dini paylaşım alanı

Maşaslalh ne güzel bir etkinlik

Çok şükür ben de iyiyim
Misafirim vardı
Şimdi de hava adeta yaz
Piknik yapalım dedik

Kur an okumaları ne çok verimli oluyor
Grupla bir şeyler yapmak ayrı bir güzel
Elhamdülillah biz her Sure'nin sonunda sınav yapıyoruz çok çok daha verimli oluyor..
Bugün çok güzel hava burada da çarşıya gittik tabak baktım ama bulamadım nasip değilmiş :)

Günün Ayeti
Andolsun zamana ki, insan gerçekten ziyan içindedir. Ancak, iman edip de sâlih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler, birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka (Onlar ziyanda değillerdir).

(Asr, 103/1-3)

Günün Hadisi
Allahım! Dinimi güzelce yaşat ki o benim güvencemdir. Dünyamı düzelt ki o benim geçim kaynağımdır. Ahiretimi hazırla ki o benim son durağımdır. Hayatımda her türlü hayrı ziyadesiyle ihsan eyle. Ölümümü de her türlü şerlerden muhafaza eyle.

(Muslim, “Zikir”, 71)

Günün Duası
Allahım! Nefsime takvasını (günahlardan sakınma duygusu) ver ve onu (her türlü günahtan) temizle, Sen temizleyenlerin en hayırlısısın. Onun koruyucusu ve efendisi de sensin.

(Müslim, "Zikir", 73 )

Hayırlı sabahlar

Sizlerle bu sabah okumaya başladığım diyanet in uygulama propramından Fatiha suresinin ilk ayetini paylaşacağım

Günün Ayeti
Sizden birinize ölüm gelip çattığı zaman, eğer geride bir hayır (mal) bırakmışsa, anaya, babaya ve yakın akrabaya meşru bir tarzda vasiyette bulunması -Allah’a karşı gelmekten sakınanlar üzerinde bir hak olarak- size farz kılındı.

(Bakara, 2/180)

Günün Hadisi
Allahım! Bütün işlerimizin sonucunu güzel eyle, dünyada rezil olmaktan ve ahiret azabından bizi koru.

(Ahmad ibn Hanbal, Müsned, IV,181)

Günün Duası
Allahım, ey insanların Rabbi! Sıkıntıyı gider, şifa ver. Şifayı veren ancak sensin. Senin vereceğin şifadan başka şifa yoktur. Öyle bir şifa ver ki, hastalık nedir bırakmasın.

( Buhârî, "Tıb",37)

Bırak..!
İsteyen istediğini söylesin.
Ya da düşünsün.!
Sen olduğun gibi kal..!
Hayânı Edebini bozma sakın!
Çünkü herkes ;
Kendine yakışanı yapar..!

Hayırlı cumalar kardeşlerim

Nasılsınız neler yaparsınız

Ben ilmihal okumalarıma daha sistemli çalışmaya karar verdim
İnşaallah bi iki güne başlayacağım
Kendimizi güzelleştirmek için ilmihall okumak şart
Tesbihatı yapmakd a

Bende bu ara daha fazla kaza namazı kılıyorum kendi hatmimden okuyorum öyle kendi halimde bisiler yapıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…