dini paylaşım alanı

Hoş geldin, sefa geldin ey sabah ve ey yeni gün.
Merhaba ey vakit,ey mutlu saat ve ey mutlu gün.
Zaman sana geniş ve mutlu olsun ey yoluna revan yolcu

11.Kural
Ebe bilir ki sancı çekilmeden doğum olmaz, ana rahminden bebeğe yol açılmaz. Senden yepyeni taptaze bir "sen" zuhur edebilmesi için zorluklara, sancılara hazır olman gerekir.

12.Kural
Aşk bir seferdir. Bu sefere çıkan her yolcu, istese de istemese de tepeden tırnağa değişir. Bu yollara dalıp da değişmeyen yoktur.

13.Kural
Şu dünyada semadaki yıldızlardan daha fazla sayıda sahte hacı hoca şeyh şıh var. Hakiki mürşit seni kendi içine bakmaya ve nefsini aşıp kendindeki güzellikleri bir bir keşfetmeye yönlendirir. Tutup da ona hayran olmaya değil.

arkadaşlarım nasılsınız
nasıl gidiyor hayat yaşam maddi manevi ruhsal durumlarımız?

ahiretimiz için neler yapıyoruz?

ben hadislerle islam okumalarıma devam ediyorum ;2.hafta okumamı henüz bitirmeedim;3.haftaya geçtik..
biraz hızlanmam gerek..

şu sıra uykuya yenik düşüyorum bazı günler.uyku olunca her şey yarım kalıyor..erken kalkmak bereket malumunuz..
sabah erken kalkınca sporumu yapıyor; evimi toparlıyorum;kahvaltımı rahatça yapıyor işime rahatça hazırlanıyorum..oğlumla güzelce vakit geçiriyorum...Kur anımı okuyor okumalarımı yapıyor hatta videolarımı bile izleyebiliyorum...

bereket ver Rabbim zamanımıza ömrümüze ekmeğimize aşımıza zihnimize sağlığımıza...amin..

Bende 26 cuze geldim günlük okumalarını yapıyorum arada kaza namazı kılıyorum çok şükür

Hoş geldin, sefa geldin ey sabah ve ey yeni gün.
Merhaba ey vakit,ey mutlu saat ve ey mutlu gün.
Zaman sana geniş ve mutlu olsun ey yoluna revan yolcu

hayırlı sabahlar arkadaşlarım ..
günlerdir hastayım..
hala tam iyi olamadım ancak işe dönmem gerekiyordu..2gündür raporluydum..
üşütmüşüm,boğaz enfeksiyonu vs.. hepsi bir arada maalesef..
insan kendine iyi bakmalı, bu beden emanet gerekli özeni göstermeliyiz..bir kere daha farkettim..
şu aşamada efendimizin bir sözünü paylaşmadan edemeyeceğim ''
5 Şey gelmeden önce 5 şeyin kıymetini biliniz:

(1) Hastalık gelmeden önce sıhhatin

(2) Yaşlılık gelmeden önce gençliğin
(3) Fakirlik gelmeden önce zenginliğin
(4) Meşgûliyet gelmeden önce boş vaktin
(5) Ölüm gelmeden önce dünya hayatının

diyor efendimiz..5 şeyden de efendimizin söylediğinin dışında bir şey yapınca pişmanlıklarım kat be kat oluyor maalesef..

Geçmiş olsun, şifa diliyorum senin için. Ayrıca çok güzel bir paylaşım olmuş Allah razı olsun.

Sahihuban geçmiş olsun canım Allah şifa versin inşallah tez zamanda atlatirsin insallah. Boğaz enfeksiyonu için ilaçtan daha çabuk geçiren bı karışım yapıyorum ben belki sende yapıyorsun dur bilmiyorum ama ben yine yazayım dedim . Sıcak su ama sıcak değil içilecek gibi içine limon sıkıyorsun 2 kaşık bal koyuyorsun ve birazda karabiber ekliyorsun bu karışım boğazı bir yakıyor bir yakıyor ama hemen geçiriyor 3 kere icsen iyilesirsin evelallah geçen bende geçirdim boğaz enfeksiyonu ama bu şekilde atlattım esimde böyle atlattı

teşekkür ederim kardeşim :)
bu karışımı biliyorum ama inan uygulamak aklıma bile gelmedi..
iyi ki hatırlattın..
iyi ki varsın...

hadislerle islam ciltili kitabımı okumaya devam ediyorum; 2.cildin 3.haftsındayız..ancak aksaklıklarım olduğundan geriden geliyorum ama yazmzak çizmek okumak öyle keyifli ve dolu dolu ki anlatamam..

binşükür bugünüme...

5 sayfa kuranımı okudum.
Özel sebeplerden dolayı ara vermek zorunda kalmıştım
Hedefim ayda 5 cüzden 6 ayda hatim yapmak...

5 sayfa kuranımı okudum.
Özel sebeplerden dolayı ara vermek zorunda kalmıştım
Hedefim ayda 5 cüzden 6 ayda hatim yapmak...
Ne güzel bı hedef Allah daim etsin inşallah canım . Geçen gün sohbette hoca şey anlatıyordu Kuranikerime günlük borcumuz varmış ya 5 sayfa okumanız gerekiyormuş yada 50 ihlas okumaliyizmisiz arastirmadim aslı var mı diye ama bu şekilde söyledi sen şimdi 5 sayfa okudum deyince aklıma geldi

Neden 5 sayfa hedef koyduğumu bilmiyorum aslında:) benim mazeretim biraz uzun sürüyor ayda ancak 20 gün okuyabiliyorum 5 sayfadan 100 sayfa yani 5 cüz eder dedim öyle bir hedef koydum kendime. Bakalım inşallah başarırım

Allah'ın izniyle inşallah basarirsin canım bende temmuzda evlendim o zaman evimin huzuru mutluluğu için hatim başlamıştım bitmek üzere nasip olursa perşembe günü komşularla hatim duamı yapacagiz başlamak bitirmenin yarışı derler ya aynen öyle oluyor canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…