Çok şükür canım banım yeni kalktı sonunda gelebildim :))Iyiz inno cence.. sen nasilsin :)
Selamlar sevgiler :) kardeşlerim nasılsınız ?
Ben 3. Günüm reglim Kuran okumayı çok bilmiyorum ama harf harekeleri biliyorum. Kendi kendime okumaya çalışıyorum başladım 4. Yaprakdayım.
İnanın namaz kılamadığım için regl olmayı sevmiyorum bu 1 haftalık ara beni soğutacak diye korkuyorum.
Rabbim cümlemizi vesveselerinden arındırsın inşallah
Hayırlı sabahlar kardeşim izninle yazı tipini zor okudum değiştiremezmisinaleyküm selam hoşgeldin akrdeşim :)
o bir haftalık araya hatun olarak ihtiyacımız var : soğuma konusu ise o süreçte namaz Kur an ı yüzünden okumak dışında ibadetlerimizi yapabiliriz kardeşim..
bol zikir selavat bol ilmihal okuma hadis çalışmalarıyla destekleyebiliriz...biizniillah ..ben de kendi kendime okumayı öğrendim : çocukluktaki camilerdeki hocaların öğretmesini hatırladığım kadarındaydım...
ama ilerliyor okudukça..devam et maşaallah...
Aynı problem bende de var, ben de soğuyorum o ara dönemde. Aslında fazla saldığımı düşünüyorum.Hayırlı sabahlar kardeşim izninle yazı tipini zor okudum değiştiremezmisin
İlmihal okumak konusunda hangi yazarı önerirsin ? Sahih hadislere nasıl ulaşırım malum ortalık uydurma hadislerle doldu.
Özellikle sıkça çektiğin bir zikir varmı? :)
Hayırlı sabahlar kardeşim izninle yazı tipini zor okudum değiştiremezmisin
İlmihal okumak konusunda hangi yazarı önerirsin ? Sahih hadislere nasıl ulaşırım malum ortalık uydurma hadislerle doldu.
Özellikle sıkça çektiğin bir zikir varmı? :)
Canım çok teşekkürler. Evdeki işimde hiç bitmiyor inan. Bu dönemi ev işine ayırıyor gibi birşey oluyor. 2 yaşında oğlum var onada vakit ayırmak gerekiyor. Birazda kilom var hareketlerim çok yavaş akşama kadar ancak ev işi oğlum 5 vakit namaz 1 yaprak heceleyerek Kuran okuyabiliyorum normal zamanda.Aynı problem bende de var, ben de soğuyorum o ara dönemde. Aslında fazla saldığımı düşünüyorum.
Kayacans birkaç öneri sunmuştu geçmiş sayfalarda bulabilirsin.
İlmihal konusunda diyanet ilmihalini tavsiye ederim ben.
Onun dışında sana hitap edebilecek her türlü dini kitap olur bence. Tarzını bilmediğim için şu kitap diyemiyorum.
Namaz vakitlerinde aynen abdestli olduğun zamanlardaki gibi örtünüp seccade serip 5-10 dakika geçirebilirsin bu şekilde.
Bu esnada dua edilebilir, salavat veya Esma çekilebilir.
Ben bu adet dönemim için bir çizelge hazırlayıp uygulamayı düşünüyorum. Bakalım yine soğuyacak mıyım hodri meydan:))
Ve kızı Hz. FATIMA YA ev işlerine yetişemediğini söyleyip eve yardımcı birini istediğinde gece yatmadan da bu zikirleri yapmasını tavsiye buyurmuştur.aslında çok severek kullandığım bir yazı tipi ancak sen farklı yazımı daha iyi kolay okuyabileceksen tabi ki değiştiririm..ne demek..
Diyanet işleri başkanlığının ''hadislerle islam'' kitabını okuyorum ..bir okuma grubu ile birlikte..2.cilt kitabına başladık..gayet de güzel ilerliyor..tavsiye ederim..
çektiğim düzenli zikirler yok aslında şu sıralar..ancak ''Subhanallah.Allahuekber:Elhamdulillah''zikirlerini özellikle çekmeye çalışıyorum...efendimiz farz namazının ardından 33er defa bu zikirleri yapmayı tavsiye etmiştir..
Canim dilaver selvnin bi kitabta toplanmis kalin kitabi var ondanda yararlanabilirsin digerini okuyamassan veya alamassan.Ve kızı Hz. FATIMA YA ev işlerine yetişemediğini söyleyip eve yardımcı birini istediğinde gece yatmadan da bu zikirleri yapmasını tavsiye buyurmuştur.
Aslında yapılması zor değil kesinlikle vaktimizi neye harcadığımız önemli Allahım kendi yolunda harcanak zaman nasip etsin cümlemize.
Diyanetin ilmihali set sanırım. Benim eşim okumayı sevmez öyle ciltli setli kitaplarada bütçe ayırmak istemez. 4 vakit namazını kılar ama sarılarak değil. Mesela köye gittiğinde arkadaşlarıyla oturmak için akşamı kaçırır kılmaz. Abdest alamadım der vs. Onun bu hali benide köreltiyor
Ve kızı Hz. FATIMA YA ev işlerine yetişemediğini söyleyip eve yardımcı birini istediğinde gece yatmadan da bu zikirleri yapmasını tavsiye buyurmuştur.
Aslında yapılması zor değil kesinlikle vaktimizi neye harcadığımız önemli Allahım kendi yolunda harcanak zaman nasip etsin cümlemize.
Diyanetin ilmihali set sanırım. Benim eşim okumayı sevmez öyle ciltli setli kitaplarada bütçe ayırmak istemez. 4 vakit namazını kılar ama sarılarak değil. Mesela köye gittiğinde arkadaşlarıyla oturmak için akşamı kaçırır kılmaz. Abdest alamadım der vs. Onun bu hali benide köreltiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?