dini paylaşım alanı

lokman suresi :
17. “Yavrum! Namazı dosdoğru kıl. İyiliği emret. Kötülükten alıkoy. Başına gelen musibetlere karşı sabırlı
ol. Çünkü bunlar kesin olarak emredilmiş işlerdendir.”
18. “Küçümseyerek surat asıp insanlardan yüz çevirme ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme! Çünkü
Allah, hiçbir kibirleneni, övüngeni sevmez.”
19. “Yürüyüşünde tabiî ol. Sesini alçalt. Çünkü seslerin en çirkini, şüphesiz eşeklerin sesidir!”

Kabir Günde 5 Defa insana şöyle Seslenir:

- Ben yalnızlık yeriyim bana gelecek kişi, Kur'an-ı Kerim okuyarak kendine arkadaş edinsin !

- Ben karanlık yeriyim Bana gelecek kişi , namaz kılarak beni aydınlatsın !

- Ben altı üstü toprak olan kuru bir yerim, Bana gelen salih amel ile gelip yatağını hazırlasın !

- Ben yılan ve çıyanı içinde barındıran bir yerim Bana gelen (haşerat savar) bir tiryak ile gelsin O tiryak da besmele-i şerife ve çok gözyaşı dökmektir !

- Ben münker ne nekir adındaki sorgu meleklerinin soru soracakları
yerim, Bana Lâ İlâhe İllallah Muhammedün Resûlullah kelimesini onlara cevap verebilmek için çok söylesin (!)

düşünmediğim bir Allah'ın günü yok ama nefsimi neden yenemiyorum ben çok üzülüyorum

başlıyorum bikaç vakti kılıyorum sonra çocuklardı vs. derken devamını getiremiyorum
Kuzuların annesi, sen de çok iyi biliyorsun hepsi bahane.
Abdeste ve namaz toplam 15 - 20 dk sürer. Huzuru paha biçilemez.
Belirli bir süre devam etsen, sonra zaten bırakamazsın. Bir vakit kaçırırsan vicdan azabı duyarsın.
Bak şöyle bir konu vardı. İncele istersen belki başlamana vesile olur inşallah.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/hep-birlikte-namaza-basliyalim.601539/

02.03.2015

Nikah önce göklerde kıyılır baylar.
Eğer gökte kıyılmazsa, yeryüzünde ister mum gibi yan,
ister Tur gibi nâra dön, asla olmaz o iş.

-Nuri Pakdil

02.03.2015
İncinmekten korkup ,
İncitmekten korkmayan insanlardan çok yoruldum.
Ne de çoklar!

-sâye

02.03.2015
Kim de Beni anmaktan yüz çevirirse,
sıkıntılarla dolu bir hayata mahkum olur.."
(Tâhâ Suresi - 124. Ayet)
Seni zikreden kalp, seni anan dil, senin yolunda giden ayak, ve senin razı olacağın amelleri bize ver Allahım.

02.03.2015
Adamın biri Kâ'be'yi tavaf ederken annesini omuzunda taşıyarak tavaf ettirmiş Resulullah'ın yanına gelerek:
"-Hakkını ödedim mi?" diye sormuş. Efendimiz s.a.v şöyle buyurmuş;
"-Hayır, sana hamile iken alıp verdiği bir nefesin hakkı bile değil."
cefakâr ve fedakâr annelerimizin doğum öncesi ve doğum sonrası yaşadıkları zorlu süreci dile getiren bir âyet mealiyle “İnsana, anne ve babasına iyi davranmasını emrettik. Annesi onu her gün biraz daha güçsüz düşerek taşımıştır…”[5]

Rabbim Anne ve babalarımızın yaşıyorken kıymetini bilip rızalarını kazananlardan eylesin ..

02.03.2015
Hangi kapıyı iki defa çalsak, “Yine mi?” derler.
Hangi sözü iki defa söylesek, “Kaç defa duyduk, hep aynı şeyler!..” derler.
Ama Ömrümüz boyunca hata yapar Elimizi açarız Allahım deriz.
Yinemi Sen demez.
Sen bizi Kulların merhametine bırakma Allahım...

02.03.2015
Biliyorum. Dua kapı çalmaktır. Sonrasına karışmak haddi aşmaktır. İçimden geçeni bilen sensin. Ben hayır nedir şer nedir bilmem. Gaybıda en iyi bilensin. "Gevşeklik göstermeyin, üzüntüye kapılmayın. Eğer inanmışsanız, üstün gelecek olan sizsiniz." Ayetine sığınıyorum. Şeksiz şüphesiz inanmış kapına dayanmışım. Üzülmüyorum. Açılan her yarama, her hüznüme "Vardır bunda'da bir hayır" Melhemini sürüyorum. Duâyla yama yapılmış bir kalbim var. Kırıklıklarımı yeni bir sevdayla kapatmadım, duâya bıraktım. Kalbim sana emanet Allahım. Emaneti zai etmeyene teslim et. Diyorumya ben hayrı şerri bilmem isterim. Sen hayırlısını ver. Allahım sen bil beni. Çünkü ben anlatmadım kimseye kendimi. Bana beni anlayan yürek ver, verirsen hayırlısını ver. Senin Hayırın nerede ise bana onu tâkdir ve nâsib et, sonra beni ona râzı kıl.
Yusuf Duman

02,03,2015
Nasip deyip kabullenmek, kısmet deyip avunabilmek, sonrada hayırlısını dilemek en güzeli. Hz Yusuf a.s mirasıdır sabır. -Başı zindan sonu hükümdarlık olan. Kanayan yaram çok. Her kanayan yarama elhamdulillah melhemini sürüyorum şimdi. Canıma can kalbime ferman ver. Ellerimi uzattım sana nolur bırakma beni bana. Bana sen yetersin. Ben kendi kendime yetemem. Ellerimi bırakma. Kalabalıklar içinde yalnızım. Sen hem imtihan eder hemde yardım edersin. Dert verdiğinde dermanı içinde bulmama yardım et. Kabul edeceğin duaları kalbime ilham et. Ömrümün kalan kısmını geçen kısmından hayırlı et. Ey suskunluğumun mimarı. Onar ucu açık yaralarımı. Gecelerin örtemediği, baharın gelmediği şu içime selamet ver. İstikamet ver. Ben inşallah diyorum sen inşa et Mevlam
Yusuf Duman

02.03.2015

1 Mart 2015 10 C.Evvel 1436
Haydi Namaza
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Muhakkak namaz, mü’minler üzerine vakitlenmiş olarak farzdır.” (Nisâ, 103)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Namaz, gözümün nûrudur.” (Nesâî, Ahmed bin Hanbel)

Rasûlullâh (sav), ashâb-ı kirâma beş vakit namazın ehemmiyet ve muhtevâsını îzâh için şu suâli sordu:
“–Ne dersiniz? Birinizin kapısının önünde bir nehir olsa da, o kimse her gün bu nehirde beş defa yıkansa, kirinden bir şey kalır mı?”
Sahâbîler:
“–O kimsenin kirinden hiçbir şey kalmaz.” deyince Rasûl-i Ekrem (sav):
“–Beş vakit namaz da işte bunun gibidir. Allâh beş vakit namazla günahları silip yok eder.” buyurdu. (Buhârî, Mevâkît, 6)

Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)
et-Tevvâb: Kendisine yönelen kullarının günahlarını affeden, tövbelerini kabul eden demektir.

Kısa Günün Kârı
Ey Rabbimiz! Bizleri ihlas ve huşu ile namaza devam edenlerden kıl! Âmin!

Lügatçe
muhtevâ: İçerik, kapsam.
izâh: Açıklama.

02.03.2015

Uykunuza İslami ve Bilimsel Düzen Getirmeye Ne Dersiniz?

1. Uyku ile ilgili hormonlar

Öncelikle vücudumuzun zinde kalmasını sağlayan bazı hormonlar vardır ve bu hormonların dengelerinin belli saatleri vardır. Mesela vücudumuzu zinde tutan Kortizol hormonunun kanda en yüksek olduğu seviye sabahleyindir. Bu seviye gün boyu giderek düşer ve gece saat 23:00’te en düşük seviyeye ulaşır. Bir diğer hormon Melatonin ise büyüme ve vücut sağlığını koruyucusudur. Onun da en yüksek olduğu saatleri 21:00-03:00 arasıdır.

2. Uyku saatleri ve hastalıklar

Saat 22:00’de tansiyon ve kalp atım sayıları düşer, saat 04:00’ten sonra tansiyon ve kalp atışlarında yükselme başlar. 15:00 ve 18:00 saatleri arasında da en üst seviyeye ulaşır. Dolayısıyla tansiyon ve kalp atımının yüksek olduğu ve hücrelerin en üst derecede çalıştığı ikindi vaktinde uyunmamalıdır. Aksi takdirde yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlığına davetiye çıkarılmış olur. Aynı zamanda bu saatler Kerahat vakitleridir ve dinen de uyku uygun değildir.

3. Bir insan 3,5 saat uyuyarak 8 saat uyumuş gibi verim alabilir

Akşam 22:00 ile 02:00 arasındaki uyku % 200 verimlidir. Yani bu saatler arasında 3 saat uyunduğunda 6 saat uyunmuş gibi olunur. Gündüz ise 10:00 ile 13:00 arasındaki yani kuşluk vaktindeki uyku %400 verimlidir. Bu saatler arasında yarım saatlik uyku 2 saatlik uykuya karşılık gelir. Dolayısıyla gece 3 saat gündüzde 0,5(yarım) saat uyuyan bir kimse zahiren 3,5 saat uyumuş görünür. Gerçekte ise 8 saat uyumuş gibidir. Hiçbir uykusuzluk da hissetmez.

Birde ikindiden ve gece 03.00’ten sonraki uykuların %50 verimli olur. Yani gece 03:00’te yatan bir kişi gündüz 15:00 te uyansa 12 saat uyur fakat kendini 6 saat uyumuş gibi hisseder.

4. Peygamberimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) uyku düzeni

Tüm bu bilimsel bilgilere baktığımızda, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in uyku düzeninin ne kadar bilimsel bazlı olduğunu göreceğiz. Peygamberimiz yatsıdan sonra erken yatarmış, ardından gece Teheccüd namazına kalkarmış. Sonrasında yine uyumaz sabah namazına hazırlanırmış. Sabah namazından sonra kerahat vakti olması sebebiyle yine uyumazmış – keza ikindi ile akşam arası da öyle-. Öğle namazından sonra ise Kaylule yaparmış. Yani yarım saat, 1 saatlik dinlenme, uyku.

Verdiğimiz bilgilere bakılınca, Peygamberimizin uyku saatleri bilimsel saatlere denk geliyor.

Yatsıdan sonra yatış, 22.00 civarı.

Teheccüde kalkış, 02 – 03.00 civarı.

Kaylule yapış, 11-13.00 arası…

Öyleyse tüm bunlara baktığımızda hem dinen uygun olanı yapmak, hem az uyku ile çok verim almak, hem de Peygamber sünnetleri ile düzene girmek adına bu bilgilerden yararlanarak uyku saatlerimizi düzenleyelim.

5. Uyku konusu ile ilgili hadisler;

• “Öğleyin kaylule yapınız. Muhakkak şeytanlar öğle vaktinde kaylule yapmazlar.” (Müslim)
  • “Sizden biri uyurken, şeytan kafasına üç düğüm atar. Her düğümün üzerine; ‘uzun bir geceye sahipsin uyu!’ diyerek elini vurur. O kişi uyanıp da Allah-u Zülcelal’i zikrederse bir düğüm, abdest alırsa bir düğüm, namaz da kılarsa bütün düğümler çözülür. Artık o kimse neşeli ve hareketli olur. Aksi halde neşesiz ve tembel olur.” (İmam Malik, Buharı, Müslim, Ebu Davud, Nesai)
  • “Abdestli yatan, gece ibadet eden ve gündüz oruç tutan kimse gibi sevap kazanır.” [Hakim]
  • “Gece ibadet etmek niyetiyle yatan, fakat uyku galebe çalıp sabaha kadar uyanamayan, niyeti sebebiyle gece ibadet etmiş gibi sevaba kavuşur. Uykusu da kendisine Allahü teâlânın ihsan ettiği bir sadaka olur.” [İbni Mace]
  • “Sabah uykusu, rızka manidir.” [Beyheki]

canlarım..

eksik kalan cüzleerimizi okuyabilecek kişi arıyorum..

acil çok acil..

cevap vermenizi bekliyorum...

ben okurdum canımda musaıt degılım ...hatımler nasıl oluyor..

hoşgeldin öcelikle..:)

hatimlerimiz aylık olarak kim kaç adet istiyorsa ona göre cüz dağıtımı yapıyoruz..
sonrasında belirlenen süre içerisinde cüzler okunuyor...

amacımız ayrı ayrı okuyamadığımı zyapamadığımız hatmi şerifi ortak olarak yapalım..
Arapçasını hatmederken o ay sahip olunan cüüzn mealini de okuyarak bilgi sahibi olmaya çabalıyoruz...

mesela mart ayı için dağıtım yapacağım isteeyenler belirtiyor kendini..
zaten belli sayımız var bikaç aydır sürekli düzenli okuyan...
ama sayımız az tabi..
30 kişi hatta daha fazla olmayı hedefliyoruz...
inşaallah başarılı oluruz..

şimdi müsait değilmişsin ..
istersen mart ayı için cüz alabilirsin...

olur canım daha önce vardı burada bende katılıyordum...sonradan okuyan olmadı ....ben her ay aynı cüzleri alabılırmıyım peki ezber yapmaya çalışıyorumda:)

olur canım daha önce vardı burada bende katılıyordum...sonradan okuyan olmadı ....ben her ay aynı cüzleri alabılırmıyım peki ezber yapmaya çalışıyorumda:)
olur canım

o zaman mart ayının ilk cüzünü sana vereyim..

1.cüz senindir...ay sonuna kadar okumamız gerek..

amaç :Allah rızası..

anlaştık mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…