dini paylaşım alanı

Günün Ayeti
Kendilerine Kitab verdiğimiz kimseler, onu gereği gibi okur (ve hayatlarında uygularlar). İşte ona gerçek iman edenler bunlardır. Onu inkâr edenlere gelince, işte asıl kaybedenler de onlardır.

(Bakara, 2/121)

Günün Hadisi
Allahım! Şüphesiz ben nefsime çok zulmettim, günahları bağışlayacak olan yalnız Sensin. Öyleyse katından bir af ile beni bağışla. Bana merhamet et, çünkü bağışlaması ve rahmeti çok olan sadece Sensin

(Al-Bukhari, “Ezan”, 149; Muslim, “Zikir”, 48)

Günün Duası
Allahım! Öfkenden rızana; cezandan affına sığınırım. Senden yine sana sığınırım. Sana övgüyü saymakla bitiremem. Sen kendini nasıl övdüysen öylesin.

(Müslim, "Salât", 222)

Bu duaları okuyarak geçenlerde kaybettiğim küpemi ertesi gün yüzügümü buldum mucize gibiydi

Bismillahirrahmânirrahîm ﴾1﴿ Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur. ﴾2-4﴿ (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. ﴾5﴿ Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil. ﴾6-7﴿

Hoş geldin, sefa geldin ey sabah ve ey yeni gün.
Merhaba ey vakit,ey mutlu saat ve ey mutlu gün.
Zaman sana geniş ve mutlu olsun ey yoluna revan yolcu

Günün Ayeti
Kimsenin kimse namına bir şey ödemeyeceği, hiç kimseden fidye alınmayacağı, kimseye şefaatin (aracılığın) yarar sağlamayacağı ve hiç kimsenin hiçbir taraftan yardım göremeyeceği günden sakının.

(Bakara, 2/123)

Günün Hadisi
Allahım! (haktan) ayrılmaktan, iki yüzlülükten ve kötü ahlâktan sana sığınırım.

(Abu Dawud, "Vitr",32 )

Günün Duası
Allahım! Senden hidayet, takva, (sorumluluk bilinci) iffet ve (gönül) zenginliği isterim.

(Müslim, "Zikir",72)

Çok güzel bir kare.
Dün burada bir arkadaş Feyza Kartopu diye birinin instagram hesabından bahsetti. Bence senin de ilgini çekecek, bir bak istersen.
KUZUM evet takipteyim..hatta tanışmışlığımız var..birlikte grupça kitap okuyoruz nasipsee cumartesi buluşmamız var..:)onunla aynı şehirdeyiz

Bismillahirrahmânirrahîm ﴾1﴿ Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur. ﴾2-4﴿ (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. ﴾5﴿ Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil. ﴾6-7﴿

Günün Ayeti
Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah’tan yardım dileyin. Şüphe yok ki Allah sabredenlerle beraberdir.

(Bakara, 2/153)

Günün Hadisi
Allahım! Bana kendi sevgini ve Senin yanında sevgisi bana fayda verecek kimsenin sevgisini ver.

(Al-Tirmidhi, "De'avât",73)

Günün Duası
Allahım! Senin iznin ve yardımınla sabahladık ve akşamladık. Yine senin izin ve yardımınla yaşar ve ölürüz. Sonunda dönüş yalnız sanadır.

(Ebu Dâvûd, "Edeb",110)

Sahihuban canım Meryem suresi okuyabiildin mi ? Şuan iki tane ayrı Meryem suresi listem var birini ben kendim okuyorum birini dua arkadaşlarımın okumasını istiyorum . Bu arada kaza namazlarına kaldığım yerden devam sabah 5 kaza namazı kıldım ve bugün niyetliyim 4 kaza orucum kaldı inşallh bitecek

canım belli süresi var mı ?
ona göre sayı alacağım..
Allah kabul buyursun kuzum benim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…