dini paylaşım alanı

Günün Duası
...(Allah’ım!) Duamı kabul eyle. Allah’ım! Senden gelecekte olacak şeylerin hayırlı olanlarını, yaptıklarımın hayırlısını, gizli şeylerin hayırlısını, açık olan şeylerin hayırlısını ve cennette yüksek dereceler istiyorum…

(Hâkim, "De’avât", No:1911)

Şu okunan ezanların hürmetine affet bizi Ya Rab

yanıldık hata ettik sen bizleri doğru yola koy

ve son nefesimizde dahi imanlı olmayı nasip eyle

Sana yakışır kul olmakta bize yardım et

amin

Tüm kainat zikir halinde..
Hafif rüzgarda salınan şu ağaç ve yapraklarının çıkardığı hışırtılar.. bir şükür sebebi değil de nedir?
ya o görkemli yemyeşil görüntüsüne ne demeli

hayran hayran bakıp düşünmeli...

Ramazan ayı rutinlerim

- Kur an ile daha çok hemhal olmak
- daha çok dua etmek
- tesbihat yapmak
- tefekkür etmek
- sosyal medya ve benzeri uyarıcılardan uzak kalarak iç alemime daha çok dönmek ve orda kalmak
- düzenli bağış yapmak
- insanlara iyilik yapmak
- daha çok dua alıp Allah rızası için çalışmak

Sıraladığım maddeler emek verip çabaladığım etkinlikler.
Mükemmel değilim insanım çabam var . Gayretim var.. hepimiz emek verelim dostlar / zaman geçiyor bu hayatı yaşıyıruz.. insanca kulca yaşayalım inşaallah...

Cnm merhaba kaza namazlarını kılarken nasıl bir yol izledin benimde cok var ama yapamıyorum yardımcı olursan sevinirim
Canım selamün aleyküm. Ben kendime motive olsundiye ilk sabah namazı kazalarından başlamıştım iki rekat her namazın peşinden kiliyordum işyerinde çalışırken de hemen ikirekat kiliyordum iyi oluyordu bide çabuk bitiyor beni o motive etmişti bin şükür sabah namazı kazalarını bitirdim sonra öğle namazı kazalarına geçtim onları da bitirdim şimdi ikindi akşam yatsı onları beraber kılıyorum ama Ramazanda kendime hedef belirlemiştim onu bitirince belki yine tek vakite devam ederim . Sana kolaylık olması için şunu onerebilirim öyle yaptığımda oluyordu bazen insana şevk geliyor çünkü . Mesela öğle namazından sonra bı öğle kazası bı sabah kazası ikindiden sonra bı öğle kazası bı sabah kazası yorgun olduğunda da sadece sabah kazasi kilabilirsin ben bu şekilde ilerlerdim benimde kildigim az bı sayı değildi 2200 tane sabah namazı ve öğle namazı kazası kıldım

Allah kabul etsin canım ve Aleyküm selam benimde bayağı bir var ve bu sayılar yıllarca arttı sonuçta bir günde değil o yüzden nerden başlasam kar diye düşünüyorum tahmini ne kadar sürede bitirdin peki sabah namazını ay olarak fln bir hevesle baslıyorum inşallah devam ettirir bitiririm şimdi bende program var tahmini hesaplarım 2640 fln yapıyo her vakit için

Allah kabul etsin canım ve Aleyküm selam benimde bayağı bir var ve bu sayılar yıllarca arttı sonuçta bir günde değil o yüzden nerden başlasam kar diye düşünüyorum tahmini ne kadar sürede bitirdin peki sabah namazını ay olarak fln bir hevesle baslıyorum inşallah devam ettirir bitiririm şimdi bende program var tahmini hesaplarım 2640 fln yapıyo her vakit için

Yani yakınız birbirimize sayı olarak inan bilmiuorum ne kadar sürerse sürsün en azından bı çaba oluyor az da olsa ilerliyor. adet günlerini falan çıkarıp hesapladın dimi tabii hamilelik durumu lohusalık falan bunları da düşebilirsiniz sayıdan

evet canım reglleri düştüm sayıdan sabah kazalarını ilk kez 2000 altına düşürdüm şükür bu bana motive oldu inşallah bitirebilirim zamanla. Normal vakit sünnetleri kılabiliyormusun canım kaza yapayım deyince zor oluyor biraz

İyi akşamlar dostlar
Bugün itibariyle ramazanın son on gününe girmiş bulunuyoruz. Kadir gecesini bu on günde arayalım inşaallah. Her gün 15 dk dahi olsa itikafa girmek, tefekkür etmek, tesbihat yaomak dua etmek ve ibadet etmek hepimize iyi gelecek inşaallah..

Kardeşlerim podcastlerden ve spotify dan portakal ağacı yazarsanız vaize merve safa likoğlu ve hatice özdemir tülinin güzel sohbet tefsir dersleri oluyor tavsiye olunur efendim

Ben de Vaize Fatma Hale Sağım'ı dinliyorum Instagram'da. Tefsir, mukabele, Mesnevî sohbetleri yapıyor ayrı ayrı. Dili, anlatımı hoşuma gitti.
Allah ibadetimizi, dualarimizi kabul eylesin arkadaşım.

Ben de Vaize Fatma Hale Sağım'ı dinliyorum Instagram'da. Tefsir, mukabele, Mesnevî sohbetleri yapıyor ayrı ayrı. Dili, anlatımı hoşuma gitti.
Allah ibadetimizi, dualarimizi kabul eylesin arkadaşım.
Öneriniz için teşekkür ederim Allah razı olsjn

Un ve su” dan nice aşlar yapabilmeyi nasip eden Rabbimiz Allah a hamd olsun

Eklentiler

• 21EEBE97-35ED-4B67-B36E-96BC8082F582.webp
    88,5 KB · Görüntüleme: 29
Hayırlı sahurlar kardeşlerim

bu geceler kadir gecesi gibi ihya edilmeli diyor dinimiz..
çok kıymetli her ibadet her dua her yakarış

rabbim bizleri hak yolda daim eylesin

Ramazan ayının hürmetine Allah ım bizlere sağlık esenlik, huzur, mutmain bir kalp, son nefeste dahi imanlı olmayı, defteri sağ taraftan olanlardan olmayı nasip erain inşaallah..

Zamanımızı ömrümüzü malımızı paramızı brreketlendirsin inşaallah

Bugün Kur an okurken ; ‘şükretmez misiniz’ diyen bir ayetle göz göze geldik, kalp kalbe kavuştuk..

Düşündüm şükür sebeplerimi. Aklıma ilk gelenleri sıraladım. Aslında sayamıyoruz sahip olduğumuz nimetleri güzellikleri.. sonsuz kere şükürler olsun Allah ım..

....

yürüdüğümüz yollarda rengarenk çiçeklerle bizlere şölen yaşattığın için..

tohum atınca türlü türlü meyveler sebzeler nasip ettiğin için...

bizi eşlerimize eşlerimizi bizlere örtü kıldığın için...

müslüman olmakla şereflendirdiğin için...

şu an öten kuşu, vıraklayan kurbağayı ,camiden hafifçe yayılan ilahiyi ve tüm bunları inanılmaz bir ahenkle duyabildiğim için...

Ailemin nefes seslerini duyabildiğim için..

bu yazıyı yazıp, kalbimi dinlendirdiğin için...

aklıma gelen gelmeyenher şey için şükürler olsun Allah ım....

Rabbim kimin ne derdi varsa derman ver Allah ım

hastalığı olana şifa ver Allah ım

borcu olana en kısa zamanda ödemeyi nasip et Allah ım

evlat hasreti çekenlere hayırla sağlıkla Nasip et Allah ım

evladıyla, ailesiyle, sevdiğiyle veya kendi hastalığı ile imtihan olan kullarına , tez şifa ver ve dayanma gücü ver canım Allah ım...

her işi yaparken Hakkı adaleti gözeterek muamale etmeyi; her ne iş yapıyorsak dürüst ve doğru şekilde yapmayı nasip et Rabbim...

yürürken, uyurken ,otururken, düşünürken hep Senin yolunda olmayı nasip et canım Allah ım...

ömrümüzü , vaktimizi, rızkımızı, ibadetlerimizi, iyiliklerimizi bereketlendir Rezzak Allah ım...

düşünen , akleden, aynı yerden iki kere sokulmayan müslümanlar olmayı nasip et canım Rahmanım..

son nefesimizde dahi eşhedü ella ilahe illallah ve eşhedü enne muhammedün abduhu ve rasulülühü diyerek çene kapamayı nasip et Rahim Allah ım....

ve bizden Razı ol Allah ım...

cennetine kabul buyur canım Allah ım..

bizleri cennetini isteyebilecek güzellikşer ve salih amellerle donat Allah ım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…