büyük bi aşk ve şevkle :)
hanımlar günaydın hayırlı sabahlar bi rüya gördüm sizinle paylaşmak istiyorum bebeğim oluyordu rüyamda ama o kadar güzel bi bebek ki bakmaya doyamazsın kıyamazsın masmavi gözleri olan bembeyaz tenli bir bebek sanki Yüce Rabbim sadece onu yaratmış kaşı gözü kirpiği o kadar harikaydı ki inanın uyanmak istemedim ...
dün sanal ortamda bu yazıya denk geldim
siz biliyormuydunuz?
Bilal i Habeşi bir gün bir köşede oturmuş ağlıyordu.. Resulullah (s.a.v) onu gördü ve yanına gelerek : Ya Bilal seni böyle ağlatan sebep nedir? Diye buyurdu.. Hz. Bilal: Benim hiç çocuğum yok. Öldükten sonra arkamdan bir Fatiha okuyacak bir çocuğum olmadı der. Resulullah (s.a.v) bunun üzerine, sen hiç üzülme ya Bilal! Benim ümmetim ezanı her duyduklarında, senin ruhuna bir Fatiha gönderecekler, diye buyurdu.
Cumartesieilenn bu yazıyı paylaşmıştı öğle ezanında yada namaz kılarken aklınızda bulunsun hanımlar
inşallah canım anlamına baktım bayağı güzeldi :)canım Allah hayırlara çıkarsın inşallah
unutmuş muydun ?canım ellerine sağlık iyi ki hatırlattın
unutmuş muydun ?
tamam canım o zaman ben yemeğe gidiyorum :)yok unutmadım da buraya yazmaya fırsat olmadı :)
tamam canım o zaman ben yemeğe gidiyorum :)
Sorma canım benim de nasıl olduysa geçen perşembe aklıma biri geldi. Bekarken karşı komşum olan 85 yaşında bir amca. Ben 3 yıl boyunca, o evde birinin oturduğunu hiç farketmedim, çünkü sürekli şehir dışındaydım ve evin doğalgaz saaati mühürlüydü. Sonra bir gün o amca beni kapıda yakaladı, kızım çok kötüyüm, bana yardım et dedi.dün sanal ortamda bu yazıya denk geldim
siz biliyormuydunuz?
Bilal i Habeşi bir gün bir köşede oturmuş ağlıyordu.. Resulullah (s.a.v) onu gördü ve yanına gelerek : Ya Bilal seni böyle ağlatan sebep nedir? Diye buyurdu.. Hz. Bilal: Benim hiç çocuğum yok. Öldükten sonra arkamdan bir Fatiha okuyacak bir çocuğum olmadı der. Resulullah (s.a.v) bunun üzerine, sen hiç üzülme ya Bilal! Benim ümmetim ezanı her duyduklarında, senin ruhuna bir Fatiha gönderecekler, diye buyurdu.
Cumartesieilenn bu yazıyı paylaşmıştı öğle ezanında yada namaz kılarken aklınızda bulunsun hanımlar
33 ayetel kürsi
33 ihlas
33 fatiha
33 subhanallah ya celil
33 ya Gaffar ya Settar
33 la ilahe illallah
33 elhamdülillah
33 estağfirullah el azim bunlar günlük yaptıklarımız zaten :)
RECEP AYININ 1. GÜNÜ
Subhanallahil Hayyi’l-Kayyûm 100 adet
Üç aylar girince Receb ayından başlayarak Ramazan ayının sonuna kadar şu dua okunmalıdır;
Allahümme barik lena fi Recebe ve Şaban. Ve belliğna Ramazan.
(Allah'ım! Recep ve Şaban aylarını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına ulaştır)
Allah kabul estin canım bende duaları okumadım yarın inşallahcanım ayetel kürsi hariç okumaları yaptım öğleden sonra yoğun olacağım eve giderken ayetel kürsiyi okurum inşallah
Rabbim herkese hayırlı evlat nasip etsin amcamıza da rahmet eylesin..Sorma canım benim de nasıl olduysa geçen perşembe aklıma biri geldi. Bekarken karşı komşum olan 85 yaşında bir amca. Ben 3 yıl boyunca, o evde birinin oturduğunu hiç farketmedim, çünkü sürekli şehir dışındaydım ve evin doğalgaz saaati mühürlüydü. Sonra bir gün o amca beni kapıda yakaladı, kızım çok kötüyüm, bana yardım et dedi.
İçeriye girdiğimde karşılaştığım manzarayı hiç bir yürek kaldıramazdı. Ev buz gibiydi, eşya yoktu, yiyecek birşey yoktu, 20 tane kadar küflü ekmek vardı, bir de çiğ soğan patates. "Allahım bu nedir; bu amca neden burada" diye dehşete kapıldım. Meğer amcayı o eve terketmişler; biz ve üst komşu hariç bütün apartmanın haberi var. Amcayı araya tandıkları koyarak huzurevine yatırdık; komşulara ağzımıza geleni saydık; amca da 2 hafta sonra kanserden vefat etti. 40 yaşındaki avukat olmuş ama insan olamamış oğlu ise inanmayacaksınız ama o hafta babasından bir gün önce, tam da o evde intihar etti.
Ölmüşlerime Kuran okumaya hazırlanırken birden "Orhan Amca!!!!" diye kalbimde bi ses yankılandı. Onu unutmuştum. Arkasından okuyacak biri yoktu. Oğlu hem dünyasını hem ahiretini yakmıştı; karısı orta çağda yaşasa cadı diye yakılacak bir tipti; kızı desen hayırsızın biriydi. Çok şükür ki dualarıma bir mazlumu bir kimsesizi de katmıştı Rabbim.
Bir anne için ne büyük imtihanRabbim herkese hayırlı evlat nasip etsin amcamıza da rahmet eylesin..
Annemde cumartesi bi hasta çocuğa gitti yatağa bağlı eskiden biraz zihinsel ve bedensel engelliymiş okula falan gitmiş ama zamanlar yatağa bağlı kalmış. Annem o günden beri kendine gelemiyor seruma mamayı sıkıp o şekilde yemek yiyor yatağın bi tarafında sidik kesesinden gelen bi hortumla küçük abdestini yapıyor yatağın diğer tarafında ise kalın bağırsakları dışarı da oradan büyük abdestini annesi alıyor . çocuk sanıyordum meğer 28 yaşındaymış aylık 3milyar masrafı oluyormuş bakım parası alıyormuş ama yetmiyor babasıda hasta olduğu halde çalışıyormuş işyerinden bi arkadaşım bi miktar para verdi mama, bez ıslak mendil falan aldı annem cumartesi günü . inşallah kısmet olursa haziranda ben kendim gitmek istiyorum çünkü bu alınan malzemeler 1 yada 1 buçuk ay idare edermiş . he bide küçük bi ayrıntı hasta yatağındayken annesine bir şeyler işaret ediyormuş annemler sormuş ne anlatmak istiyor diye kapıyı size başım açık açtım ve üstümde dardı ya başını kapat etek giy demek istiyor demiş eskiden konuşuyormuş o zamanda hep öyle derdi demiş annemlerde sormuş annen başını kapatıp eteğini mi giysin diye o da başını sallamış ... ne hayatlar var ne imtihanlar var Rabbim herkesin yar ve yardımcısı olsun
inşallah canım inşallah ... evet insan utanıyor işte herkesin yaşadığı hayat başka birinin hayali oluyorBir anne için ne büyük imtihanHamdolsun bugünümüze; insan utanıyor kendi dertlerinden. İnşallah mazlumların imtihanlarında bizleri az da olsa vesile kılsın Rabbim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?