dini paylaşım alanı

inşallah canım inşallah ... evet insan utanıyor işte herkesin yaşadığı hayat başka birinin hayali oluyor
Komşunun bahçesi her zaman daha yeşil görünür derler ya. Bu arada o hasta çocuk için bi yardıma ihtiyaç olursa, bizim de bir katkımız olsun isterim.

Komşunun bahçesi her zaman daha yeşil görünür derler ya. Bu arada o hasta çocuk için bi yardıma ihtiyaç olursa, bizim de bir katkımız olsun isterim.
C cansu_tr canım bende destek olmak isterim kardeşimize akmasada damlar yani
hanımlar şimdilik 200 liralık alışveriş yapıldı , bi kaç kutu mama , bi kaç torba bez, ıslak mendil, bant, bide alez almış kalın alezlerden bu bi süre gider annemler iki kişi zor taşımışlar alınanları bende bi ay yada bi buçuk ay sonra kendim yapmak istiyorum her gün bozuk para atıyorum kavanozuma o kavanoz o kişiye ait :) şimdilik 60 liram var inşallah dahada artacak .
isterseniz yardımcı olurum eczaneden alınanların fişini de fotoğrafını çekip gönderirim isterseniz hasta çocuğuda çekmeye çalışırım gittiğimde

sana güveniyorum ben hiç öyle fotoğrafa fişe falan gerek yok cansucum
ben ayın 7 sinde maaş alıyorum yani 7 mayısta gönderirim sana
daha erken elime para geçerse daha erken yollarım en geç 7 mayıs diyorum şuanda
seninle yine whatsapptan yazışırız zaten :)

Bunlara hiç gerek yok canım. Dua kardeşimizi de sorgulayacak değiliz. Özelden yazışırız konuyla ilgili.

tamam canım benim Akbank atm kartımın hesap numarasını gönderirim sana
o şekilde haberleşiriz Allahın işine bak sadece annemin yaşadıklarını anlatmak istedim hasta çocuğa yardım eli geldi
Rabbim sen ne büyüksün.

kızlar bugün biraz yoğunum ve de biraz sıkıldım

uzanıp ayakalarımı yükseğe koymaya ihtiyacım var..

dinlenmek istiyorum biraz...

siz naparsınız nasılsınzı

teşbihlerimi tamamladım pazartesi ya yoğunluk var
300-400 tane yapmam gerekn kargo var ama daha çok yapamadım :)
benimde eve gidip yatasım var nefret ediyorum haftasonundan sonra işe gelmekten :)

Öyle Bir Rabb'in var ki...
Sana şah damarından yakın! Seni senden daha iyi bilen Rabb'in var!

O'nun ki merhameti, gazabını geçmiştir. Her yeri kuşatmıştır rahmeti... O ki insanı ''Eşref-i Mahluk'' sıfatında yarattı.

Aşk ile yoruldu insan... İnsana sonsuz sevme kabiliyeti verildi... Aşk verildi... Bir gönül verildi insana...

Mevlana Hazretleri:''Odun yanınca kül olur, insan yanınca kul olur'' demiş. Ne güzel bir tabir!

İnsan da o yaratılış gayesindeki aşkla, gönlünde zuhur eden aşkla kullukla yol alır, yandıkça yanar...

Rabbi'ne yol alır... Hep özler O'nu... O'nsuz yapamaz... Sürekli zikirdedir...

O Rabb ki,

Şu kainata bir bak kardeşim! Herşey sevgiyle yaratılmış...Her yerde O'ndan bir iz... İşte öyle bir Rabb'in var ki kelimeler kiyafetsiz.

Sen ne kadar hata yaparsan yap, tövbe kapısını sana hep açık tutmuş... Üstüne bir de Kur'an-ı Kerimde:

''Allah tövbe edenleri sever'' buyrulmuş... Hatta tövben ''Nasuh Tövbesi'' olursa bir de sevaba dönüştürülüyor...

İşte böyle bir Rabb'in var. Ne duruyorsun koş secdeye! Koş Rabb'ine! Allahım huzuruna binbir günahla geliyorum, yüzüm yok ama affına sığındım de!

Seni çok seviyorum Rabb'im diye haykır! Öyle bir haykır ki o gönlüne zuhur eden aşkla bir kere daha yan... bir kere daha... bir kere daha...

Düşünsene Kardeşim! Böyle bir Rabb'in var işte! Herkes gitse O kalır... Bırak beşerleri... Sonsuz sevme kabiliyetinle Rabb'ini sev doyasıya...

Çünkü O çok şefkatli ve merhametli...Ve en çok önemliside, O (C.c) Seni çok seviyor... HAYDİ KULLUKTA YOL ALMA ZAMANI...

HAYDİ KAİNATI SECCADENLE AYDINLATMA ZAMANI !

bende biraz yoğunum bi işe odaklanmışken müdür bölmüyormu
bütün konsantrem bozuluyo
planımda başka işler vardı müdürün abidik gubidik şeyleriyle uğraşıyorum
sırf ego

Dilini tutan kurtuldu...
Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v) buyururki: ''Ya bir hayır söyle, ya da sus'',

Diğer bir hadis-i şeriflerinde ise ''Dilini tutan kurtuldu'' buyuruyor. Acaba nedendir ki susmak bu kadar önemli? Ya da susmaktan daha evla olan hayır söylemek?

Bir şair ise demiştir ki: ''Muhabbetten Muhammed oldu hasıl, Muhammedsiz muhabbetten ne hasıl?'' Bu demek oluyor ki,Muhabbetten Muhammed dünyaya geldi, Muhammedsiz muhabbetten ne meydana gelebilir?

Zaten ne geliyorsa dilimizden gelmiyor mu? Oysaki cennet sessizdir haz ise gürültü... Şehadet bizi nura çağırır, şeytan ise toz dumana. Ya Hakk'ın insanı olacaksınız ya da hazzın insanı. Haz, şeytanın ıslığıdır... Çok konuşmak, çok musibet getirir... Nefsi terbiye etme yollarından biride dili terbiye etmekten geçer. Dilini terbiye etmeyen insan,sıkıntılı bir hale girer. Eğer konuşacaksakta hayırla konuşalım. Yoksa halimiz hal olmaktan çıkar...

Ey Allah'ım hayırlı sohbetlere demkeş eyle bizi... Bırak şeytan boşuna yorulsun... Sana Rabbin yeter! Düşme dil belasına... Eğer dilini terbiye etmezsen, kin dolu
olursun... Kendini bulamazsın... Bu Hamuşlar neden susar bilmezmisin? Umut için susar... Çünkü hamuşluk aşığın suskunluk halidir... Aşıklar susmayı ibadet olarak
görürler... O halde Aşkullah yolunda ilerlemek istiyorsan ''Ya bir hayır söyle, ya da sus''...

Efendimiz de susmadı mı? Şair dediler, Mecnun dediler... Evladı anadan, kadını, kocasından ayırıyorsun.. Sen bir büyücüsün dediler... Efendimiz hep sustu, O'nu anlamayanlar için manaya yazık etmedi.Sustu hep... Taif'te taşlandı sustu!

Kapısına leşler kondu! Sustu... Namazda iken üstüne pislikler saçıldı, sustu... Sustu hep sustu işte! Çünkü biliyordu... Dilini tutan kurtulmuştu.

Setret Hislerini
Bir şair edasıyla aldım kalemi. Ah bedenim, oysa bilsen küçük bir çocuk ağlamakta içimde. Masum bir çocuğun hiç susmayan gözyaşları, hiç dinmeyen bir yaranın kan damlaları. Harp meydanı gibi yüreğim. Sebat imtihanı altında eziliyor bütün kelimelerim…

Ey vuslata erdiğini sanıp kavuşmalarda aceleci nefsim! Buluşmak bu kadar kolay olsa, sebat hiç imtihana dahil olur muydu ? Beklemek de sevdaya dahildi hem. Hiç değil miydi ki Yusuf’undan ayrı kalan Yakub’un sabır imtihanı, kudret vermesin sevdasına!

Bekleyişler süslendirmeseydi gönüldeki fidanları, “Allah’ım! Bekleyiş içinde olanlara beklediklerini nasip et.” duası nurlandırır mıydı Yakub’un sevda zikrine bulanmış gönlünü?

Ah gönlüm, ah! Merhametsiz azaba müstahak olmamak adına, sermedi bir mükafata yönlendir bütün sızılarını…Az daha sabret! Bitecek elbet, Rabbinden ayrı kaldığın şu diyar-ı gurbet…

İşte o zaman bir sevda Mücahidi gibi desen ki “Rabbim, sırf senin için, haramla kapatılmasın diye akıl nimetim vazgeçtim; vazgeçebilmeye niyetlendim…" Kalbimden süzülen gözyaşlarını, göz pınarlarında sakladım ki, Senin sevginden gayrısı akmasın bu gözlerden.

Senin için, benliğimden sıyrılıp sana geldim. Sen ki, acz olana en güzel nimeti verensin! Gönlünden başka zenginliği olmayıp aczliğiyle kapına gelen kulunu geri çevirme…

Senin muhabbetinle büyüyen içimdeki sevda tohumundan da senin yolunda infak ediyorum… Sen bu sakınmamız hürmetine, setret mâsivayı. Hayırlar indir gönlümüze. Aminlerle süsle dilimizi, rahmetinle doldur sana açılmış ellerimizi…

Benim pazartesi sendromum, pazar günü akşam namazına müteakip başlıyor nedense...

:)

ya benim sorunum şu sabah namaza kalkamadım günüm fena başladı..
7,15 de uyandım..
kahvaltıyı evde yapamadık poça aldım yedim..
gece terlemişim banyo bile yapamadım sabah..
ve 2 gündür de Kur an okuyamadım...
cüzlerimi bitirip hatmimi tamamlamam gerek kızlar..
ve de Ya Fettah zikrine katıldım, ama dün son gün olan arkadaşı yetiştiremedim
vicdan sızlıyor..

bi sabah namazını kaçırdım tüm günüm berbattı..Rabb im secdesiz bırakma alnımızı..

ayrıca bebeğim ya da evim için el işi bi şeylerle uğraşmak istyiorum çünkü tv izlemiyorum sıkılıyorum nette dolaşıyorum bu da beni rahatsız ediyor?_

şimdi bana yardımcı olabilen arakdaşlarımın çözüm ve tavsiye veya yorumlarını bekliyorum..

kızlaaaar acilll yardım kayacanssaaaaaa

ya benim sorunum şu sabah namaza kalkamadım günüm fena başladı..
7,15 de uyandım..
kahvaltıyı evde yapamadık poça aldım yedim..
gece terlemişim banyo bile yapamadım sabah..
ve 2 gündür de Kur an okuyamadım...
cüzlerimi bitirip hatmimi tamamlamam gerek kızlar..
ve de Ya Fettah zikrine katıldım, ama dün son gün olan arkadaşı yetiştiremedim
vicdan sızlıyor..

bi sabah namazını kaçırdım tüm günüm berbattı..Rabb im secdesiz bırakma alnımızı..

ayrıca bebeğim ya da evim için el işi bi şeylerle uğraşmak istyiorum çünkü tv izlemiyorum sıkılıyorum nette dolaşıyorum bu da beni rahatsız ediyor?_

şimdi bana yardımcı olabilen arakdaşlarımın çözüm ve tavsiye veya yorumlarını bekliyorum..

Benim de günüm aynı şekilde başladı. Sana önerim bugün en erken saatte yatağa gir ki, bitsin bir an öne bugün. El işi konusun da kendini zorlama; içinden gelirse yaparsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…