Selamun aleyküm belki istediğiniz aradığınız cevap olmayabilir ama kendi hikayemi anlatayım..Merhaba iyi aksamlar ben de araniza katilmak isterim.. bir de tövbe edip tamamen değişenler varmi ben gibi aranizda eskiye pismanlik duymak ne kadar dogru dinen bilgi sahibi olan varsa yazabilir mi:/
Selamun aleyküm belki istediğiniz aradığınız cevap olmayabilir ama kendi hikayemi anlatayım..
Alevi kökenli bir insanım yani anne ve babam alevi.. Akrabalarımda naöaz kılan hiç görmedim desem yeridir. Bir tane üvey dedem vardı o kılardı oda ayık gezmezdi kolonya içerdi bişey bulamazsa..
Ben aslında Ramazan orucu tuttuğunu hatırlıyorum annemin babamın ama onlar şimdi bunuda reddediyorlar, tutmazdık diyorlar..
Aslen Çorumluyum ben.. Bu detayı şundan veriyorum Çorumun bir caddesi var Gazi cad. Orası şehiri ikiye böler Alevi ve Sünni kesim diye.. Nen hiç sünnilerin yaşadığı yere gitmedim hiç ama hiç tesettürlü görmedim çocukken..Yoktu çevremizde.. Alkol deseniz ohoo içmeyeni döverlerdi nerdeyse..
Bu haram ortamın içinden Ailevi sebeplerle Ankaraya taşındık.. 7. Sınıfa geçmiştim..
Artık benim için Rabbim hayırlı yerleri nasip etmeye başlıyordu.. :) taşındığımız yer Sünni bölgeydi hiç alevi yoktu hatta ailem saklıyordu alevi olduğunu
Gel zaman git zaman büyüdük.. Erkek arkadaşımda oldupk büyük olmasada hatalarımda oldu ve hatta oruca son saat kala oruç bozduğum erkek arkadaşımla ciddi olmasa da yakınlaşmalarımda..
Taki Lise bitene kadar.. İnternet üzerinden sohbet siteleri vardı eskiden hala vsrmıdır bilmem orda bir ablayla tanıştım kadın siteye gelince ALLLLLLLAAAAAHHHHH HHUUUUUUUUUUU yazardı hemen o yazıp ben okudukça içim bir ferahlamaya başladı.. Allah diyen kalp hiç huzursuz olurmu olmuyor işte..
İnternette dini yazılar denk geldikçe outordum sonra iki cihan serveri Muhammed Mustafa (s.a.v) hadislerini hayatını okumaya başladım.. Kim hayran olmaz ki gül kokulu nebiye hayran kaldım..
Sonra Mevlana ile denk düştüm onu okudum.
Ama içimde hep bir boşluk oluyordu oluyordum huzur vatdı ama bir yanım eksikti.. Haram sevdadaydım o zaman.
O kişide sünniydi. Ondan seccade istedim getirdi.. Namaz surelerini ezberledim namaza başladım.. İçimdeki vee bir süre sonra içimdeki boşluğun namaz olduğunu farkettim.. olmuyordu namazsız olmuordu.
Tabii bir yanda alevi olan ailemde vardı Allah razı olsun annem sabah namazına kaldırırdı beni.. Ama babam ne alkolden nede işlediği haramlardan vazgeçmiyordu.. Çok kavgalar sonucunda testtürede girdim ama bir süre nefsime yenik düşüp testtürümü açtım.. o zaman Rabbime el açıp çok dua ettim Beni alevi birine eş diye yazma Allahım.. Kabene yüzümü süremeyeceksemde en azından Mevlana hazretlerini ziyaret etneyi nasip et diye..
Valhasıl kelam 3 kez ziyaret ettim Mevlana hazretlerini ve elhamdülillah Sünni bir eşim var...
Rabbim iste diyor iste vereyim vereceğim hiç birşey bana ağır gelmez..
Şimdi haram sevdalarım içinde girdiğim yanlış ortamlarım içinde tövbe istiğfar ediyorum hep her namazımda..
Ölümden korkardım şimdi içim çok ferah..
İnşaAllah isteyen herkese kalp huzuru versin Rabbim hidayet versin gerisi halloluyor O'nun izniyle.. Allah hiç birimizin dışına bakmıyor giydiğimiz kıyafetin markasına tenimizin rengine bakmıyor, kalbimize bakıyor..
Çok sabreden kul hiç şaşarmı şaşmaz bize düşen Takva ile tövbe edip o hataları bir daha yapmamak..
Müslüman kul korku ile ümit arasında olmalı unutmayın.. Banada dua edin lütfen Rabbim sabrımızın mükafatını versin diye :)
Selametle kalın :)
Allah razi olsun her satırını dikkatle okudum kardesim ne mutlu bize ki Rabbim tevbeyi nasip etmis benim esim de cok iyi Allah razi olsun her hatami biliyor ve tevbe ettigim icin beni hic ama hic yargilamaz aksine destek olur.benim ailem alevi değil ama bir taraf inancli bir taraf inancsiz alkolik iki arada bir derede büyüdüm normal sandim bazi hatalari ama sonra dank etti ahh hala icim yanar bosa gecen gencligime yazik ettigim senelerime ama elden ne gelir artık.. devamli gecmisi düşünüyorum hem uzuliyorum hemde ya hic donmeseydim tevbe etmeseydim diye kendimi teselli ediyorum . Rabbimin affettim dedigi kullardan olalim ınşaallah.. siz de dualariniza beni katin:)Selamun aleyküm belki istediğiniz aradığınız cevap olmayabilir ama kendi hikayemi anlatayım..
Alevi kökenli bir insanım yani anne ve babam alevi.. Akrabalarımda naöaz kılan hiç görmedim desem yeridir. Bir tane üvey dedem vardı o kılardı oda ayık gezmezdi kolonya içerdi bişey bulamazsa..
Ben aslında Ramazan orucu tuttuğunu hatırlıyorum annemin babamın ama onlar şimdi bunuda reddediyorlar, tutmazdık diyorlar..
Aslen Çorumluyum ben.. Bu detayı şundan veriyorum Çorumun bir caddesi var Gazi cad. Orası şehiri ikiye böler Alevi ve Sünni kesim diye.. Nen hiç sünnilerin yaşadığı yere gitmedim hiç ama hiç tesettürlü görmedim çocukken..Yoktu çevremizde.. Alkol deseniz ohoo içmeyeni döverlerdi nerdeyse..
Bu haram ortamın içinden Ailevi sebeplerle Ankaraya taşındık.. 7. Sınıfa geçmiştim..
Artık benim için Rabbim hayırlı yerleri nasip etmeye başlıyordu.. :) taşındığımız yer Sünni bölgeydi hiç alevi yoktu hatta ailem saklıyordu alevi olduğunu
Gel zaman git zaman büyüdük.. Erkek arkadaşımda oldupk büyük olmasada hatalarımda oldu ve hatta oruca son saat kala oruç bozduğum erkek arkadaşımla ciddi olmasa da yakınlaşmalarımda..
Taki Lise bitene kadar.. İnternet üzerinden sohbet siteleri vardı eskiden hala vsrmıdır bilmem orda bir ablayla tanıştım kadın siteye gelince ALLLLLLLAAAAAHHHHH HHUUUUUUUUUUU yazardı hemen o yazıp ben okudukça içim bir ferahlamaya başladı.. Allah diyen kalp hiç huzursuz olurmu olmuyor işte..
İnternette dini yazılar denk geldikçe outordum sonra iki cihan serveri Muhammed Mustafa (s.a.v) hadislerini hayatını okumaya başladım.. Kim hayran olmaz ki gül kokulu nebiye hayran kaldım..
Sonra Mevlana ile denk düştüm onu okudum.
Ama içimde hep bir boşluk oluyordu oluyordum huzur vatdı ama bir yanım eksikti.. Haram sevdadaydım o zaman.
O kişide sünniydi. Ondan seccade istedim getirdi.. Namaz surelerini ezberledim namaza başladım.. İçimdeki vee bir süre sonra içimdeki boşluğun namaz olduğunu farkettim.. olmuyordu namazsız olmuordu.
Tabii bir yanda alevi olan ailemde vardı Allah razı olsun annem sabah namazına kaldırırdı beni.. Ama babam ne alkolden nede işlediği haramlardan vazgeçmiyordu.. Çok kavgalar sonucunda testtürede girdim ama bir süre nefsime yenik düşüp testtürümü açtım.. o zaman Rabbime el açıp çok dua ettim Beni alevi birine eş diye yazma Allahım.. Kabene yüzümü süremeyeceksemde en azından Mevlana hazretlerini ziyaret etneyi nasip et diye..
Valhasıl kelam 3 kez ziyaret ettim Mevlana hazretlerini ve elhamdülillah Sünni bir eşim var...
Rabbim iste diyor iste vereyim vereceğim hiç birşey bana ağır gelmez..
Şimdi haram sevdalarım içinde girdiğim yanlış ortamlarım içinde tövbe istiğfar ediyorum hep her namazımda..
Ölümden korkardım şimdi içim çok ferah..
İnşaAllah isteyen herkese kalp huzuru versin Rabbim hidayet versin gerisi halloluyor O'nun izniyle.. Allah hiç birimizin dışına bakmıyor giydiğimiz kıyafetin markasına tenimizin rengine bakmıyor, kalbimize bakıyor..
Çok sabreden kul hiç şaşarmı şaşmaz bize düşen Takva ile tövbe edip o hataları bir daha yapmamak..
Müslüman kul korku ile ümit arasında olmalı unutmayın.. Banada dua edin lütfen Rabbim sabrımızın mükafatını versin diye :)
Selametle kalın :)
Kabuk derken neyi kastediyorsun canim birbirimize destek olalimAmin.
Çok etkilendim.son zamanlarda sıkca bu bölümlerde geziniyorum.sanirim benim icin de dönüm noktasi yaklaşiyor.
Ne olur Allahim kirilsin dışımdaki bu kabuk ve özüme döneyim. İnş.
Bak sende buraya gelmişsin benim dönüm noktam dikkatini çekmiş kardeşim yaklaşıyorsun sende inşaAllah.. İçinde olmasa bu konuya bile gelmezdin değil mi...Zamanla olmuyorsa birde Namazla dene :) Elimizden gelen birşey olursa yardımcı oluruz sen yeter ki ne konuda tereddütte olduğunu söyle bize :)Rabbim inşaAllah kalbine ilham versin hidayetle doldursun yoluna döndürüp hiç ayırmasın cümlemizi..Amin.
Çok etkilendim.son zamanlarda sıkca bu bölümlerde geziniyorum.sanirim benim icin de dönüm noktasi yaklaşiyor.
Ne olur Allahim kirilsin dışımdaki bu kabuk ve özüme döneyim. İnş.
İnşaAllah kardeşim..Allah razi olsun her satırını dikkatle okudum kardesim ne mutlu bize ki Rabbim tevbeyi nasip etmis benim esim de cok iyi Allah razi olsun her hatami biliyor ve tevbe ettigim icin beni hic ama hic yargilamaz aksine destek olur.benim ailem alevi değil ama bir taraf inancli bir taraf inancsiz alkolik iki arada bir derede büyüdüm normal sandim bazi hatalari ama sonra dank etti ahh hala icim yanar bosa gecen gencligime yazik ettigim senelerime ama elden ne gelir artık.. devamli gecmisi düşünüyorum hem uzuliyorum hemde ya hic donmeseydim tevbe etmeseydim diye kendimi teselli ediyorum . Rabbimin affettim dedigi kullardan olalim ınşaallah.. siz de dualariniza beni katin:)
Ozlem degil canim Rabbim korusun.. benimki pismanlik ve vicdan azabı kendime karsi Allaha karşı.. dusunmemeue çalışıyorum ama. Çocugun varmi senin de:)Bak sende buraya gelmişsin benim dönüm noktam dikkatini çekmiş kardeşim yaklaşıyorsun sende inşaAllah.. İçinde olmasa bu konuya bile gelmezdin değil mi...Zamanla olmuyorsa birde Namazla dene :) Elimizden gelen birşey olursa yardımcı oluruz sen yeter ki ne konuda tereddütte olduğunu söyle bize :)Rabbim inşaAllah kalbine ilham versin hidayetle doldursun yoluna döndürüp hiç ayırmasın cümlemizi..
İnşaAllah kardeşim..
Fazla geçmişi düşünmeyin olurmu.. Şeytan uyumaz ama nefis gözünü bile kırpmaz.. Allah muhafaza özlem duyabilirsiniz..
Rabbim yolundan ayırmasın inşaAllah..
Var canım bir emanetimiz oğlumuz 3 yaşında :)Ozlem degil canim Rabbim korusun.. benimki pismanlik ve vicdan azabı kendime karsi Allaha karşı.. dusunmemeue çalışıyorum ama. Çocugun varmi senin de:)
Var elhamdulillah birine hamileyim bide 5 yaşlarında var:) arada eski hatalarimi düşünüp Allahim evlatlarimla sinama diyorum kotu bir anneymisim gibi geliyorVar canım bir emanetimiz oğlumuz 3 yaşında :)
Seninde varmı ?
Yaşadığın şeyler anne değilkendiVar elhamdulillah birine hamileyim bide 5 yaşlarında var:) arada eski hatalarimi düşünüp Allahim evlatlarimla sinama diyorum kotu bir anneymisim gibi geliyor
Rabbim bebeğinizi sağ salim kucağınıza alıp hayırla büyütmeyi nasip etsin.. Siz kötü bir anne değildiniz evlatlarının hayrını isteyen ana hiç kötü olurmu.. Tövbekar bir kulsunuz Ümidinizi kaybetmeyin.Var elhamdulillah birine hamileyim bide 5 yaşlarında var:) arada eski hatalarimi düşünüp Allahim evlatlarimla sinama diyorum kotu bir anneymisim gibi geliyor
Evet cok gençtim tabi ki .. Rabbim affeylesin evlatlarimizi layigiyla buyutmeyi nasip etsin inşallah . Allah razı olsun guzel yazılarınız icin..Yaşadığın şeyler anne değilkendi
O zaman farklı düşünüyordun
Artık annesin düşüncelerin farklı
Önemli olan şu an
Amiiin ınşaallah Allah razi olsun kardesim cumlemiizn evladina hayirli imanli ömür versin.Rabbim bebeğinizi sağ salim kucağınıza alıp hayırla büyütmeyi nasip etsin.. Siz kötü bir anne değildiniz evlatlarının hayrını isteyen ana hiç kötü olurmu.. Tövbekar bir kulsunuz Ümidinizi kaybetmeyin.
Rabbim kimseyi evlatla imtihan etmesin inşaAllah..
Ben de cok severim:)Ok sevdiğim bir ezgidir inşaAllah halimize lisan olur
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?