dini paylaşım alanı

1- Kitap

Allah tarafından Hz.Muhammed(sallahu aleyhi ve sellem)’e vahiy ile 23 senede indirilen ve bize kadar tevatüren gelen nazmı celildir.(Acık bır delildir) Allahu Teala onun hiçbir harfinin kıyamete kadar degişmeyeceğini haber vermiştir. Allah’tan nasıl gelmişse Günümüze kadarda böylece gelmiştir. Hicbir harfı degişmemiş ve asla da değişmeyecektir.

”Muhakkak Kuranı biz indirdik ve muhakkak biz Onu muhafaza edeceğiz.”(Hicr 9)

2- Sünnet

Peygamber Efendimizin mübarek sözleri ve islemiş olduğu şeylerdır. Sünnet üç kısma ayrılır.

a)Kavli sunnnet; Peygamberimizin mübarek sözlerine denir. ‘Kuran’ı öğrenin ve öğretin. Namazı benim kıldığım gibi kılın. Allah yolunda cihat edin gibi sözleri

b)Fiili sünnet; Peygamberimizin yapmış olduğu işlere denir. Abdest alış şekli namaz kılış şekli, yemeğe başlarken ve bitirirken yaptığı fiiller, insanlara karşı davranışları

c)Takriri Sünnet; Peygamberimizin men etmediği şeylere denir.

3- İcma

Peygamberimizden sonra, ashabı ikramın ve devam eden asırlarda yetişen islam müctehitlerinin bir mesele hakkında ittifak etmelerine denir. Bütün ashabın ittifakla Hz.Ebubekir’i halife seçmesi gibi.

cnm hafta sonu günlük zikirlerim var
100 bismillahirrahmanirrahim
100 la ilahe illallah muhammedn resulallah
100 Allah
100 hu
100 estağfirullah el Azim
100 salavat
33 ayetel kürsi
33 ihlas
33 fatiha
hafta sonu sadece zikir çekebildim. çünkü evde kalamadım ama ben asıl herşeyden önce namazımı kılmak istyorum. iş yerinde abdest almak çok zor birde hamileyim ya çok tuvalete çıkıyorum. en azından eve gdınce kılsam çok iyi olcak o istek bi türlü gelmedi..
birde annem uzun zamandr kuran öğrenmek istyordu o bgun camiye başladı kızlar dua edermisiniz sabırla devam etsin öğrensin inşallah :)

4-Kıyas

İllet benzerliği sebebiyle ayet veya sünnetle sabit olan bir hadisenin hükmünü, hakkında ayet ve hadis bulunmayan diğer bir hadisede açığa çıkarmaktır. Yanı kıyasla yeni bir hüküm ispat edilmez, belki bilinmeyen bir hüküm, diğer hükümlere benzetilerek beyan edilir ve hükmü açıklanır.

Kaynak:Temel Dini Bilgiler / Ali Kara

öncelikle diline yüreğine saağlık

annene de başarılar diliyorum Allah tan ..ve de RABBİ YESSİR VELA TUASSİR RABBİ TEMMİM BİL HAYR okusun..
inşaallah sorun olmayacaktır..gülzece öğrenecektir..

sen de namazına başla en kısa zamanda..
iş yerinde abdest almak ; cidden zor..
ben de abdesthane yok alamıyorum bu yüzden de öğlenleri evime gidip abdest alıyorum..iş yerinde kılıyorum ..artık 1 gibi okununca...
velhasıl namaz farz olduğundan mutlaka yerine getirmeliyiz inşaallah ..
o istek gelir en kısa zamanda..
neyi nasıl kılabiliyorsan başlamak gerek..
sabahla başlarsın ikindi eve yetişir akşam yatsı derken bi bakmışsın Rabb im kapılar açmış kolaylıklar vermiş ve öğleyi de kılmanın bi yolu bulunmuş olur..

vazgeçmeyip üşenmeyip ertelemeyelim inşaallah hiç bir ibadetimizi

buraya da mutlaka yaz canımcım

doğru diyosun canım çok sağol. ozaman bende bgun başlıyorum evdeki namazlarımı kıılmaya canım. birde sbh namazını nasıl kılıyosunuz ben işe 8.30 da servise binip 9 da işe başlıyorum. 7.45 te kalkıyorum hemen gyınıp birseyler yiyip servise yetişiyorum. sbh namazına kalksam bidha uyuyamam nasıl kılıcam namazdan sonra bidaha uyumuyomusnuz akşam kaçta yatıyosunuz

ben akşamları 10-11 gibi uyuyorum..
sabah namazından sonra uyumuyorum 6 y a10 kala kalkıyorum ..namazdan sonra uyumuyorum..yemek hazırlık okuma vs kendi işlerimi hallediyorum sonraısnda kahvaltı ve hazırlanma ..iş 8 de başlıyor..
8 e 10 kala çıkıyorum yetişiyorum..çok şükür..

sen kaçta uyuyorsun _?
bi de ev durumun fertleri sorumlulukların vs nasıl _?

Sahihuban canım başlayamadık malesef dün kv nin evine gitmemiz gerekti (şuan memleketteler) orada epey oyalandık
eve geldim akşam yemeği toplu hatimden bir cüz esmalar derken akşam oldu canım ben 3.cüzü okurken eşimde gözüyle takip etti..

pembesu33 canım hayırlı haftalar diliyorum
ben dün ikindi namazı ile kılmaya başladım canım işyerinde kısa bir süre bende kılamıcam sanırım eve anca akşama yetişebiliyorum işle ev arası trafikten dolayı nerdeyse 2 saat sürüyor sabah akşam aynı sıkıntı

dün gece 12 gibi uyudum bu sabah 6 yktu uyandım namazımı eda ettim sure okudum uyumadım
ama bu akşam biraz daha erken uyumayı düşünüyorum

C cansu_tr
sen naıslsın kuzu neler yaptın
iyiyim çok şükür haftasonu 2 gün de duaya gittim komşumuzun c.tesiyi söylemiştim zaten Kuran okudum bol bol namazlarımı kıldım teşbihlerimi çektim genelde hep trt diyanet ve dolunay tvyi açtım ben teşbih çekerken onlar ilahi söyledi çok güzeldi dünkü gittiğim duada birazda meal okundu ve dua yapan kişi o da komşumuz resmen dua ederken ağlattı hepimizi o kadar içten etti ve kendi cümleleriyle kurdu ki saç tellerimden ayak parmağıma kadar tir tir titredim resmen sonra kapının önünde oturduk komşularla ( en küçükleri benim benden sonra en küçükleri 40 yaşında çaktırma :) ) dini sohbet yaptık herkes bildiği bir şeyler anlattı . Recep şaban ve ramazan ayında çekilen zikirler var ya onları yapalım diye konuşuldu sonra akşam oldu yattık kalktık buradayız

cnm ev durumu fertleri eşim ve ben ikimiziz sadece :) senin rutin çok güzel yaaa ben eğer miafir gelmemişse ben gitmemişsem 10- 11 gbi uyuyorum eşim sbhları kahvaltı etmez bende hazırlar iş yerime gtiririm :) bukadar

cnm bende başlıyım bugun namaza bende iş yerinde kılamıcam ama doğumdan sonra işe başladığımda kılarım göbeğim yüzünden abdest zor birde sık sık tuvalete ckıyorum tutamam abdestimi. canım ben 3 hafta sonra doğum iznine ayrılcam şimdilik kaçırdığım namazlar olabilir ama 3 hafta sonra tam anlamıyla kılarım inşallh.

cnm ev durumu fertleri eşim ve ben ikimiziz sadece :) senin rutin çok güzel yaaa ben eğer miafir gelmemişse ben gitmemişsem 10- 11 gbi uyuyorum eşim sbhları kahvaltı etmez bende hazırlar iş yerime gtiririm :) bukadar

sorumluluk henüz yok yani :)
o vakit erken kalk bak kendine de vakit ayırırsın rahatça ..
benim eşim sabah erken kahvaltı mı yapılır derdi
bir iki derken hoop alıştı :)
kahvatısız çıkmaz oldu :)
sen bi kahvaltı hazırlamaya başla belki eşinde alışır :)azcık ısrarcı olmak lazım :)
buarada aramızda bir ay var evelallah ın izni ile..
hamilelik nasıl gidiyor.. :)

cnm ilk evlendiğimizde benim eşimde kahvaltsız çıkmazdı, ama şimdi kilolarıma dikkat etcem dye sbh kalhvaltsı etmiyor bna arkadaş olurmusun dye çok denedim ama nafile :) hamilelik güzel gdyor her zmanki bildiğimiz problemler var bacak ağrısı sırt agrısı v.s. :) ama bebeğin ve benim sağlığım iyi çok şükür. oğlum olucak inşallah kuzum senin hamilelik nasıl gdyor cinsiyeti nedir :)

hamilelik benim 4.ay kanamam olduğu için 30 gün yattım ; çok şükür şimdi atlattık inşaallah..
bebeğim de iyidir inşaallah :) bi değer yüksek çıkmıştı sonra normal denildi..inşaallah her şey sağlıklıca devam eder..
12 sinde kontrol var inşaallah hayırlı haberler alırız bakalım..
bol dua :)
Rabb im cümlemize şifa sağlık versin inşaallah :)
bizim de inşaallah oğlumuz olacak :)
Rabb imin izni ilee...

Rabbim bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah canım. isim düşündünüzmü peki

Rabbim bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah canım. isim düşündünüzmü peki
isim konusunu babamıza bıraktık :)
inşaallah güzel bi isim anlamlı olur :)
eşim karar verecek bakalım :)
net değil henüz
ya sizin nedir_?

pembesu33 Sahihuban
Rabbim sağ salim evlatlarınızı kucağınıza almayı analı babalı büyütmeyi nasip eyler inşallah

Rica etsem benim içinde dua edermisiniz? Rabbim hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip eylesin inşallah..
Geçen sene bu zamanlardan bir düşüğüm var
Bir kaç ay sonra Rabbim kısmet ederse tekrar denemek istiyoruz... İnşallah hayırlısı olur..

isim konusunu babamıza bıraktık :)
inşaallah güzel bi isim anlamlı olur :)
eşim karar verecek bakalım :)
net değil henüz
ya sizin nedir_?
cnm biz eşimle en başta pek uyuşamadık yani benim beğendiğimi o beğenmedi onun beğendiğini ben istemedim sonra Eymen ismini duyduk anlamı güzel kendiside güzel kibar isim dedik Eymen olsun dedik eşimde bende içimize sindi :)

etmezmiyim ederim tabi canım bende 1 sene bekledim olmamıştı dualarla çağrdım istedim hep Rabbim en hayırlı zamanda nasip etti. Sanada inşallah en hayırlı zmanda iyi ahlaklı sağlıklı evlatlar nasip etsin canım. bide bu etiketlemeyi nasıl yapıyosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…