dini paylaşım alanı

"Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah’tan yardım dileyin. Şüphe yok ki, Allah sabredenlerle beraberdir."(Bakara, 2/153)

Sabır, insanı ruhen olgunlaştırır, geliştirir ve güçlendirir. Namaz ise, Allah’a kulluğun, teslimiyetin ve nimetlere şükrün en yüksek ifade biçimi ve aktif, düzenli bir hayatın göstergesidir. Âyette zorluklar karşısında insanı hem ruhen hem de dış hayatta güçlü kılacak iki temel ögeden yararlanmamız tavsiye edilmektedir.

bende dün doktordaydım dişime dolgu yaptırdım çok şükür iyiyim canım
Rabbim şifanı versin dün tam dişçinin koltuğuna uzandım aklıma sen geldin Allahım nolur bebeğini sağ salim kucağına alıp büyütmesini nasip et dedim bian içimden öyle geçti :)

ALLAH ım raız olsun
duana dahil olabilmek ne büyük şeref
ne güzelsin
maşaallah sana
RABB im senden razı olsun inşaallah :)

ben de bugün oturur konuma geldim çok şükür de çalışıyorum azcık aaştırma yapıyorum :)

buradan da yazacağım inşaallah :)

inşallah canım benim :) Rabbim yar ve yardımcın olsun

''Allah iman edip de salih amel işleyenleri bağışlar.Fazlından olanlara daha fazlasını verir''

ŞURA26

"Onurlu olmak isteyeni Allah onurlu kılar. Kimseye muhtaç olmak istemeyeni Allah(c.c.) o ihtiyactan kurtarır."

| Hadis-i Şerif, Buhari, Zekat, 18

Duanı beklerim
Rahatsızım
Kanamam oldu
İki gün hastane sonucu evindeyim
Ama risk devam ediyor
Rabb im cümlemize şifa versin inşaallah
Allah'ım hayırlısıyla sağlıkla yavrunu sana seni ona bağışlasın inşallah,feraha sağlıkla kucağına alacağın günlere ulaşırsınız

Allah'ım hayırlısıyla sağlıkla yavrunu sana seni ona bağışlasın inşallah,feraha sağlıkla kucağına alacağın günlere ulaşırsınız

amin amin cümlemizin evladını ana babasına bağışlasın Rabb im..
youndan ayırmasın..
sağlıklı huzurlu ibadetli ömürlerimiz olsun inşaallah...

Müminun Suresinin Öz Eleştiri Yapmamıza Vesile Olacak 8 Ayeti
{total}<\/strong>shares<\/small>"}" style="box-sizing: border-box; -webkit-tap-highlight-color: transparent; -webkit-font-smoothing: subpixel-antialiased; text-align: center; display: inline-block; margin-right: 15px;">299SHARES

Share on TwitterShare on Facebook
ŞUBAT 9, 20161 LİKE 324
1. 'Mü'minler gerçekten kurtuluşa ermişlerdir. Onlar ki, namazlarında derin saygı içindedirler.'(Müminun Suresi 1-2)

İnandım diyen bir Müslüman’ın en temel vazifelerinden biridir günde beş vakit namaz kılmak zira namaz dinin direğidir bunu hepimiz biliriz lakin ayette ince bir ayrıntı var. Müminler sadece namaz kılanlar şeklinde geçmiyor ayette “namazlarında derin saygı “ ibaresi kullanılmış zira bir hikmeti olsa gerek. Biliyoruz ki namazın da kendi içinde bir takım kuralları, farzları var ve huşu içinde yapılması gereken en temel ibadetimiz. Rabbimize olan itaatimizi, saygımızı sunduğumuz, miracı yaşadığımız o eşssiz ibadet.. Acaba bizler bu kadrini bilebiliyor muyuz bu eşsiz armağanın.. Ne kadar hassasız ona karşı Rabbimize karşı? Ne kadar dikkat ediyoruz, önemsiyoruz onu? Kıldığımız kalbimizin gıdası, ruhumuzun şifası o namaz bizden razı mı ?

2. 'Onlar ki faydasız işlerden ve boş sözlerden yüz çevirirler.'(Müminun Suresi/3)

Ahir zaman ümmeti olarak gerçekten çok yoğunuz hepimiz rızkımızın peşinden oradan oraya, şuradan buraya derken koşturup duruyoruz . Lakin bir yirmi dört saatimizi gözümüzün önünden geçirelim, hakikaten yaptığımız işler bizim için hayati derecede lüzumlu mu yoksa onların biz mi lüzumlu hale getiriyoruz? Bize verilen zaman nimetinin hakkını verebiliyor muyuz? Yoksa onu olmayacak işlerle heba mı ediyoruz? Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur; “İki nimet vardır ki insanların çoğu bunlar hususunda aldanmıştır, kıymetini takdir edip onları değerlendirmekten mahrumdur. Bu iki önemli nimet; sağlık ve boş vakittir.” (Buhari, Rikak, 1, 60)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…