dini paylaşım alanı

Bismillahirrahmânirrahîm ﴾1﴿ Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur. ﴾2-4﴿ (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. ﴾5﴿ Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil. ﴾6-7﴿

Hoş geldin, sefa geldin ey sabah ve ey yeni gün.
Merhaba ey vakit,ey mutlu saat ve ey mutlu gün.
Zaman sana geniş ve mutlu olsun ey yoluna revan yolcu

Günün Ayeti
Hayır, öyle değil! Kim ‘ihsan’ derecesine yükselerek özünü Allah’a teslim ederse, onun mükâfatı Rabbinin katındadır. Artık onlara korku yoktur, onlar üzülmeyeceklerdir.

(Bakara, 2/112)

Günün Hadisi
Allahım! Senden Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıran ameli yapmayı isterim…

(Al-Tirmidhi, “De'avât”, 73)

Günün Duası
Allahım! Nimetinin yok olmasından, verdiğin afiyetin (nimet ve sağlığın) bozulmasından,ansızın cezalandırmandan ve öfkene sebep olan her şeyden sana sığınırım.

(Müslim, "Zikir",96; Ebû Dâvûd, "Salât", 367)

verimli rutinim:bugün

3sayfa Kuran okudum.
Hadislerle islam okudum.
Oyuncak Tamirhanesi okudum.
Yatsı namazı kazası kıldım.

bin şükür
bugün niyetliyim bu sebeple sahura 5de kakınca günüm bereketlendi...

verimli rutinim:bugün

3sayfa Kuran okudum.
Hadislerle islam okudum.
Oyuncak Tamirhanesi okudum.
Yatsı namazı kazası kıldım.

bin şükür
bugün niyetliyim bu sebeple sahura 5de kakınca günüm bereketlendi...
Aa bende bugün niyetliyim :) 5 gün kaldı kaza orucum yarında niyetli olacağım inşallah 4 gün kalacakMeryem suresi okudum sabah 1 tane 2 sabah namazı kazası kıldım şimdide öğle namazını kılıp Meryem süresi okuyacağım yine

C cansu_tr maşaallah sana kuzum..ben de bu ayın kaçırdığım ve kaza ettiğim namazları hesaplıyorum...

yatsıyı hemen kılmadığım için sonraısnda çok zorlanıyorum .. veya gece kılarım deyip yatıp sabaha kadar uyuya kalıyorum..

en büyük sıkıtım bu...

Bende yatsıyı kılmak da zorlanıyorum ama genelde okunur okunmaz kılmaya çalışıyorum kilmadan yattığım pek olmuyor bazen sadece farzını kıldığım oluyor çok geçe kalınca . Bugün niyetli değilim akşam midem çok kötüydü sabah da devam etti o yüzden cesaret edemedim tutmaya şimdi iyiyim hamdolsun

Allah kabul etisn kuzum
ben de değilim sahura kalkamadım
ayrıca midem yanıyordu...
bir gün tutup bir gün tutsam daha iyi olacak sanırım..

Bismillahirrahmânirrahîm ﴾1﴿ Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur. ﴾2-4﴿ (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. ﴾5﴿ Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil. ﴾6-7﴿

Günün Ayeti
Kendilerine Kitab verdiğimiz kimseler, onu gereği gibi okur (ve hayatlarında uygularlar). İşte ona gerçek iman edenler bunlardır. Onu inkâr edenlere gelince, işte asıl kaybedenler de onlardır.

(Bakara, 2/121)

Günün Hadisi
Allahım! Şüphesiz ben nefsime çok zulmettim, günahları bağışlayacak olan yalnız Sensin. Öyleyse katından bir af ile beni bağışla. Bana merhamet et, çünkü bağışlaması ve rahmeti çok olan sadece Sensin

(Al-Bukhari, “Ezan”, 149; Muslim, “Zikir”, 48)

Günün Duası
Allahım! Öfkenden rızana; cezandan affına sığınırım. Senden yine sana sığınırım. Sana övgüyü saymakla bitiremem. Sen kendini nasıl övdüysen öylesin.

(Müslim, "Salât", 222)

Allah kabul etisn kuzum
ben de değilim sahura kalkamadım
ayrıca midem yanıyordu...
bir gün tutup bir gün tutsam daha iyi olacak sanırım..
Ben eşim işteyken tutuyorum çalışma saatleri pek düzenli değil sabah gidip akşam geldiğinde tutmaya çalışıyorum diğer zamanlar onunla kahvaltı falan ediyorum o yüzden tutamıyorum aynen bendede mide yanması oldu hemde bütün gece devam etti bende 11 gibi 6 tane sabah namazı kazası kıldım çok şükür birazdan öğle namazını kılıp Meryem süresi okuyup tekrar sabah kazası kılacağım nasip olursa

maşaallah kardeşim bereketi bol olsun ibadetlerinin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…