Dini sohbet mesela hergün bir konu hakkında örneğin Namazla ilgili bilgileri paylaşmak Namazın önemi hskkında konuşmak gibi sohbetler.
İnşallah katılırım ileriki zamanlarda. Çalışıyorum çok fırsatım olmuyor girmeye ama destek olmaya çalışırım sizlerekardeşim daha önce konu belirleyip haftalık araştırmalarla paylaşım yapıyorduk ancak sayımız azalınca durum değişti..
şu an birbriimizi destekleyecek paylaşımlar; plan hedef örnekleri yazıp çiziyor paylaşımda bulunuyoruz...
önerilere açığız tabiki..
Ben eskiden yatsıyı kılmadan hayatta yatmazdım. Hatta ha kıldım ha kılacağım derken uyku saatim hep sarkardı. Evlendim baktım eşim hep kılmadan yatıyor gece uyanıp kılıyor (ne kadar kılıyorsa artık) sonra ben de alıştım kılmadan yatmaya. Ama bazan uyuyakalıyorum ve yatsıyı uykuda geçirmek vicdanıma çok yük oluyor. Kazaya bırakma sebepleri arasında uyku var ama bence bu durumu kapsamıyor. Şeytan kalkar kılarsın diye kandırıyor insanı. Zaten beş vakit kılan birine bu namazı da kılmayıver demiyor şeytan, durumuna göre mazeretler fısıldıyor herkese. Velhasıl başta nefsim olmak üzere diyeceğim o ki yatsıyı kılmadan yatağa girme.verimli rutinim:
*bugün dün kılmadan uyduğum yatsı namazını kaza ettim.
*2 sayfa Kur an okudum.
Ben eskiden yatsıyı kılmadan hayatta yatmazdım. Hatta ha kıldım ha kılacağım derken uyku saatim hep sarkardı. Evlendim baktım eşim hep kılmadan yatıyor gece uyanıp kılıyor (ne kadar kılıyorsa artık) sonra ben de alıştım kılmadan yatmaya. Ama bazan uyuyakalıyorum ve yatsıyı uykuda geçirmek vicdanıma çok yük oluyor. Kazaya bırakma sebepleri arasında uyku var ama bence bu durumu kapsamıyor. Şeytan kalkar kılarsın diye kandırıyor insanı. Zaten beş vakit kılan birine bu namazı da kılmayıver demiyor şeytan, durumuna göre mazeretler fısıldıyor herkese. Velhasıl başta nefsim olmak üzere diyeceğim o ki yatsıyı kılmadan yatağa girme.
Eşler birbirini cok etkiliyor maalesef.. uzüm uzume baka baka derler ya.. evlilikte ayni aaşi yedigin ayni evi paylastigin insanin hayati cok one mli.. allah bize ve eslerimize yardimci.olsun yolunda hizmrtksr eylesinBen eskiden yatsıyı kılmadan hayatta yatmazdım. Hatta ha kıldım ha kılacağım derken uyku saatim hep sarkardı. Evlendim baktım eşim hep kılmadan yatıyor gece uyanıp kılıyor (ne kadar kılıyorsa artık) sonra ben de alıştım kılmadan yatmaya. Ama bazan uyuyakalıyorum ve yatsıyı uykuda geçirmek vicdanıma çok yük oluyor. Kazaya bırakma sebepleri arasında uyku var ama bence bu durumu kapsamıyor. Şeytan kalkar kılarsın diye kandırıyor insanı. Zaten beş vakit kılan birine bu namazı da kılmayıver demiyor şeytan, durumuna göre mazeretler fısıldıyor herkese. Velhasıl başta nefsim olmak üzere diyeceğim o ki yatsıyı kılmadan yatağa girme.
Eşler birbirini cok etkiliyor maalesef.. uzüm uzume baka baka derler ya.. evlilikte ayni aaşi yedigin ayni evi paylastigin insanin hayati cok one mli.. allah bize ve eslerimize yardimci.olsun yolunda hizmrtksr eylesin
Kesinlikle oyle.. eşimde bende faaliyetlerimiz konusunda eşitiz.. tabi o calistigindan dolayi bazi seylere daha az zaman ayirabliyorevet güzellik katmak çok önemli..naif olmak örnek olmak gerek...
kendi evliliğimde gördüğüm şey şu : söz işe yaramıyor..uygulamaya davranışa dökmek gerek..
ben ne kadar ev işlerinde okumalarımda çocuğumla ilgilenmede kısaca tüm hayatımda düzenli istikrarlı özverili isem eşim de o kadar kıyamıyor bana : benimle o da dikkat ediyor özen gösteriyor..sevgisini daha çok gösterebiliyor..
biz diri olacağız örnek olacağız birlikte ailemizde güzelleşecek..
Kesinlikle oyle.. eşimde bende faaliyetlerimiz konusunda eşitiz.. tabi o calistigindan dolayi bazi seylere daha az zaman ayirabliyor
Bense kalan zamanlarimiza kitab sigdirmaya daha verimli sekil de degerlendirmeye yoneliyorum. Elhamdulillah.. benim okumami sevdigi icin beni dinler.. ben kitablari okurken mutlaka ona da paylastiririm.. meclislere gitmek Allah kelami duymak ta paylasimlarimizda.. bense kurslara gidiyorum ilim icin.. hayirli ilmi hayirli yerde hsyirli sekilde istifade ettirmeyi nasip etsin Rabbim
4 seneye yakin evliyim.. guzel gercekten elhamdulillah.. ilim ogrenmenin tadi farkli.. biz tam sahip olamayiz buna ama o yolda ugrasmak guzel gafilde olsak Rabbim nasip ediyor ya sukuramin amin..ne güzel...ilim uygulama güzel şey..çevreye ışık saçmak güzellikler dağıtmak pek kıymetli..
ben çalışan biriyim: ancak zamanımı iyi yönetmeye gayret içindeyim..insan isterse her şeye bir şeylerden fedakarlık ederek vakit ayırabilir yeter ki istesin..
ne kadar sürelik evlisiniz?
4 seneye yakin evliyim.. guzel gercekten elhamdulillah.. ilim ogrenmenin tadi farkli.. biz tam sahip olamayiz buna ama o yolda ugrasmak guzel gafilde olsak Rabbim nasip ediyor ya sukur
Ben demekten korkuyorum ya.. diyemiyorum gercekten. Haddimi bilmek daha mantikli geliyor.. diyorum ya o yolda ugrasmanin tadi guzel.. Allah istemesse ne olabilirizki zatenseviyorum bu yolda çaba göstermeyi bende.. oldum demez olan kişi..bilen söylemez söyleyen bilmez....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?