dini paylaşım alanı

Sahihuban canım ellerine yüreğine sağlık harika olmuş

ben bir şey merak ediyorum
ajandalarınızın ilk sayfaları nasıl
yani ne yazarak başladınız
aklımda bir kaç fikir var benimde ama karar veremedim

Çocuk ve Dua zeynep’in Parolası

Zeynep’le annesi, o içinde her şey olan kitabı, yani Kur’an’ı okumaya başladılar. Önce annesinin ağzından bir fısıltı duyar gibi oldu Zeynep. “Efendim?” dedi. Kendisine bir şey söylendiğini sanmıştı. “Besmele çektim.” dedi annesi. “Bismillahirrahmanirrahim”. Zeynep şimdi daha iyi duymuştu. “Dedem beni kucağına alırken de aynı şeyi söylemişti.” dedi. Annesi gülümsedi. “Çünkü her işin başı ‘Bismillah’tır. Her işe başlarken ‘Bismillahirrahmanirrahim’ deriz. Kur’an okumaya başlarken de, yemek yapmaya başlarken de...” Zeynepcik sormadan edemedi. “Neden bismillah diyoruz ki? Sebebini tam anlayamadım.” Annesi gözlerinin içine baktı Zeynep’in. Bu bakış çok hoşuna giderdi. Annesinin gözlerinin içinde kendisini görebiliyordu.

Annesi anlatmaya başladı. “Hani, hatırlar mısın, bir masalda, açıl susam açıl! deyince açılan bir kapı vardı. Kapı bu sözü söylemeden açılmıyordu.” Zeynep başını salladı. Annesinin gözlerinin içindeki Zeynep de salladı başını. “Biz bu söze ‘parola’ diyoruz. Dün seyrettiğimiz filmde de vardı, hatırlasana. Kapıya bir yabancı gelirse, parolayı soruyorlardı. Bilemezse içeri almıyorlardı. Parolayı bilmeyen dışarda kalıyor, yabancı ve düşman sayılıyor. Ama parolayı söyleyince, herkes dost olduğunu anlıyor ve sana öyle davranıyor.” Zeynep bütün bunların “Bismillahirrahmanirrahim”le ilgisini merak ediyordu. Gözlerini annesinin gözlerinden ayırmadan öylece durdu. Dudakları aralanmıştı meraktan. “Bismillah da onun gibi bir parola işte!” dedi annesi. “Bir işi yapmaya başlayınca, varlıklar âleminin kapısını aralarsın. Onların seni tanımasını, sana destek olmasını umarsın. O zaman bir işe başlar başlamaz, kendini tanıtman gerek: Onları ve seni yaratan Allah adına burada olduğunu söylemelisin. İşte ‘Bismillah’ diyerek, Allah’ın adıyla iş yaptığını hatırlatırsın, O’nun kulu olduğunu hatırlarsın, O’nun izniyle hareket ettiğini söylemiş olursun. Yani, bu âlemin parolasını fısıldamış olursun. Eğer parolayı söylemezsen, yabancı ve düşman sanılırsın. Bir bahçeye izinsiz girmek gibi bir şey bu! O zaman sana kapılar açılmaz, işlerin kolaylaşmaz. Parolayı söylersen kapılar açılır, yabancılık çekmezsin, hiçbir şey de sana yabancı ve düşmanmış gibi gözükmez.“ İşte biz de ‘Bismillah’ diyerek başlıyoruz okumaya; ta ki Rabbimizin söyledikleri bize açılsın ve ne sorumuz varsa cevaplansın.” Zeynep, Şimdi ‘Bismillah’ deyince Kur’an’ın kapağı kendiliğinden mi açılacak?” diye sordu. Annesi bu masumca soruya tebessümle karşılık verdi. Biraz gülüştüler. “Aslında, evet,” dedi annesi, “biz Allah adına açacağız Kur’an’ı ve o da bize sırlarını açacak, sorularımızı cevaplayacak.” “Hadi var mısın?” dedi annesi. Elinden tuttu Zeynep’in. Kur’an’ın ilk kapağını Zeynep’in minik elleri kaldırdı. Ama önce parolayı söyledi: “Bismillah!”

Semine Demirci

Hayırlı sabahlar hanımlar
Bereketli ve bol dualı haftasonu diliyorum :)

canım çektiğin fotoyu kırparsan aynı hatayı almazsın
istersen bana mail at ben kırpayım
inşallah canım ben başlık atmadım defterin başına :) o zaman ben sana mail atayım benim yerime sen paylaş olur mu beceriksizliğim üstümde olmadı :)

inşallah canım ben başlık atmadım defterin başına :) o zaman ben sana mail atayım benim yerime sen paylaş olur mu beceriksizliğim üstümde olmadı :)

estağfrullah canım telefondan ayarlamak zor oluyor ben hallederim canımmm :)

bugün neler çektin dua ve esma olarak dün maşallahın vardı

bugün sadece tevhid okuyabildim
uyuya kalmışım çünkü işe nasıl geldiğimi bilmiyorum
şimdi hafta sonu esmalarını okuyorum

şükürki 1de çıkıcam eve giderken yine tevhid okurum
eve gidince abdestimi alırıp (mazeretim bitiyor)
bunları okurum dye düşünüyorum inşallah,

33 ayetel kürsi, ihlas, fatiha,
100 Allahuekber, Subhanallah, Elhamdulillah, Estağfrullah el azim
100 La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim
Salavatı şerife

sonra temizlik yapmam lazım
işim bitince hatimden 3.cüzümü okurum inşallah
akşam yatmadan da esmalarımı okurum inşallah

pazarda yine 33leri 100 leri okurum tevhide devam ederm inşallah

Ey Müslüman Genç!

Sana söylüyorum, evet evet sana, başkasına değil sana sesleniyorum. Teknolojinin makro düzeyde olduğu bu çağda, telefonun, televizyon ve internetin oluşturmuş olduğu şu sanal dünyadan sıyrıl ve kendi dünyana bir an dahi olsa dönüver. Başını iki elinin arasına koy, ne hal üzerinde olduğunu bir düşün. Giydiğin kıyafet, özendiğin kişi ve kişiler, saç modelin, dinlediğin müzik inandığın değerler ile ne kadar örtüşüyor?
Müsaden varsa, Sana bir iki sorum olacak.

Peygamber a.s`ı bir futbolcuyu tanıdığın kadar tanırmısın?
Tuttuğun takımın yenilmesine üzüldüğün kadar, kaçırdığın namazlara da üzülürmüsün? Elinde düşüremediğin ve mesaj yazmak için bir makine gibi çalışan şu ellerin, sırf senin kurtuluşun için indirilen Kuran-a dokundu mu?
Tv ve bilgisayara bakmaktan yorulan ve sahte aşklar için yaşaran şu gözlerin, kendi günahların için ağladı mı?
Biliyorum; bu tarz soruları şimdiye kadar kimse sana sormamıştı. Zaten hayatlarımız pek çok cevapsız sorular ile dolu.

Ben birkaç tane sormuşum çok mu?
İçini karartmak istemem ama ölüm denen bir gerçeğin, senin bütün hayal ve programlarını ikiye bölüp, seni bu fani dünyadan alıp götüreceğini ve amellerin ile yalnız kalacağını biliyor muydun?
Güvendiğin bu enerji dolu bedeninin, bir yaprak misali yavaş yavaş solacağından haberdarmısın?
Biraz keyfin kaçtı biliyorum, ‘bu yazıda nerden çıktı karşıma` diye kendi kendine söylendiğini duyar gibiyim.
Olsun; belki de sende bu kıvılcımı gören Rabbin, bu yazıyı karşına çıkartarak, senin bazı gerçekleri görmeni istiyordur.
Her neyse,nerde kalmıştık? Ha gençliğin enerjik oluşundan.
Evet, sana verilen bu enerji ve hareketliliğin hesabını, onu sana bahşeden Rabbime vereceksin.
Buda nerden çıktı? Diyeceksin..
Başkasına nerde harcayacağının imtihanı olarak mal veren Allah, sağlam vücut ve parlak zekâyı hangi yollarda yıpratacağımız konusunda da bizi imtihan etmekte.
Sana emanet olarak verilen bu uzuvlarının da senden şikâyetçi olup, yaptıklarına şahitlik yapacaklarını unutma.
Sana güven kaynağı olan anne, baba, eş ve kardeşlerinin seni yalnız bırakacaklarını, tek başına çaresiz kalacağını unutma.
Sende, bir zamanlar alay ettiğin bu yaşlı kimseler gibi olacağını, yani yardıma muhtaç bir hale gireceğini unutma.

Zeyd b. Sabit r.a diye bir sahabeyi duydun mu?
O da senin gibi genç, enerjik ve zekâlı biri idi.
Ama Zeyd, kendisine bir imtihan olarak verilen bu özelliklerini, Rabbi yoluna harcayarak, dünyadaki imtihanını kazananlardan sadece biri.
Daha on üçünde bedir savaşına katılmaktan mahrum olan, ama boş durmayıp Allah yolunda çalışıp çırpınan bu sahabeyi gören Rabbi, sonunda onu gökten gelen vahye şahit yaparak vahiy kâtipliğine getirecektir.
Musabı, Hanzalayı, Erkamı, , Bilal`rıdvanüllahi ecmein in genç yaşlarında nasıl bir hayat yaşadıklarını, araştır.
Çık şu yalan dünyandan.
Sirkelen.
Bir Müslüman genç olama iftiharını, yaşayarak ispat et.
Yarının, Said`i, Cafer` r.a i olacağını hedefine yerleştir.
Sadece Rabbim adına yaşa ve sadece onun adına ruhunu teslim et

Şerife Şevval Kardelen.

maşallah sana Allah daha arttırsın yaptığın ibadetlerin sayısını canım benim :)
eve gidince hazır abdest almışken öğlen namazına da niyetlen ve kıl inşallah
işte kılamasanda evdeyken kılmaya çalış bakarsın 5 vakit kılmaya başlarsın .
İnşallah bugün evdeyken namazlarını kılabilirsin canım

YE gibi yumulduk ELİF gibi başladığımız hayata

Elif gibi dosdoğru olunmalı hayatta…
Be gibi tek nokta üzerinde durabilecek kadar dengeli olunmalı…
Te gibi olmalı, veda hutbesinde emanet bırakılan iki şeyi (kuran ve sünnet) sürekli başının üzerinde taşımalı insan…
Se gibi az konuşup 3 dinlemeli toplumda…
Cim gibi çocukça bakmalı hayata, ama cim kadarda çok iş yapmalı…
Ha gibi gönlü geniş dostlar edinmeli insan,
Hı kadar ağlamaklı olduğunda yardımcı olabilecek…
Dal gibi boynunu bükse de hayat,
Zel gibi şapkasını takmayı bilmeli zorluklara karşı…
Rı kadar rahat olsa da insan bu dünyada,
Ze ’nin noktası gibi başında dolanan bir sineğin olduğunu mutlaka bilmeli…
Sin midir sanki bu dünyada noktasız pulsuz tek garip…
Şın gibi pulları vermeli getirip…
Sad kadar şişse de karnın,
Dat gibi hayata bir göz kırp…
Tı gibi bir yelkenlidir hayat,
Zı kadar yükü olan…
Ayn gibi göğe çevir yüzünü…
Ğayn ’ın noktası kadar şüphe olmasın kalbinde…
Fe eyne tezhebuun… (kaçış nereye)
Gaf gibi iki gözünü aç…
Kef kadar karizmatik ol…
Lam gibi tutunacak bir dal ol gariplere…
Mim ’lenmiş olsan da yılma yıkılma…
Nun kadar suskun…
Vav kadar edepli ol…
He gibi haykır içinden geçenleri…
Lamelif gibi ellerini O (c.c)’na aç…
Ya Rabbi rahmet ve mağfiret kapılarını bize aç…

Şerife Şevval Kardelen

inan bende çok istiyorum
eve gidince bismillah diyeyim başlayayım düşüncesindeydim
Rabbim kısmet ederse bugün başlarım inşaallah

inan bende çok istiyorum
eve gidince bismillah diyeyim başlayayım düşüncesindeydim
Rabbim kısmet ederse bugün başlarım inşaallah
demek ki kalp kalbe karşıymış canım inşallah kılarsın canım benim
inan o zaman daha huzurlu olacaksın

Allah razı olsun kuzu
Ben genelde bismillahirrahmanirrahim yazarım
O an aklımdan geçenleri
Dua gibi mesela
Amaç hedef gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…