dini paylaşım alanı

amin.. Allah razı olsun. evet haklısınız ev işlerinde hamileliğimin başlangıcından bu yana isteksizlik var önceleri böyle değildim şimdi canım istemiyor kendimi yorgun hissediyorum

Birde sunu ekleyim ( 20 senelik evliyim )
Erkekler sinirliyken cok soylediklerine takilma sonradan hatirlamiyorlar bile
başlangıçta mide bulantıları sebebiyle yemek yapmak şöyle dursun mutfağa giremedim. sürekli uyku halinden dolayı işe bile zor gittim o zamanlar eşim bana yardımcı olmadı yardım ettiyse de sonrasında bunu yüzüme vurdu hep. ben ona göre hep hamileliği abarttım. bişeylerin arkasına saklandım bahane uydurdum

ben de eşim de öğretmeniz ben öğlenciyim 11.45 de dersim başlıyor 17.30 da bitiyor eşim sabahçı o 12den sonra evde

canım ..
dini konuda kimse kimseye ahkam kesemez..
ben daha iyiym veya daha kötüyüm diyemez...bunu yalnızca Rabb imiz bilir...kim daha takvalı O bilir...

ama gördüğüm kadarıyla eşin bunu senin namazlarını aksatıp aksatmamana bakarak degerlendirmis..ki dinimizce namaz dinin diregidir...bir namazini kaciran tum malini mulkunu coluk cocugunu kaybetmis gibidir diyorr dinimiz...bi dusunsenize..esini isini cocugubu kaybetmek ne aci.. bu yuzdendir ki namazlar mumin kisinin ne durumda olduğunu gosterir...bu yüzden esin yorum yapmasi cok da acayip bir sey degil...ben de aksaklik yapnca esim uyariyor hatta kızıyor....benim fikrim su ki cennette hurilerle olcam demesi de kadınların kiskanclik nefsinden faydalanip seni kendine getrmek ibadetlerinde daim kilmak...
Bazi insanlarin mizaci boyledir..sert ya da yumusak..ya da benim bir sey anlamam icin yumusak sekilde anlatilmasindan cok beni elestirmesi dha da canlandırır...

Calissak da calismasak da beklenti tam olarak da sudur** kadın daima ev isini de yapmali ..yemek as is duzen tam olmali....maalesef toplumumuzda bu yargı mevcut.. sen de aksamlari erken yatip sabahları erken kalksan..o ara evini toparlasan...aksama yemegini hazirlamaya calissa mesela dolma dolsur sarma sar hazır olsn aksam gelnce dudukluye koy hemen pissin sen o ara cacik yap mesela..

Esin i seviyorsun ki simdi tazeciksiniz henuz alisma esnasinda oluyor maalesef. ..

Manevi anlamda kendini guclendirmen dinen ailevi olarak da gelişimini saglicaktir...sen ılımlı olunca esinde otomatik olarak kendini duzeltecek daha da yumusayacaktri.

Uzulme...dua et...harekete gec...
Yarin bebis olunca dha aktif olman geekecek
Simdiden ısınma turlari yap...

Dua et ki esin namazinda niyazinda...Allah in emrink biliyor. ..

Elbette ki o tam hakli diyemeyiz..daha yumusak olmasi daha anlayisli dusunceki olmasi gerek...

Sen de degisim baslayinca sen fedakarlik yapinca senin de ondan istemeye hakkin olacak ve dr o bunu farkedecek...her sey değişecek insaallah

Dun kayacans sabir konusunu paylasmisti onlari bir kere daha oku ... Evliligin ana malzemesi sabirdir canim ...
Ev isleri icinde biraz daha gayret etmeye calis esinde yardim edecektir zaten
Cok tartismaya girmemeye calis yipratmayin evliliginizi ...
Ugur kosarin " allah de otesini birak " kitabini esinle birlikte okumanizi tavsiye ederim

Allah razı olsun yorumlarınız için..inanın ne kadar ihtiyacım var birileriyle konuşmaya dertleşmeye tecrübeli olanlardan tavsiye almaya..bulunduğum yerde de samimi olabileceğim kimse olmayınca insan kendini yalnız hissediyor..bana dua edin inşallah evliliğe daha çabuk alışabiliriz eşim de ben de

inşallah kuzum...

katılmak istersen aylık hatimlerimize dualarımıza etkinliklerimize beklerim...

sayfamızı takipte olursan memnun oluruz..
paylaşımlara açığız..

şu fani dünada birbirimize bir faydamız olursa ne mutlu bizlere...

Sabır ile ilgili öyküler kıssalar hikayeler Mumsema FAKİR BİR GENÇ ADAM geceleyin kulübesinde uyurken, uyku ile uyanıklık arasında odasının ışıkla dolduğunu gördü. Gaipten gelen bir ses ona şöyle dedi: “Bundan böyle Allah için çalışacak ve kulübenin önündeki büyük kayayı bütün gücünle iteceksin!”
Bunun Allah’tan gelen bir emir olduğuna inanan adam, ertesi sabah kayayı itmeye başladı. Daha ertesi gün, ve izleyen haftalar… güneşin doğuşundan batışına kadar taşı itti durdu. Aylar süren uğraşı sırasında kaya yerinden bile kımıldamadı. Adam gece kulübesine yorgun-argın dönerken, gününün boşa geçtiğini düşünüyordu artık.
Onun şevkinin kırıldığını hisseden şeytan kalbine vesveseler vermeye başladı: “Ne kadar zamandır bu kayayı itip duruyorsun, bir milim bile kımıldamadı. Kendine bunun için niye yazık ediyorsun? Onu yerinden oynatman zaten mümkün değil, vs.” Böylece, gence görevi yerine getirmesinin imkansız olduğunu, dolayısıyla başarısızlığa uğradığı duygusunu aşılamaya çalıştı.
Bu tür düşünceler onun şevkini daha da kırdı ve ümidini gitgide yitirdi. “Doğru ya, kendimi bu iş için niye paralıyorum ki?” diye kendi kendisine söylendi. “Bundan sonra azıcık bir kuvvet harcayacağım. Bu da yeter de artar bile. Koca kaya yerinden kımıldamayacağına göre.”
Ve kararını duasında Allah’a bildirdi.*
“Allahım, uzun zamandır durmadan dinlenmeden Senin dediğin gibi hareket ettim. Bütün gücümle istediğin şeyi yaptım. Her gün yoruluyorum, ama kayayı bir milim bile kımıldatamıyorum. Neden böyle? Neden başaramıyorum?”
Gaipten bir ses şefkatle cevap verdi: “Ey kulum, uzun zaman önce sana emrime uymamı istediğimde kabul etmiştin. Sana görevinin kayayı bütün gücünle itmek olduğunu söylemiştim, ve sen de yapmıştın. Ben sana hiçbir zaman onu yerinden oynatmanı beklediğimi söylemedim ki! Senin görevin onu itmekti. Şimdi gücünün tükendiğini, başarısızlığa uğradığını söylüyorsun. Kendine bir bak bakalım. Kolların daha da güçlendi, pazuların büyüdü. Sırtın ağırlığa dayanıklı hale geldi. Bacakların kalınlaştı ve kuvvetlendi. Taşı itmeye başladığından çok daha kuvvetlisin şimdi. Evet, kayayı kımıldatamadın. Ama senden istenen emre itaat etmen ve onu sadece itmendi. Kayayı yerinden oynatacak olan Ben’dim.” Hatasını anlayan genç, ertesi gün kendi görevinin kayayı yerinden oynatmak değil, onu var kuvvetiyle itmek olduğunu düşünerek verilen görevi yerine getirdi. İkinci gün, üçüncü gün derken, kaya birden yerinden kımıldadı. O zaman kayayı yerinden kımıldatanın kendisi değil Allah olduğunu anladı. Biraz daha uğraştığında, kaya biraz daha oynadı ve kenara yuvarlandı. Altından da kendisine ömür boyu yetecek kadar büyük bir hazine çıktı.

ilham öyküleri kitabından...

Yeni mesajlar kısmına baktım bu sayfaya girdim daha sonrada ilk olarak karşıma çıkan mesaj Sabırdı..Allah ne güzel vekil ki gercekten şuanda tam da ihtiyacım olan yazıyı karşıma çıkardı..Çok güzelmiş..

Çin Bambu agacının yetismesi, olumlu ısrar icin guzel bir örnektir

Çinliler bu agacı söyle yetistirir: Önce agacın tohumu ekilir,sulanır ve

gübrelenir Birinci yıl tohumda herhangi bir degisiklik olmaz Tohum

yeniden sulanıp gübrelenir Bambu agacı ikinci yılda da topragın dısına

filiz vermez Üçüncü ve dördüncü yıllarda her yıl yapılan islem tekrar

edilerek bambu tohumu sulanır ve gübrelenir Fakat inatcı tohum bu yılda

da filiz vermez Cinliler büyük bir sabırla besinci yilda da bambuya su

ve gübre vermeye devam ederler

Ve nihayet besinci yılın sonlarına dogru bambu yeşermeye baslar ve altı

hafta gibi kısa bir sürede yaklasik 27 metre boyuna ulasır Akla gelen

ilk soru şudur : Çin bambu agacı 27 metre boyuna altı hafta da mı Yoksa

bes yılda mı ulasmıstır? Bu sorunun cevabi tabii ki bes yıldır

Büyük bir sabırla ve israrla tohum bes yıl süresince sulanıp

gübrelenmeseydi agacın büyümesinden hatta var olmasindan söz edebilir -

miydik? Bir basarının şartları her zaman çok basittir

Bir süre için alışın,

Bir süre tahammül edin

Her zaman inanın

Ve hicbir zaman geri dönmeyin

tevafuk :)
çok şükür ki Rabb imiz var .. O her şeyin en güzelini bilir...
gönlüne göresini vermiş :))
çok şükür ne güzel kuzum :))

nasılsın..:)
neler yaparsın<?

tevafuk :)
çok şükür ki Rabb imiz var .. O her şeyin en güzelini bilir...
gönlüne göresini vermiş :))
çok şükür ne güzel kuzum :))

nasılsın..:)
neler yaparsın<?
Ben cok inanıyorum Allahın ihtiyacım oldugunda karsıma bir şekilde cevaplar cıkardıgına..
İyiyim sen nasılsn canım..
İşyerindeyim,kamuda mühendisim..İşler kış nedeniyle baya duruldu.Bende boş durmayayım dedim:) Biraz dua ezberliyorum biraz yükseklisans tezimi yazıyorum...:)

oy maşallah aktif insan..
ben de çok şükür iyiyim...:))
kamudayım bende ..
bizim işler sürekli aktif...
yorgunluk halsizlik oluşuyor ama yine de durmak yok :))

arkadaşlarım haftalık bir namaz suresinin arapça ve türkçesini ezberlemeye çalışıyorum...

sizlere de tavsiye ederim..böylece namazda anlamını düşündüğümüz için vesveseye düşmemize engel koyuyoruz..şeytana karşı kalkan binevi:))

oy maşallah aktif insan..
ben de çok şükür iyiyim...:))
kamudayım bende ..
bizim işler sürekli aktif...
yorgunluk halsizlik oluşuyor ama yine de durmak yok :))
CUMANIN VERDİĞİ BİR HALSİZLİK BİRİKMİŞ YORGUNLUK VAR TABİ İSTER İSTEMEZ..
Aynen durmuyoruzz:) Hangi süre o canım namaz için olan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…