dini paylaşım alanı

Bismillahirrahmânirrahîm ﴾1﴿ Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur. ﴾2-4﴿ (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. ﴾5﴿ Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil. ﴾6-7﴿

Hoş geldin, sefa geldin ey sabah ve ey yeni gün.
Merhaba ey vakit,ey mutlu saat ve ey mutlu gün.
Zaman sana geniş ve mutlu olsun ey yoluna revan yolcu

Günün Ayeti
..Namaz, insanı hayasızlıktan ve kötülükten alıkor. Allah’ı anmak (olan namaz) elbette en büyük ibadettir...

(Ankebût, 29/45)

Günün Hadisi
Allah, merhametli olanlara rahmetle muamele eder. Öyleyse, sizler yeryüzündekilere karşı merhametli olun ki, semada bulunan da size merhamet etsin...

(Al-Tirmidhi, “Birr”, 16, Abu Dawud, “Edeb”, 66)

Günün Duası
Allahım! Hatalarımı kar ve soğuk su ile temizle. Beyaz elbiseyi kirden temizlediğin gibi kalbimi de hatalardan arındır.

(Buhârî, "De’avât", 38, 43–45; Müslim, "Zikir", 49)

Günün Ayeti
..Namaz, insanı hayasızlıktan ve kötülükten alıkor. Allah’ı anmak (olan namaz) elbette en büyük ibadettir...

(Ankebût, 29/45)
Kıldığımız namazlar bizi kötülüklerden alıkoymuyorsa durup düşünmek mi lazım acaba namaz diye ne kılıyoruz biz?

Haklısın canım sen neler yapıyorsun bakalım bu arada Hayırlı Cumalar
kuzum iyiiym şükür olsun..
iş güç ev oğlum..
okumalarımı çok iyi ilerletemiyorum şu sıra..
çünkü sabah erken kalkamıyorum çünkü gece geç yatıyoruz k validemle...12 gibi uyuyoruz..
onun dışında eşim Ankarada sınsavı için gitti ..10gün çnce..nasipse 1hafta sonra gelecek..
1ay bizimle sonra evelallah ın izni ile askere gidecek başka bir engel olmazsa..
(askere gideceği kesinleşince sağsalim gitmesi niyetiyle hatim yapmayı planlıyorum,niyetliyim :desteklerinizi beklerim :) ortak hatim )
sorumluluklarım artıyor..özlemim de..

Ortak hatmimden bende cüz almak isterim bende eşime hatim okumuştum askerdeyken tabi o zaman eşim değildi ama okumuştum yinede . Aslında ben daha önce bebek için 41 Meryem suresi okusam iyi olur diye gecirmistim içimden ama onu henüz yapmadım niyet gibi mi oldu acaba onuda bilmiyorum bı ara başlamayı düşünüyorum birkaç kişiden de yardım alacağım farklı nefes olması için

ben de saana destek olabilirim inşaallah ..okuruz biiznillah... :)
niyetim oğlumda olduğu gibi üç hatim yapmak..
nasipse..
bi netleşsin günü de okuruz hep birlikte..

ama senin MEryem suresine başlayalım mı? ne dersin?

Olabilir valla birazcık desteğe ihtiyacım var bı kere başlasam okumaya devamı gelir ama işte ne zaman başlayacağım onu bilmiyorum

Canım 5 yıldır aynı evdeyim ve sürekli altınımız veya eşyalarımızı kaybediyoruz gelen giden de olmaz fazla mesela daha dün yerinde duran yüzüğüm ve küpelerim yok eşim şehir dışında ve ben tekim
5 yılda kırılmayan eşya telefon kalmadı
Yüzük ve küpelerim çok değerli hem maddi hem manevi hangi duayı okusam bilmiyorum artık eşim dElirir bu sefer

Garip bi durum..
özel bi dua bilmiyorum
Bol nas felak oku..
Allah ım korusun cümlemizi eşyamızı bizleri

Garip bi durum..
özel bi dua bilmiyorum
Bol nas felak oku..
Allah ım korusun cümlemizi eşyamızı bizleri
Amin canım tüm mutfagı odaları döktüm dagıttım 11 saat aradım
3 4 yıl önce kaybolan sahte küpem yüzüğüm eşimin tesbihi bulundu yüzüğüm bulunmadı canım çıktı deliricem artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…