dini paylaşım alanı

SEVGİLİ arkadaşlarım..
okuduğum kitaplardan makalelerden paylşımlarımı yapıyorum..umarım sizlere bizlere faydam oluyordur...
sizlerde arkadaşlarınıza topiğimizi önerebilirseniz..halkamız giderek büyür...

Ya Hakk'a ;Kur'an 'a,Peygambere ve kalbi selim-e teslim olur itaat ederiz ya da nefis emmareye ,egoya ve iblise teslim oluruz.birinci durumda fevz ü felaha erer,kurtuluruz ;ikinci durumda felakete ve hüsrana uğrar,mahv ve perişan oluruz...'''
#ilimirfan

Yaradan'ı hangi kelimelerle tanımladığımız, kendimizi nasıl gördüğümüze ayna tutar.
Şayet Allah dendi mi öncelikle korkulacak, utanılacak bir varlık geliyorsa aklına, demek ki sende korku ve utanç içindesin çoğunlukla...Yok eğer Allah dendi mi evvela aşk, merhamet ve şefkat anlıyorsan, sende de bu vasıflardan bolca mevcut demektir...
#şemsin40altınkuralı

Ey müslüman, edep nedir diye arar sorarsan bil ki edep, ancak her edepsizin edepsizliğine sabır ve tahammül etmektir.

Kimin kalbinde kapı açılırsa gönül göğünde yüzlerce güneş görür.

Allah, yardım etmek dilerse bize yalvarmak ve münacatta bulunmak meylini verir.
#mevlana

Kâinatta en yüksek hakikat imandır, imandan sonra ise namazdır.

Dünyanın lezzetleri zehirli bala benzer lezzeti nispetinde elemi de vardır.

Her şeyi maddede arayanların akılları gözlerindedir. Göz ise maneviyatta kördür.

Ahiret gibi dünya saadeti dahi ibadette ve Allah’a asker olmaktadır.

#bediüzzamansaidnursi

Rahmeti sonsuz, merhameti sınırsız Allah’ın adıyla
De ki: “İster ‘Allah’ diye dua edin, ister ‘Rahmân’ diye; hangisi ile dua etseniz, nihayet en güzel isimler O’nundur.” Namazda sesini pek yükseltme, pek de (duyamayacak kadar) kısma, bu ikisinin arasında bir yol tut.
(17/İsrâ,110)

22insanın uzaklaşmasına sebep olan en temel neden benliğidir bizzat kendini var bilmesidir yani kendini Allah tan ayrı ve bağımsız bir varlık zannetmesidir''

#ilimirfan

kişi mülkü olarakalgıladığı her şeyin kendisine ait bir mülk değil emanet olduğunu idrak edip bu emaneti sahibine vermekle yakınlığı tekrar yaşamış olur...''

#ilimirfan

canım bence sen listeyi hazırla yavaş yaşa kızlar gelir eklersin nickleri

herkese huzur dolu günler diliyorum günaydınnnnn

Bende katılmak isterimm :)

KIZCELERİ NERELERDEİSN NELER YAPARSINIZ...

sayfamızı aktifleştirelim...
paylaşımlarımızın zincirleri artsın...
hepimizin hayrı hepimize ulaşsın ve sevaplarımız faydalarımız artsın...inşaallah...=)

safransarıcım :) memurum ben..eşimde farklı şehirde çalışıyor..ben gidip geliyorum onun yanına arada sırada:)
Ne güzel canim.
Bende KPSS inşallah kasim a, olmadi hazirana atanacagim inşallah. Benim esim de memur doğum görevindeyiz.
Siz neden ayrisiniz ?

Ne güzel canim.
Bende KPSS inşallah kasim a, olmadi hazirana atanacagim inşallah. Benim esim de memur doğum görevindeyiz.
Siz neden ayrisiniz ?

kuzum benim eşimde bakanlıkta..ben de başka şehirdeyim..en az 5-6 ay ayrıyız..bakalım dört gözle çekiyorum o günleri..beraber aynı evde olcağımız günleri..inşaallah..
sen de hayırlarla tanırsın inşallah işin seni mutlu eder..

Gecenin en koyu vaktinden selamlarimi sunuyorum dostlarim...
Aksam uzeri erken uyudugmdan gece uykum kacti ve de ben de bu guzel anlari degerlendirmek adina Kur an imi okudum namazimi kildim...
* Rabb im cumlemizin ibadetlerimizi kabul eylesin insaallah

Duzenli olarak aktif olan bi kiste olusturalim...her ay birimiz icin hatim yapalim...katilmak isteyen ozelden mesaj atip isim yazdirsin lutfen...
Kendimizden gectigimJ maneviyata zaman ayiramadmiz su ahir gunlerde birbirimize destek olalim ey dostlar.
Kur animizi okuyup hatim edelim...

Listeye katilmak isteyenler lutfen mesaj atin...kura ile çekiliş yapıcam. .kim hangi cuzu okuyacak...hangi ay onun icin okunacak...

Umarim katilim olur da su fani dunyada maneviyat baharitindan serperiz su tatsiz dunyaya....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…