi Olur


“Susmak hükümdür (hikmettir), ancak yapan pek azdır.”

(Deylemi , Firdevü’l Ahbar / 3667) ( Beyhaki , Şuabü’l İman /5027 )



“Bir mümini çoğunlula süküt eder ve vakarlı görürseniz ona yaklaşın çünkü ona hikmet verilmiştir.”

(İbn Mace, Zühd,1) ( Beyhaki Şuabü’l İman / 10524 )

3) Cehenneme Sebebiyet Veren En Mühim Konudan Emin Olur


Ashabtan rıdvanallahu teala aleyhim ecmain bir Sahabe radıyallahu anh Efendimize sallallahu aleyhi ve selem :

‘’İnsanları en fazla cehenneme sokan şey nedir ?’’ diye sorduğunda cevaben Efendimiz sallallahu aleyhi ve selem :

“İçi boş olan iki şey , ağız ve tenasül uzvudur.”

buyurmuştur .
(Ağızdan kasıt mide ve dildir.)
(Buhari Edebü’l Müfred / 289 ) (Tirmizi , Birr / 62) (İbn Mace Zühd / 29 )

4) İmanı Muhafaza Eder


Hazreti Enes Bin Malik radıyallahu anh rivayetine göre Efendimiz sallallahu aleyhi ve selem : şöyle buyurmuştur :

“Kulun kalbi doğru olmadıkça imanı düzgün olmaz dili doğru olmadıkça da kalbi doğru olmaz (…)”

(Ahmed Müsned 3/198 ) (Süyüti Camiu’s Sagir / 9964)

5) Ayıpları Örtülür


İbn Ömer radıyallahu anh anlatır . Rasulullah sallallahu aleyhi ve selem buyurdu ki :

“Dilini kötülüklerden alıkoyanın Allah ayıbını örter (…)”

(Süyüti Camiu’s Sagir / 8998 )


6) Selamette ve Kârda Olur


Rasulullah sallallahu aleyhi ve selem buyurdu ki :

“İnsanlar 3 sınıftır : Kârlı olanlar , selâmette olanlar ve günahkârlardır .
Kârlı olanlar Allahı zikredenlerdir .
Selâmette olanlar suküt edenlerdir ve günah ârlar ise batıl ve boş işlere dalanlardır.”

(Taberani El Mü’cemül Kebir 17/303)


7) Diğer Azaları Muhafaza Eder


Rasulullah sallallahu aleyhi ve selem buyurdu ki:

“Ademoğlu sabaha çıktığı vakit, bütün uzuvları dile derler ki: Bizim hukukumuzu korumak hususunda Allah’tan kork! Biz sana tâbiyiz, bizim doğruluğumuz sana bağlıdır. Eğer sen dosdoğru olursan, biz de doğru oluruz, doğruyu buluruz. Şayet sen eğrilirsen, biz de öyle oluruz.”

(Tirmizi zühd 60 ) (ahmed müsned 3/95)



8) Bazı kötü akıbetlerden Allah’ın izni ile emin olur ki birkaçı şunlardır :


“Ademoğlunun, emr-i bi’lma’ruf veya nehy-i ani’lmünker veya Allah Teala zikir hariç bütün sözleri lehine değil, aleyhinedir.”

[Tirmizî, Zühd 63, (2414).]

“Kul (bazan), Allah’ın rızasına uygun olan bir kelamı, ehemmiyet vermeksizin sarfeder de Allah onun sebebiyle cennetteki derecesini yükseltir.
Yine kul (bazan) Allah’ın hoşnutsuzluğuna sebep olan bir kelimeyi ehemmiyet vermeksizin sarfeder de Allah, o sebeple onu cehennemde yetmiş yıllık aşağıya atar.”

[Buharî, Rikak 23; Müslim, Zühd 49, (2988); Muvatta, 4, (985); Tirmizî, Zühd 10, (2315).]

“Allah’ın zikri dışında kelamı çok yapmayın. Zira, Allah’ın zikri dışında çok kelam, kalbe kasvet (katılık) verir. Şunu bilin ki, insanların Allah’a en uzak olanı kalbi katı olanlardır.”

[Tirmizî, Zühd 62, (2413).]

Paylaşmak Sünnettir:
 
Verimli Çalışmanın 5 Özelliği
{total}<\/strong>shares<\/small>"}" style="box-sizing: border-box; -webkit-tap-highlight-color: transparent; -webkit-font-smoothing: subpixel-antialiased; text-align: center; display: inline-block; margin-right: 15px;">671SHARES

Share on TwitterShare on Facebook
ŞUBAT 3, 20161 LİKE 863


Pek çok insan kitap okur ama okuduklarını hatırlamaları gerektiğinde bunda zorlanırlar. Siz de onlardan mısınız? İlim öğretilen derslere katılıyor, dininizi öğrenmek için heves gösteriyor fakat öğrendiklerinizi muhafaza edemiyor musunuz? Dersi dinlerken “bunu unutmama imkan yok, o yüzden yazmasam da olur” dediğiniz şeyin haftasına tek bir cümlesini bile hatırlamıyor musunuz?
Bir derse/sohbete katılacağınız veya kitap okuyacağınız zaman, hatta mp3 çalarınızdan İslamî bir konuşma dinleme öncesinde uygulayabileceğiniz bazı faydalı tutumlar vardır. İşte bunlardan bazıları:

1- İhlas




Kendinize “Bunu neden öğreniyorum veya bu kitabı neden okuyorum” diye sorun. “İnsanlar beni bilgili bilsin diye mi? Tartışmalarda baskın geleyim diye mi? Dikkatleri üzerimde toplamak için mi?” Bunlardan birisi size uyuyorsa, işte bu, o çalışmadan hiçbir fayda alamayacağınız durumdur.

İbn Mesud diyor ki, “İlim, rivayet ezberi değildir. O bir nurdur, Allah tarafından kalbe yerleştirilir.”

“Kulları içinden ancak alimler, Allah’tan (gereğince) korkar.” [Fatır 35/28]

Sufyan-ı Sevri diyor ki: “İlmin fazileti ancak kişinin takvasını, Allah’a saygı ve itaatini artırmasıyladır.”

2- Niyet




Kişinin dikkate alması gereken ilk şey, öğrenmeye niyet ettiğiniz bilginin bir tür ibadet olduğudur. Yani Allah -subhanehu ve teala- ile sizin aranızdaki özel bir kulluk eylemidir.

Yine Sufyan-ı Sevri buyuruyor: “Hiçbir şeyi kendi niyetimden daha zor bulmadım.”

Amellerinize, açıktan ve gizlice yaptığınız ibadetlerinize bakınız. Açıktan yaptıklarınız gizliden daha mı fazla? Onlardan, gizliye göre daha mı çok hoşnut oluyorsunuz? Eğer böyleyse, niyetinize derinlemesine bakmanız gerekir. Amellerinizi kim için yapıyorsunuz; başkaları için mi, Allah -subhanehu ve teala- için mi?

3- Takva




Rabbini hatırlayanla hatırlamayan, yaşayanla ölü gibidir.

İlim talebesi, çalışmasına Allah’ın adıyla başlamalı ve Allah’ın -subhanehu ve teala- onu daima gördüğünün farkında olmalıdır. Bu, çalışmalarına bereket de getirecektir inşaAllah.

“Kim ilim yolunda başarılı olmaya niyet etmişken haddinden fazla yeme-içme ve uyumakta ısrar ederse, imkansıza niyet etmiş demektir.” [‘İlim Talabesinin Adabı’ kitabından]

4- Sükûnet




Bazen okuyup öğrenmiş, belli bir konuda bilgilenmiş olunca dilimiz gevşer ve dinlemekten ziyade konuşmayı severiz.

“Allah’a ve ahiret gününe inanan ya hayır söylesin ya da sussun.” [Buhari]

İmam Şafi diyor ki, “Bir şey söylemek istiyorsan önce düşün; eğer zarar gelmeyeceğine hükmedersen söyle. Sözlerin zarara sebep olacaksa sus.”

Hz.Lokman’a sormuşlar: “Nasıl böyle hikmet sahibi oldun?” Cevaplamış: “İhtiyacım olmayanı arzu etmem, beni ilgilendirmeyen şey hakkında konuşmam.” [‘İlim Talabesinin Adabı’ kitabından]

5- Tevazu




Takınmamız gereken bir diğer tutum, eğitmenlerimize, hocalarımıza karşı saygılı olmak ve her zaman bizden daha bilgili kimselerin olduğunu bilmektir.

İmam Şafi diyor ki, ”Malik’e -Allah ondan razı olsun- saygımdan, sesten rahatsız olmasın diye onun yanında kitabımın sayfalarını yavaşça ve sessizce çevirirdim.”

İbn Abbas: “Talebe olarak alçakgönüllü oldum ki hoca olarak itibar gördüm.”

Netice:
Kişi ilim öğrendiğinde, bu onu tevazu sahibi yapmalıdır. Eğer kötü ameller işleyen bilgili insanlar görüyorum diyorsanız, gördüğünüz şey dilleriyle söylenip, yeri gelince kalpleriyle inkar ettikleri konuşmalardan ibarettir. Elbette ki bu durumda hayatlarına nüfuz etmiş samimi ilimlerinden söz edemeyiz.
Verimli olabilmemiz için edebi öğrenmeli, edeple ilmi beraberce öğrenmeliyiz.
Abdullah ibn Mubarek diyor ki, “30 yılımı edep öğrenmeyle, 20 yılımı ilim öğrenmeyle geçirdim.”
Bir sonraki çalışmamıza başlarken emeğimizin verimliliğini artırmak için bakalım bu 5 basit tutumu takınabilecek miyiz?

Paylaşmak Sünnettir:
 
8 Madde İle Susmanın Mükafatı
{total}<\/strong>shares<\/small>"}" style="box-sizing: border-box; -webkit-tap-highlight-color: transparent; -webkit-font-smoothing: subpixel-antialiased; text-align: center; display: inline-block; margin-right: 15px;">819SHARES

Share on TwitterShare on Facebook
ŞUBAT 5, 20160 LİKE 728


“(İnsan) hiçbir söz söylemez ki yanında (onu) gözetleyen, dediklerini zapteden (bir melek) hazır bulunmasın.”

(Kâf/18)

Allaha ve Ahiret Gününe inanıp , Suküt elbisesini giyen Salih/Saliha bir kul ;

1) Tehlikeden Kurtulur

Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurmuştur :

“Susan tehlikeden kurtulmuştur.”

(Tirmizi, Kıyame ; 50) (Ahmed , Müsned 2/159)

2) Hikmet Sahibi Olur


“Susmak hükümdür (hikmettir), ancak yapan pek azdır.”

(Deylemi , Firdevü’l Ahbar / 3667) ( Beyhaki , Şuabü’l İman /5027 )

“Bir mümini çoğunlula süküt eder ve vakarlı görürseniz ona yaklaşın çünkü ona hikmet verilmiştir.”

(İbn Mace, Zühd,1) ( Beyhaki Şuabü’l İman / 10524 )[/list_item]

3) Cehenneme Sebebiyet Veren En Mühim Konudan Emin Olur


Ashabtan rıdvanallahu teala aleyhim ecmain bir Sahabe radıyallahu anh Efendimize sallallahu aleyhi ve selem :

‘’İnsanları en fazla cehenneme sokan şey nedir ?’’ diye sorduğunda cevaben Efendimiz sallallahu aleyhi ve selem :

“İçi boş olan iki şey , ağız ve tenasül uzvudur.”

buyurmuştur .
(Ağızdan kasıt mide ve dildir.)
(Buhari Edebü’l Müfred / 289 ) (Tirmizi , Birr / 62) (İbn Mace Zühd / 29 )

4) İmanı Muhafaza Eder


Hazreti Enes Bin Malik radıyallahu anh rivayetine göre Efendimiz sallallahu aleyhi ve selem : şöyle buyurmuştur :

“Kulun kalbi doğru olmadıkça imanı düzgün olmaz dili doğru olmadıkça da kalbi doğru olmaz (…)”

(Ahmed Müsned 3/198 ) (Süyüti Camiu’s Sagir / 9964)

5) Ayıpları Örtülür


İbn Ömer radıyallahu anh anlatır . Rasulullah sallallahu aleyhi ve selem buyurdu ki :

“Dilini kötülüklerden alıkoyanın Allah ayıbını örter (…)”

(Süyüti Camiu’s Sagir / 8998 )


6) Selamette ve Kârda Olur


Rasulullah sallallahu aleyhi ve selem buyurdu ki :

“İnsanlar 3 sınıftır : Kârlı olanlar , selâmette olanlar ve günahkârlardır .
Kârlı olanlar Allahı zikredenlerdir .
Selâmette olanlar suküt edenlerdir ve günah ârlar ise batıl ve boş işlere dalanlardır.”

(Taberani El Mü’cemül Kebir 17/303)


7) Diğer Azaları Muhafaza Eder


Rasulullah sallallahu aleyhi ve selem buyurdu ki:

“Ademoğlu sabaha çıktığı vakit, bütün uzuvları dile derler ki: Bizim hukukumuzu korumak hususunda Allah’tan kork! Biz sana tâbiyiz, bizim doğruluğumuz sana bağlıdır. Eğer sen dosdoğru olursan, biz de doğru oluruz, doğruyu buluruz. Şayet sen eğrilirsen, biz de öyle oluruz.”

(Tirmizi zühd 60 ) (ahmed müsned 3/95)



8) Bazı kötü akıbetlerden Allah’ın izni ile emin olur ki birkaçı şunlardır :


“Ademoğlunun, emr-i bi’lma’ruf veya nehy-i ani’lmünker veya Allah Teala zikir hariç bütün sözleri lehine değil, aleyhinedir.”

[Tirmizî, Zühd 63, (2414).]

“Kul (bazan), Allah’ın rızasına uygun olan bir kelamı, ehemmiyet vermeksizin sarfeder de Allah onun sebebiyle cennetteki derecesini yükseltir.
Yine kul (bazan) Allah’ın hoşnutsuzluğuna sebep olan bir kelimeyi ehemmiyet vermeksizin sarfeder de Allah, o sebeple onu cehennemde yetmiş yıllık aşağıya atar.”

[Buharî, Rikak 23; Müslim, Zühd 49, (2988); Muvatta, 4, (985); Tirmizî, Zühd 10, (2315).]

“Allah’ın zikri dışında kelamı çok yapmayın. Zira, Allah’ın zikri dışında çok kelam, kalbe kasvet (katılık) verir. Şunu bilin ki, insanların Allah’a en uzak olanı kalbi katı olanlardır.”

[Tirmizî, Zühd 62, (2413)]

Paylaşmak Sünnettir:
 
İtalyan Devleti’ne karşı savaştınız mı ?
Ömer: Evet
- İnsanları İtalyan Devleti’ne karşı savaşmaya teşvik ettiniz mi ?
Ömer: Evet
- İtalya’ya karşı kaç yıl savaştınız ?
Ömer: Yaklaşık 20 yıl
- Yaptıklarından dolayı pişman mısınız ?
Ömer: Hayır
- İdam edileceğinizi biliyor musunuz ?
Ömer: Evet
- Hakim şaşırdı:
- Sizin gibi birisi için böyle bir son, çok üzücü.
Bunu duyan Ömer Muhtar şöyle dedi:
- Tam tersi ! Bu, hayatımın sonu için en güzel yol.
- Hakim daha sonra, mücahidlere cihadı durdurmalarını emreden bir emirname yazması halinde O’nu beraat ettirmek ve ülke dışına sürgüne göndermek istedi.
Bunun üzerine Ömer Muhtar, o meşhur sözlerini söyledi:
“Her namazda Allah’tan başka ilah olmadığına, Muhammed(s.a.v)’in de O’nun resulü olduğuna şehadet eden parmaklarım, asla yanlış bir şey yazamaz! Bizler teslim olamayız. Ya kazanırız ya da ölürüz !”
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…