dini paylaşım alanı

Bismillahirrahmânirrahîm ﴾1﴿ Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur. ﴾2-4﴿ (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. ﴾5﴿ Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil. ﴾6-7﴿

Hoş geldin, sefa geldin ey sabah ve ey yeni gün.
Merhaba ey vakit,ey mutlu saat ve ey mutlu gün.
Zaman sana geniş ve mutlu olsun ey yoluna revan yolcu

Günün Ayeti
Allah, size ancak leş, kan, domuz eti ve Allah’tan başkası adına kesileni haram kıldı. Ama kim mecbur olur da, istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Şüphesiz, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

(Bakara, 2/173)

Günün Hadisi
Allahım! Bizi bağışla, bize merhamet eyle, bizden razı ol, (amellerimizi) kabul eyle,bizi cennetine koy, bizi cehennemden kurtar ve bizim her halimizi ıslah eyle.

(Ibn Majah, "Dua", 2)

Günün Duası
Allahım, beni bağışla, bana merhamet et, bana hidayet nasip eyle, bana âfiyet ve (hayırlı) rızık ver.

(Müslim, "Zikir", 35)

canım belli süresi var mı ?
ona göre sayı alacağım..
Allah kabul buyursun kuzum benim..
Şuan bı sure yok canım benim ben kendim için her gün bitane okuyorum o bana ait 41 ttane okuyacagim bide farklı nefeslerin okumasını istiyorum ondada şuan okunan sayı 12 .

Şuan bı sure yok canım benim ben kendim için her gün bitane okuyorum o bana ait 41 ttane okuyacagim bide farklı nefeslerin okumasını istiyorum ondada şuan okunan sayı 12 .
tamam kuzum o zaman ben de iki adet alayım ..tez vakitte okuyayım inşaallah..birini başlamıştım ama adet oldum..adetim bititnce inşaallah bitireceğim...

tamam kuzum o zaman ben de iki adet alayım ..tez vakitte okuyayım inşaallah..birini başlamıştım ama adet oldum..adetim bititnce inşaallah bitireceğim...
Ben şimdi sayıdan dusmiyorum sen okuyunca düşerim olur okunamaz falan kafa karışıklığı olmasın sen bitirdiğinde bana bitirdim diye söylersin

Bismillahirrahmânirrahîm ﴾1﴿ Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur. ﴾2-4﴿ (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. ﴾5﴿ Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil. ﴾6-7﴿

Günün Ayeti
Sizden birinize ölüm gelip çattığı zaman, eğer geride bir hayır (mal) bırakmışsa, anaya, babaya ve yakın akrabaya meşru bir tarzda vasiyette bulunması -Allah’a karşı gelmekten sakınanlar üzerinde bir hak olarak- size farz kılındı.

(Bakara, 2/180)

Günün Hadisi
Allahım! Bütün işlerimizin sonucunu güzel eyle, dünyada rezil olmaktan ve ahiret azabından bizi koru.

(Ahmad ibn Hanbal, Müsned, IV,181)

Günün Duası
Allahım, ey insanların Rabbi! Sıkıntıyı gider, şifa ver. Şifayı veren ancak sensin. Senin vereceğin şifadan başka şifa yoktur. Öyle bir şifa ver ki, hastalık nedir bırakmasın.

( Buhârî, "Tıb",37)

Günün Ayeti
Sana içkiyi ve kumarı sorarlar. De ki: Onlarda hem büyük günah, hem de insanlar için (bazı zahiri) yararlar vardır. Ama günahları yararlarından büyüktür…

(Bakara, 2/219)

Hayırlı cumalar canım benim . Ben cuma sohbetine gider bayılıyorum cuma sohbetine önce gidince Duha namazı kiliyoruz , arkasından tesbih namazı sonra bir cüz okunuyor , bide yasin Tebareke amme cuma fetih vakıa rahman kıyamet bütün süreler okunuyor birazcık sohbet sonra dua yapılıyor .

maşaallah ne güzel yahu..
daim olsun kardeşim..canım ...

Masallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…